21 Mart 2024 Perşembe

Galatasaray'ın sakat futbolcuları için neden risk alınıyor?


Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder, alelacele Milli Takım kadrosundan çıkartıldılar. Bakın görün, Fenerbahçe'nin ilk lig maçında sahada olacaklar. Kaan Ayhan ise sakatlığına rağmen oynuyor, Milli Takım kadrosunda da yer aldı. Abdülkerim Bardakcı desek iyileşeli birkaç gün oldu ama riske atmamak adına Kasımpaşa karşısında oynatılmadı. Hedef de Milli Takım arası dönüşü oynamasıydı. Dinlendirilirken, dün itibarıyla Milli Takım kadrosuna çağrıldı.

Milli formayı giymek elbette önemli de, 2 hazırlık maçına çıkacağız. Ferdi Kadıoğlu'nu kadrodan çıkartıyorsunuz, sakatlığı olan diğer isimleri de riske atmayın. Yeni yüzleri görelim, farklı isimler deneyelim. Stoper pozisyonu bir de, 50 tane alternatifin var. Emin Bayram ve Serdar Saatçı gibi isimleri görelim A Milli Takım'da. Abdülkerim Bardakcı'yı apar topar kadroya davet etmenin mantığını hala bulamadım.

Galatasaray'a eksi yazan hareketler. Abdülkerim Bardakcı, son dönemde sık sakatlık yaşayan bir futbolcu. Fikstür sıkışıktı, Şampiyonlar Ligi temposu da birleşince bazı isimler bugünlerde patlak veriyor. İyi bir dinlenmeye ihtiyacı vardı ve top başı yapacağımız Cuma gününe kadarlık süre ona iyi gelecekti. Şimdi Milli Takım kampına gitti, hazırlık maçlarında da kullanılır. Umarım sakatlığı tekrarlamaz.

Kaan Ayhan için de bu durum geçerli. Sakat sakat oynuyor ve büyük fedakarlık yapıyor. Euro 2024'ü dahi kendisi adına riske atmakta. Galatasaraylı arkadaşlarını şampiyonluk yolunda yalnız bırakmak istemiyor. Ameliyat olması lazım aslında, onun da bu dönemde dinlenmesi gerekiyor. Milli Takım'a davet edildi, dinlenme sürecini de kaçırmış oldu. Onun adına da korkuyorum, umarım ciddi bir sakatlık yaşamaz.

Milli forma elbette önemli, görevden kaçılmaz. Bu bir şampiyona veya eleme maçı olsa herkes sahada olmalı. Eğer öyle olsa emin olun ki Ferdi Kadıoğlu ya da Cengiz Ünder de kadroda devam ederdi. Galatasaray'ın sakat futbolcuları için neden risk alınıyor? Salın da dinlensinler. Altını çiziyorum, hazırlık maçı oynayacaklar. Davinson Sanchez, Kolombiya Milli Takım'ına gitmedi mesela. Onlar bu özveriyi gösterebiliyor. Hazırlık maçı oynamayacak olsalar da.

13 yorum:

  1. çünkü onların ligden çekiliriz diye tüm ülkeyi tehtid eden bir başkanları var

    YanıtlaSil
  2. hadi apo neyse de kaan'ın canı çıktı artık sakat sakat oynamaktan ama hazırlık maçı için milli takımda. çok gereksiz yani şu antrenman maçlarında kaan olsa ne olur olmasa ne olur

    YanıtlaSil
  3. abi ts-fb maçından sonraki gündem nereye varır sence ? bi tahminin var mı ? ben pfdk sevkleri ertelendiği için şu an pazarlık yapılıyor diye yorumladım. yani 8-10 ceza alması gereken oyuncu 3 maç alır, 3 alması gereken 1 alır vs diye orta yol bulunur diye düşünüyorum. ne de olsa adalet yok maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ligden çekilebileceklerini düşünüyorum. Çünkü Ali Koç, şampiyon olamayacaklarını çok çok iyi biliyor :) 6. ve son yılı oluyor. Arkasından "başaramadan gitti" dedirtmek istemeyecektir ve bu sezon da böyle bi bahane bulacak. Böylelikle başarısızlığının üstünü yine örtecek. Hatta başarısızlığın üstünü örtmeyi bırak, bi de üstüne "efsane başkan, nasıl da dik duruş sergiledi" vs dedirtecek :) Ne de olsa akıl ve zekadan yoksun taraftar kitlesi var

      Sil
    2. Gündem hep aynı kalır. Fenerbahçe, başarısızlığını kaos üreterek kapatmaya çalışır.

      Sil
    3. fb'li futbolculara ağır cezalar gelir mi sence ? ( daha doğrusu olması gereken ceza zaten )

      Sil
    4. Trabzon lobisine güveniyorum.

      Sil
    5. Sponsorlara taahhüt edilen paraları ödedikleri an ligden çekilebilirler. Öyle küçük paralar değil adamlar seninle kontrat yapmışlar. O yayın ihalesinden, sponsorluk anlaşmalarından aldıkları paraları ödemedikleri sürece hiç bir yere çekilemezler. Ali Koç hakikatten çocuk beynine sahip bir insan. Çıkıp ağlamak nedir arkadaş hiç yakışıyor mu. Bunu şöyle açıklasa ‘evet oyuncularımız ne yazık ki atmosfere kapılıp hata yaptılar, yemin ederim bir maç ceza vermesinler. Ama bunların yaptığı şu süper kupayı erteleyin, ligi bir hafta beri çekin kupayı da direkt bizim müzeye getirin isteklere bakar mısınız? Yapmazsak ne olacak çekiliriz. Çekilmeyen adam değildir.(Adam gibi oynarız diyen hocalarına ithafen)

      Sil
    6. Keşke çekilseler. İlgilenmiyorum ben. Kendi işimize bakacağız. Gerçekten rakibimiz onlar değil :(

      Sil
  4. Maalesef Tff Fenerbahçe 'nin yönetimine geçmiş.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir