22 Mart 2024 Cuma

Şeffaflık diyorduk, görünen o ki bu konudan giderek uzaklaşıyoruz


Ziyech'in akıbeti ile alakalı bildiğimiz şuydu. Futbolcu 1 yıllığına kiralandı, opsiyonu da bizim istememiz halinde "0 bedel" ile bizim olacaktı. Futbolcuyla devam edilmesi halinde de, alacağı rakam şimdiden belliydi. Sonradan öğrendik ki, 15 maç oynaması halinde o opsiyon "0 bedel" ile devreye giriyormuş. Yani an itibarıyla Ziyech, Galatasaray'ın bonservisli futbolcusu. Şeffaflık diyorduk, görünen o ki bu konudan giderek uzaklaşıyoruz.

Ziyech'in opsiyonunun devreye girmesi değil konu. En baştan şartlar böyle açıklansa kim isyan ederdi ki? Şartlar yine makul çünkü. 1+1 yıllık sözleşme oluyor, 0 bonservis. Gelecek sezon için kazanacağı ücret de 2.850.000 avro. Ziyech etiketinde bir futbolcu için ideal. Yaşı da yeni 31 oldu. Talipleri yine olacak, Arap piyasasını mutlaka yoklayacak. Galatasaray'da kalacağını hala düşünmemekle birlikte, bonservis kazanma ihtimali de bulunuyor.

Önce bu sezonu şampiyonlukla tamamlayacağız. Bu yolda da mümkün olan herkesten katkı alacağız. Ziyech de o isimlerden biri. Beklentim yoktu, devamına da umarım yanılırım diye yazmıştım. Son 2 maçta, özellikle de Kasımpaşa karşısında yaptıkları "iyi ki yanılıyorum" tarafına çekti beni. Sakatlıktan uzak, az daha istikrarlı oyuna devam. Her maç şu katkıyı verse yeter ama ötesini yapabileceğini de biliyoruz.

Kalitesini tartışmam. Yüzde 30'luk halinin, 10 dakika içerisinde nasıl seyir değiştirdiğini gördük. Şampiyonlar Ligi'nde de yaptı bunu, sadece Türkiye Ligi'nde değil. Şurada 8 hafta kaldı, herkesin şampiyonluk için mücadele edeceğine inanıyorum. Aklında transfer olan da bu dönem vites açacak ve yaz dönemi adına mesajı verecek. Afrika Uluslar Kupası öncesi bu olmadı ama en azından transferi için olacaktır.

Takımda kalma ihtimali var mı dersek, onu sezon sonu değerlendirebiliriz. Okan Hoca'nın ne düşüneceği önemli. Yeteneği noktasında umutlu olan da var. Daha istikrarlı hareket etse, gelecek sezon için düşündüğün 10 numara sorunu da ortadan kalkmış olurdu. Sağ kanat / 10 numara adına kağıt üzerinde olabilecek en iyi opsiyonlardan biri. Güvenemiyoruz, sorun bu. Kalan haftalara odaklıyım. Sonrasını devamında konuşacağız.

8 yorum:

  1. Morutan satışı da ve açıklanması da yanlıştı. Ziyech'in opsiyonunun açıklanmaması da yanlıştı.Yönetim maalesef güven kaybediyor. Ziyech oynarsa Mertens ve Icardi'den ahq fazla etki eder. Arap kulüplerine satışı da kolay. Asıl korkum Ndombele.Umarım opsiyonu yoktur. Yoksa yanarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele'nin o riski yokmuş. Kesin bilgi bu :)

      Sil
  2. ziyech artık tapusu bizdeyse seneye satmayız..+1i opsiyonu kullanıp bir sonraki sene al-hilale filan iyi olur..dombele konusunda rahatım..bence totenham bize onu bedava teklif edicek chelsea nin ziyech opsiyonu gibi..biz de alıp eyüpe kiralarız seneye..karşılığında 1-2kişiyi alirız..bence bizim takimda ilk elden çıkarılacak kişi oliveiradır..ona güvenimiz bitti.sonra yerlilerden de aktürkoğlu..bu iki arızadan üstelik para da kazanıp kurtulursak önümüz açık seneye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satabiliriz, Arabistan kaynaklı talibi çok olacak bence.

      Sil
    2. Rotasyonda kalmayı dert etmeyecekse. Ziyech Kasımpaşa maçındaki 15 dakikası ile 2 sene daha kalsın derseniz ben varım. 15 dakikada sana herşeyi çözebilecek adam. Artık iyi kötü takımın oyuncusu işleyişten haberdar. Aşırı büyük bir yetenek. Satılırsa kimse neden satıldı demez. Kalırsa da aynı şeyi düşünüyorum. Herif son kale olarak yedekte bile durabilir. Oliveira dan kurtulmak çok daha önemli. O kontratla da biraz zor kurtuluruz gibi görünüyor doğrusu. Sadece Ziyech rotasyon dışında üzerine plan yapılabilecek bir karakter değil.

      Sil
    3. Rotasyon için o maaş lüks oluyor maalesef.

      Sil
  3. Ziyech hadi çok büyük oyuncu. Muazzam yetenek sağlıklı şekilde takımda kalması eksi yazmaz. Umarım Aurier için aynı madde yoktur. Bana kalırsa var öyle bir madde. Afrika kupası boyunca fedakarlık yapıp sahada kalan adam daha bismillah diyemedi burada. Bu 6 aylık gelmiş bir adamın yapacağı şey değil gibi görünüyor. Göreceğiz bakalım sene sonu nasıl bir enkaz kalacak geriye. Zaha, Oliveira, Ndombele, Ziyech, Aurier bunların hepsi enkaz halde. 2-3 oyuncudan rahatlıkla kurtulabiliriz de. Ndombele kalması durumunda büyük sorun olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele kalmaz, Aurier de. Ziyech'in de aslında yazın transfer olacağını düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir