15 Mart 2024 Cuma

Daha da güzeli, saha içerisinde arkadaşları ile uyumu yüksekti


Zaha'nın yüzünün gülüyor olması pozitif. Beşiktaş maçındaki kesiğin ardından, Zaha'yı kazanma yolunda önemli bir adım atıldı. Okan Hoca'ya "size değil, kendi performansıma kızıyorum" demişti. Sorun neydi bilmiyorum da, insan ilişkileri noktasında uzman bir teknik direktörümüz var. Herkesin katkı vermesi gereken anda kimseyi kaybetmek istemiyor. Kazanabileceği herkes için de mutlaka bir hamlesi oluyor.

Beşiktaş karşısında kadroda olmayan Zaha'nın, Rizespor'a karşı müthiş performansını izledik. Sağ kanatta oynamasına rağmen üstelik. Oynamayı sevdiği bir mevki olmasa da, maksimum faydayı verdi. Savunma yardımı vardı, başarılı driplingler gördük, sürekli gol pozisyonu içindeydi ve nihayet fiziğini hatırladı. Daha da güzeli, saha içerisinde arkadaşları ile uyumu yüksekti. Özellikle de Icardi'yle. Bunu da pozitif görüyorum.

Kasımpaşa maçına dönersek, Abdülkerim Bardakcı'nın takımla çalışmaya başlaması da eli güçlendirdi. 11 başlayacağını düşünüyorum. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı, seni geçen sezon şampiyon yapan 2'li. Berkan Kutlu da böylelikle orta saha için "enerji" hamlesi olabiliyor. Skoru koruma noktasında, kenardan sahaya enerji atabilmenin önemi büyük. Torreira yorulmaya başladığında, Berkan Kutlu iyi bir koz. Ya da savunma direncini yükseltmen gerektiğinde.

Aurier de iyileşmiş ama riske edilmiyor. Onun dönüşü Milli Takım arası sonrası olacak. Milli Takım sonrası için de ihtiyaç var. Herkesi kazanmak gerekiyor. Kaan Ayhan, takımla çalışmaya devam ediyor ve sağ bekte onu izleriz. Zaha da geçen maç iyi oynamış olsa da, Barış Alper Yılmaz bu takımın ideal sağ açığı. Zaha'yı hamle olarak düşüneceğiz ve istekli halinin de saha getirisi var. Skor ararken de, skoru korumak gerektiğinde de.

Alternatif sayısı artınca, hamle şansı doğuyor. Ziyech de takımla çalışmaya devam ediyor ve fizik direnci yükseliyor. Onun da alacağı süre artacaktır ve bu da Mertens'i daha ekonomik kullanmak demek. Kenardan gelmeyi sorun ettiğini de düşünmüyorum. Aurier'i de denkleme soktuğumuz an, geride başka sorun kalmıyor. Kasımpaşa, bu sezonun en kritik maçı. Kazandığın an şampiyonluk virajının yüzde 75'ini alıyorsun.

12 yorum:

  1. Kasımpaşa maçı zor geçecek.Kasımpaşa , Hatay, Rize ve Karagümrük bunlar Fenerbahçe 'nin arka bahçesi.Umarım formumuzu yükseltmeye devam eder ve iyi bir galibiyet alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Kasımpaşa, Galatasaray passoligi dışında herkese stadın kapılarını açmış. Düşün işte..

      Sil
    2. Bu sezon tüm imkanları seferber edildi.Koç şampiyon olup ayrılmak için elinden geleni yapıyor ve tüm kozları oynuyor. İşimiz zor gerçekten.Bu durumda şampiyon olursak müthiş iş çıkarmış olacağız.

      Sil
    3. Yine iyiler kazanacak..

      Sil
  2. Aurier i riske etmeye gerçekten gerek yok, ligin bitmesine ne kaldı zaten. Sezon sonuna kadar oynatnayip sonunda da cebine parasını koyup gönderelim. Para çok nasıl olsa kulüpte. Fayda sağlamasına gerek yok zaten transfer edilen bir oyuncunun.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Zaha', Tete'yi ve Sergio'yu futbolcu/ tarz olarak begenmem. Ama Ndombele ve Ziyech gibi umursamaz degiller. Her transfer saha ici katki veremeyebilir. Ama ønemli olan o saha icini veremeyenin saha disi katkisi olmasi, veya huzursuzluk cikartmamamsi. Mata , Angelino da hatta saha ici katki veremediler ama aidiyet duydular. Karakter analizi hafife almamak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesten bir şekilde katkı almak gerekiyor. Kalan haftalar sayılı..

      Sil
  4. Seneye Zaha ile devam edilmeli mi gönderilmeli mi ? Nedir düşüncen ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence devam edilmemeli.

      Sil
    2. Bu kadar parayı yedek oyuncuya vermek çılgınlık olur:) Yunus ve transfer edilmesi durumunda Yusuf Yazıcı daha yararlı olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir