14 Mart 2024 Perşembe

Ocak ayından bu yana da değişmez tek gerçeğin Nelsson olduğunu unutmuyoruz


Fanatik'in yapmış olduğu bir çalışma. Galatasaray bu sezon 18 farklı savunma dörtlüsü kullanmış olsa da ligin en az gol yiyen takımı ve lider. Sakatlıklar kaynaklı stoper tandemi ister istemez değişti. Bek sorunu oldu, orada sık rotasyon izledik. Haliyle de farklı savunma dörtlülerine şahit olduk. Çoğunda da, savunma dörtlüsü içerisinde "devşirme" isimler kullandık ve kullanmaya da devam ediyoruz. Kimi farklı bir yere çeksek başarısız olmadık. Bu da Okan Hoca'nın imzası.

Sezon öncesi ön eleme maçlarında rotasyon ister istemez oluşuyordu. Davinson Sanchez transferi sonrası, Nelsson kenara gelmek durumunda kaldı. Çünkü sezona kötü girmişti. Angelino'dan bir türlü katkı alınamadı, sol bekte sürekli yeni isimler gördük. Sonrasında Davinson Sanchez sakatlandı, Nelsson geri döndü. Boey'in sakatlığı geldi, devamında da takımdan ayrıldı. Sağ bekte de yeni isimler izledik.

Barış Alper Yılmaz'ı her 2 bekte de kullandık. Kaan Ayhan son haftalarda sağ bekte oynarken, sol bekte de oynamışlığı vardı. Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı sakatlıkları aynı döneme geldi, Berkan Kutlu sol stoperde oynuyor. Köhn transfer edildi, o da yeni isim. Ali Turap Bülbül, Sivasspor deplasmanında ilk 11'deydi. Okan Hoca'nın Tete'yi dahi idmanlarda bek olarak denediği haber yapılıyordu.

Rotasyon zorunluluktu. Sakatlıklar ve doğru performans vermeyen bazı futbolcular vardı. Teknik direktörlük de burada ortaya çıkıyor. Okan Hoca'nın bir kez bile "eksiğiz, şöyleyiz, böyleyiz" dediğini duymadım. Eksik olan yerlerde yeni isimler denedi ve katkı aldı. Kendi alternatiflerini üretti. Bu yüzden de o sakat, bu sakat gibi konulara takılmıyorum. Okan Hoca, bir şekilde yolunu buluyor ve o eksikliği sana hissettirmiyor.

Berkan Kutlu için neler deniliyordu, gördük Rizespor maçında. Net katkı almadı mı? Berkan Kutlu'nun hareketliliği, pres gücü ve topla çıkışlarını da ekstra olarak cebine koymadı mı? Oynattığı futbolcunun da kendi özelliklerinden, yeni mevkilerde ekstrasını alıyor. Bunun adı da teknik direktörlük oluyor. Zorunlu rotasyona takılmıyorum. Keşke herkes sağlıklı olsa ayrı da, yolumuza her şekilde devam ediyoruz. Ocak ayından bu yana da değişmez tek gerçeğin Nelsson olduğunu unutmuyoruz.

4 yorum:

  1. Okan Hoca 'ya nazar değmesin. Müthiş iş çıkardı. Kadro kaliteli görünse de Angelino,Ziyech,Zaha ve Ndombele gibi 11 'de olması beklenen oyunculardan hüsrana uğradık. Bu sezon şampiyon olursak ilk olarak Okan Hoca'ya yazacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkı vermesi gereken birçok isim piyasada yok.. Okan Hoca, elinde olanlarla müthiş iş çıkardı.

      Sil
  2. Okan hoca artık sistemini ve mentalitesini oturtuyor bu sezon çok önemli ve belirleyici bir süreç olacak sezon sonunda gelecek şampiyonluk önümüzdeki süreci kolaylaştıracak artık fransada bir lyon ve portekizde portonun yıllarca liği ve şampiyonlukları üstüste domine ettiği gibi takım olacağız hem oyuncu yetiştirip satan hemde zamanla avrupada vitrine çıkan takım olacağız diye düşünüyorum ayrıca artık scout transfer öneri ve analizlerini bekliyoruz tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon tam istediği gibi kadro kurulduğu an bu oyunu daha da yukarı çıkacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir