26 Mart 2024 Salı

Galatasaray'ın, Zaniolo takımda kalacakmış gibi plan yapması gerekiyor


Geçen gün arkadaşlarla, yeni sezon için forvet alternatiflerini konuşuyorduk. Icardi tamam, arkasındaki isim kim olacak? Vinicius belki de müthiş bir 8 hafta geçirir ve takımda kalır, o bilinmez. Şu an kalacak gibi düşünmüyorum. Icardi her ne kadar sahada kalmak için her şeyi yapan bir isim olsa da, alternatif bir forvetin gerekliliği var. Zaniolo'nun takımda kaldığı senaryoda, alternatif forvet almayabilirim diye düşündüm. 

Icardi / Zaniolo / Barış Alper Yılmaz gibi bir hat oluşuyor. Eren Dinkçi transfer edilse, o da bir forvet opsiyonu. Zaniolo'nun kaldığı senaryoda da 2. forvet transferi yapmam. Takımda kalması gerektiğini de düşünüyorum. O yarım sezonda tam hazır değildi, Roma'da son döneminde biraz geride kalmıştı. Transfer olduğu ortam da ülke adına karışıktı derken, gerçek anlamda katkısını son anda gösterebildi. Yeni sezona yönelik umutlanırken de transfer durumu oluştu ve gitti.

Premier Lig hedefi daima vardı. Galatasaray'a gelişi de net bir fırsattı. Hedefler de onu yarım sezon parlatıp, yeni sezonda ciddi bir meblağ kazanmak üzerineydi. Genç ve kaliteli bir futbolcu. Büyük de bir yatırım oldu. Aston Villa'ya kiralanma şartları çok iyi olsa da, işler istenilen gibi gitmedi. Ciddi bir kiralama bedeli ve bonus alındı ama opsiyonu da karşılanmadı. Futbolcunun da bu sürede değer kaybettiğini düşünüyorum. Sürekli yedek çünkü, süreleri çok kısıtlı. 

Futbolcunun etiketi büyük. Önümüz Euro 2024, hala İtalya Milli Takım'ının önemli bir parçası. Süper bir turnuva geçirirse başka şeyler konuşuruz. Bu gerçekleşmezse de Galatasaray'a döner. 20 milyon avro'lar havada uçuşuyor da, onu isteyen dev takım yine kiralama teklifiyle gelecek. Yeni bir kiralama da futbolcunun daha da mundar olması demek. Galatasaray'ın, Zaniolo takımda kalacakmış gibi plan yapması gerekiyor.

Sağ açık mı oynar, forvetin arkasına mı yazılır, çift forvet mi oynanır bilemem. Zaniolo da Okan Hoca'nın oyun yapısına uyacak bir futbolcu aslında. Ama biraz daha oyununu değiştirmeli. Kusursuz bir fiziği var ve buna odaklı oynamalı. O ise topu ayağında tutup, Messi gibi oynamaya çalışıyor. Biraz daha Cristiano Ronaldo olmayı hedeflese ve bitirme noktasında var olsa başka şeyler konuşulacak. O değişimi yaşayabileceğine inanıyorum. Zaniolo'nun Galatasaray'da en az 1 sezonluk daha geleceği olmalı.

6 yorum:

  1. Kapalı savunmalardan ziyade açık alanda çok etkili bir oyuncu. Italya'ya dönme ihtimali daha yüksek.Iyi bir pivot bulursak almalıyız. Hatta Bertug veya Erencan yedek olarak düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapalı savunmaya da etki eder. Yeter ki Messi olmadığının farkına varsın :)

      Sil
    2. Bu yaşa kadar farkına varmamis messi olmadığının...

      Sil
    3. Bir hoca dokunur, her şey değişir..

      Sil
  2. Kalacakmış gibi plan yapmak değil yapılması gereken çünkü elimizde kaldı zaten, Aston villa da göze giremedi takip eden isteyen takım olduğuna dair de hiç bir haber yok. Büyük bir hayalkırıklığı olarak elimizde kaldı dolayısıyla oynatabilmenin yolunu bulmaktan başka çare yok zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidebilir de, etiketi var, önümüz Euro 2024. Ben kalmasını isterim şahsen.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir