12 Mart 2024 Salı

Milli Takım arasında iç transfer hareketliliği bekliyorum


Galatasaray'ın şu sıralarda atması gereken 2 adım var. İlki Muslera ile sözleşme uzatmak, diğeri de Mertens'i 1 yıl daha takımda kalmaya ikna etmek. Muslera'yla alakalı sürecin bugünlere kalmış olması futbolcu için "can sıkıcı" bir durum olmuş olsa da, orta yol bulunur. Gelecek sezon için ilk 11'de sınırsız yabancı olacağı için "yerli kaleci" argümanı yıkıldı. 11'de yerli sayısı artsa da, Muslera ile devam etmeli gerçi. O konu çözülür, Muslera ile bir süre daha devam ederiz. Daha iyi bir kaleci bulamayız.

Mertens ile de en az 1 sezon daha yola devam etmek gerekiyor. Bunu ara ara yazıyorum. Mertens'e 1 yıllık daha sözleşme önerilecek diye yazılınca tekrar yazmak istedim. Yaz döneminde bu adama özellikle Suudi Arabistan kaynaklı büyük paralar teklif edildi ama oralı olmadı. Galatasaray'da devam etmek istedi, hedefi de sezonu tamamlamaktı. Sezonu müthiş bir noktada tamamlayacak gibi görünüyor. Ben ise bu performansı "son sezonu" olmasına bağlıyorum.

Ne var, ne yok veriyor çünkü. 37 yaşındaki bir futbolcu için gösterilecek en üst düzey efor. Bu sezon başlarken, Mertens'i daha çok "Mata" rolünde bekliyordum. Başta da bu rolü iyi şekilde üstlenmişken, sonrasında 11'in olmazsa olmazı oldu ve performansı da geçen sezonun üzerinde. Ne var ne yoksa veriyor. Biz onu ekonomik kullanmazken, o da ekonomik hareket etmiyor. Ben de bu durumu futbolu bırakacak olmasına yormuştum. Galatasaray'da şampiyon olarak futbola veda eder diye.

Bu adamın parayla işi yok. Olmadığını da kanıtladı. Futbola devam edecekse de tek seçeneği Galatasaray'dır. Belçika'ya döneceğini de düşünmüyorum. Futbolu bıraksa dahi yaşantısına İstanbul'da devam etmek istiyor gibi haberler vardı. Bu durum da en az 1 yıl daha Galatasaray formasını giyme ihtimali var diye düşündürüyor. Bunu kabul ederse, Mertens'in yeni sezondaki rolü yine kilit noktada olacak.

Kilit açman gerektiğinde ya da oyuna akıl koyup, biraz daha sakin kalmanın gerektiği zamanlarda devreye girecek. İhtiyaç olacak, yine 11 oynayacak. Liderliğini, karakterini, takım içi önemini zaten tartışmayalım. Futbola devam edip etmeme konusunda ne düşündüğünü görmek lazım. Milli Takım arasında iç transfer hareketliliği bekliyorum. Muslera ve Mertens konusunda gelişmeler yaşanır, liderlerimizi kaybetmemiş oluruz.

10 yorum:

  1. mertens ile "en az 1 sene daha" biraz iyimser olmuş. mertens sezon başında bırakma niyetindeydi yani devam ederse en fazla 1 sezon daha devam eder.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum. Bu kalite ve aidiyette yabancı oyuncu bulamayız. Zaha ve Ziyech gibi oyuncular yaşça daha genç olsalar da aidiyet eksikliği olunca başarılı olamıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'in katkı vereceği an da mutlaka olur.. Bu seviyede olmasa dahi sahne alacağı çok an var.

      Sil
    2. Aidiyet hissetse bile sistemin oyuncusu değil Zaha ve Ziyech. Sisteme uygun oyuncu, oyuncular transfer etmek lazım. Mertens bugün oynuyor, onsuz olmuyorsa yönetim hatası var demektir. Bir oyuncu yok yerine yazabileceğin.

      Sil
    3. Alternatifinin olmaması bence de büyük problem. Kadro mühendisliğinde hata..

      Sil
  3. Kesinlikle 1 sezon daha devam etmeli tecrübesine vizyonuna ihtiyacımız var yusuf demir kötü performans göstermeseydi şuan dönüşümlü olarak muazzam bir rotasyonumuz oluşurdu elimiz çok rahat olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef beklediğimizi alamadık ondan :(

      Sil
    2. Alamayacağızda… Yusuf Demir takasta Alanyaya vermek Oğuz Aydını almak çok daha mantıklı olur. Emre Mor bile bu çocuktan daha zeki. En azından bir seviyede tutundu inişli çıkışlı devam ediyor. Bunun grafik dibe yönelmiş hızla gidiyor. Okan Hoca olmasa takımda acaba önü mü kesildi diyeceğim de. Kardeşim adam Berkan-Kaan-Barış-Icardi-Kerem-Mertens hepsine yeni roller verdi bunu oynayacağız dedi hepsini kazandı her birini tek tek. Bu çocuk kendisini ıspatlaması lazım en önce.

      Sil
    3. Oğuz Aydın için umutluyum. Tabi Okan Hocanın eline gelirse..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir