15 Mart 2024 Cuma

Dayı kusura bakmasın, o günlerde Fatih Hoca'ya çalım atmıştı


Kerem Demirbay ve Suat Serdar'ın Milli Takım tercihinde Almanya'yı seçmiş olması kendileri adına hataydı. 1-2 maç sonrasında, Almanya adına bir seçenek olmadılar. 2'sinin de pişman olduğunu düşünüyorum. Kerem Demirbay da bunu dile getirmiş. O süreci iyi hatırlıyorum. Bazısı için "geç kaldık" denir ya, Kerem Demirbay için öyle bir durum yoktu. Dayı da kusura bakmasın, o günlerde Fatih Hoca'ya çalım atmıştı.

Türkiye U21'de oynayan bir futbolcuydu ve o dönem U21 teknik direktörü de Okan Buruk'tu. 2'linin buradan da bir tanışıklığı var. Okan Hoca'nın ısrarlı Kerem Demirbay isteği de belki bu yüzdendi. Bugün aldığı katkıya bakınca böyle düşünüyorum. Milli Takım hikayesine dönersek, Türkiye'yi seçmişti aslında. Fatih Terim de bunu basın önünde açıklamaya hazırlanırken (TFF açıklama yapmıştı), son saniye Almanya'yı tercih etti.

Normalde Almanya diyenlere saygı duyarım ama böyle son dakikada fikir değiştirenler için benzer düşünmem. O günlerde Kerem Demirbay'a oldukça kızmıştım. Türkiye adına büyük bir kazanım olacaktı. Leverkusen'e rekor ücretle transfer yaptığı günlerdi. İyi bir Bundesliga kariyeri olsa da, Almanya için seçenek olmadı. Konfederasyon Kupası'nı gördü, 2 maç oynayabildi ama sonrası yok. Olmayacağı da çok açıktı.

''Ben hep Türkiye'yi istiyordum. U21'e geliyordum. Menajerim tarafımdan yanlış yönlendirildim. Bu yaz EURO 2024'te Almanya'da Türk Milli Takım formasıyla yer almayı çok isterdim.''

Türkiye'yi tercih etmiş olsa, göreceği Avrupa Şampiyonaları olacaktı ve birçok kez bu formayı giyecekti. Euro 2024 adına da büyük bir kozdu. Çok formda çünkü, orta saha rotasyonuna kalite katardı. Kerem Demirbay gibi oyun aklı olan, teknik ve pas becerisi yüksek bir 6-8 opsiyonu eli güçlendirirdi. Bu kadro içinde mutlaka yeri vardı. Sordurdum, Türk vatandaşlığı yokmuş ve mavi kartla oynuyormuş. Sadece 2 kez Almanya forması giydiği için Türkiye için ihtimal var diye biliyordum.

4 yorum:

  1. türk vatandaşlığı nasıl olmaz ya ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok. Olması halinde Almanya vatandaşlığını kaybedecek çünkü. Benim kuzenimde de yok mesela :)

      Sil
    2. Orada doğan Türkler için tek vatandaşlık hakkı mı oluyor yani ya Alman ya Türk filan ?

      Sil
    3. İstediğini alıyorsun ama Türk alırsan, Alman vatandaşlığı olmuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir