17 Mart 2024 Pazar

Kasımpaşa 3-4 Galatasaray, şampiyonluğun kırılma noktası


Bugünü nasıl açıklayayım? Bir maçı kaybetmeyi ancak bu kadar hak edebilirdin. Hatalar silsilesi ve kayıp halinde "hocaya yazar" diyeceğimiz bir görüntü. Allah istedi, başka bir tanım bulamıyorum. Kalite farkı bir de. Reaksiyon gösterildi ve bir anda seyir değişti. Icardi'de bu var, penaltıyı kaçırsa da kırılmaz. Önce oyunu 3-3'e getirdi, devamında da 4. golde direkten dönen şut da onun. İşin kalite ayağı da Ziyech'di. Bu hamleleri yapmak için neden gecikildi?

Bu sezonun bana göre en kötü futbolu. Nedeni de mazeretsiz olman. Hatayspor'a da kötü bir maç kaybettin ama Bayern Münih deplasmanı dönüşüydü ve rotasyon yapmamıştın. 9 gün dinlendin, bu maça hazırlandın. Stoperde eksiklerin var da, mazeretin yok. İlk 15 dakika 3 net pozisyon kaçırıyorsun ve bitiricilik hadisesi can sıkıyor. Orada sonucu alamayınca, rakip de üstüne geliyor. Oyun felsefeleri tam anlamıyla senin kaptırdığın toplar sonrası geçiş hücumları. Bunu da belki de ligde en iyi uygulayan takım.

Takım boyun manasız uzun. Israrla da geriden uzun vurdun. Rakip ön alanda basarken, arkaya Barış Alper Yılmaz'ı kaçırmak yer yer iş yaptı da, Kerem Aktürkoğlu sahada yok ve ısrar ediyorsun. Mertens de rakibi kovalarken yarı sahana geliyor ve Icardi'nin arkasında büyük boşluklar var. Orta sahanın merkezinde de ezildin, ayakta dahi kalamadın. Kerem Demirbay da felaket bir maç çıkardı. Rakip de hızlı geldiği her an etkili oldu.

2. yarıda da hamlede geç kalıyorsun. İlk yarıyı berabere bitirmen zaten mucize. 30 - 45 arasında topun yüzünü dahi göremedin. Hadi 2. yarının başında golü buldun, o an hamle yap. Aynı oyunla hangi sonucu almayı amaçlıyorsun? Ön alanda top kaybetmeye devam ediyorsun. Rakibi eksik yakalıyorsun, ısrarla yanlış tercihlerde bulunuyorsun. 2-2, sonrasında da 3-2 geriye düşmen mucize değil yani. Mucize olan, 3-2 sonrası attığın uzun topta rakibi hatası ve Zaha'nın aldığı penaltı + kırmızı kart.

3-3'ü de bulamadın orada, penaltıyı dahi kaçırdın. Kaybetmek için her şeyi yaparken, Icardi'nin kırılmaması ve Ziyech'in kalitesiyle birlikte beraberliği yakaladın. Sonrasında bir kaos daha ve Vinicius'un Mitroglou rolüne soyunması. 4-3 sonrası da hatalar silsilesi. Rakibi kaç kez eksik yakaladın ve fişi çekecek imkanlar buldun. Israrla doğru zamanda pas atmayıp, hatalı tercihler geldi. Rakip yine geri dönebilirdi. Aytaç Kara'sı olan bir takıma olmadık noktada frikik veriyorsun. 4-3 sonrası dahi kaybetmek için uğraştın ama kaderde kazanmak varmış. Bugün için kalitene dua edeceksin.

Olumlu yönden bakarsak, bu maçın kırılması büyük olur. Öyle bir maçta 4-3'ü aldın ki, inanın tarifi zor. Kötü oyunu geçiyorum, kazanmak önemli olandı. Kasımpaşa tam bir teknik direktör takımı ve zorlanacağımızı biliyordum. Tahmin etmediğim ise bu denli kötü oynayacağımızdı. Kötü oynarken de kazanacaksın derken, şampiyonluk virajında böyle dramatik bir galibiyet alman süreci senin adına pozitif olarak kırar. Şampiyonluk galibiyetidir bu. Milli Takım arasında eksiğin kalmayacak. Davinson Sanchez'i yana yakıla aradın mesela, geri dönecek.

30 yorum:

  1. Kerem Aktürkoğlu artık savunulacak kısmı kalmadı. Okan hoca en rezil yönetimi bu maçtaydı. Kerem 30. Dakikada kenara gelmesi gerekirdi. 62. Dakikaya kadar bekledi. Beğenmediğimiz Zaha Ziyech bu maçın asıl kahramanlarıdır. Icardi için allak bullağız ne eleştirebiliriz nede övüp göklere çıkartabiliriz. Ayağına sağlık diyorum sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha / Ziyech.. Bu maçı gercekten de kalite kazandı.

      Sil
  2. Berkan sana ortasaha olarak ne verdi ki stoper olarak fazlasını versin. Stoper olarak Abdülkerim yada Sanchez den biri olsa çok daha farklı olurdu. Muslera 2 golde hatalı. Muslera Muslera diyoruz da bu golleri yemeyeceksin kardeşim. İlk golü ve Aytaç golü nedir öyle. Nasıl hatalar bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha olarak müthiş katkılar verdi, stoper olarak da günü kurtarıyor. Bu maç Berkan Kutlu'luk bir şey yoktu.

      Sil
  3. Ziyech 11 olarak başlasa çok daha iyi olabilirdi. Ek olarak Aurier sözleşmesini feshedip göndermek en hayırlısı artık kanımıza dokunuyor. Herifi yatmaya getirmişiz adım gibi eminim sözleşmesi 6 aylık değil. Hiç çabaladığını düşünmüyorum. Önümüzde bizi öyle zorlayacak tek bir takip bile yok. Ziyech dönüşü Barış Alper sağ bek olarak oynayıp bekleri kanatlaştırmak çok daha doğru olacak. Aurier de Dursun Özbek ile farklı ülkede tatile gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech / Barış Alper Yılmaz sağ kanadına doğru gidiyor iş bence de. Tabi orada da 3 yerli durumu bar. Aurier mecbur oynayıp, Barış Alper Yılmaz sol çizgide de olabilir. Ziyech ve Zaha'nın iyi durumu biraz çarşıyı karıştırdı.

      Sil
    2. Barışı sağ bek olarak kullanıp Abdülkerim Kerem Demirbay ile Türk oyuncu kontenjanını doldurursun. İlerisi Zaha Ziyech iskelet zaten aynı. Aurier form tutacak diye en ufak riske girmem.

      Sil
    3. Stoper kim oynayacak? Nelsson 'u formu ile kesemezsin, Davinson'a da ihtiyacın var.

      Sil
    4. Borsa deyimiyle bazen kol kesmek gerekiyor. Bu yol da Nelsondan geçiyor. Abdülkerim Sanchez her halükarda yeterli.

      Sil
  4. Muslera çok kötü günündeydi.Gündüz maçlarında hep sıkıntı yaşıyoruz. Bu galibiyet çok önemli oldu. Araya avantajlı girdik.

    YanıtlaSil
  5. Muslera iyi gününde değildi. Ama ondan da kötü birisi var: Kerem Aktürkoğlu. Yani bu kadar top kaybı, top ezmek, pas hatası ne ararsan var. Yani bir büyük takım oyuncusunun bu kadar fazla top kaybı yapması kabul edilemez. Bu şekilde Kerem istediği kadar gol atsın asist yapsın hiçbir Avrupa takımı almaz. Yazık günah. Sürekli riskli denemler yapıyor ve kaptırdığı her top rakibe kontra atak oluyor. Böyle olmaz. Biraz kenarda beklese fena olmaz. Hazır Zaha da istekliyken.
    Onun dışında takımda genel bir yorgunlu mudur ne var anlamadım. Orta sahamız bomboştu. Sürekli geçiş yedik.
    Paşa aşırı zor takım ona itiraz yok ama bu kadar geçiş yemememiz lazımdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem haftalardır böyle ama ilginç bir şekilde takımdan kesilmiyor ve gereksiz anlamlar yükleniyor, garip şekillerde savunuluyor. Geçmişte şöyle yapmış böyle yapmış vs vs. Geçmiş geçmişte kalmış bugüne bakacaksın haftalardır takımın en kötüsü ama hiç bir şekilde kesilmiyor. Kesilmeyecek olmanın bilinciyle de kendini düzeltmek ve toparlanmak için hiç bir şey yapmıyor. sadece takımın değil ligin en fazla top kaybeden oyuncusu bu adam ama hâlâ inat ve israrla iynatilm akıl alır gibi değil. Hoca bu halde oynatarak iyi yaptığını sanıyorsa yanılıyor olduğunu Kerem her hafta ispatlıyor.

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu'nu manasız uzun sahada tuttu hoca ve ısrar etti. Bu da eksi yazdı. 45'de şu hamleyi yapabilse, daha rahat bir 2. yarı izlerdik.

      Sil
    3. Hoca Kerem i uzun zamandır manasız bir şekilde sahada tutuyor sadece bu maçta değil ki. Çoktan formanın ondan alınması ve hak edene verilmesi gerekiyordu. Sahada kaldıkça daha da agresif ve antipatik olmaya başladı ayrıca. Sürekli el kol hareketleri bagirmalar, hem hiç bir şey yapmayacaksın hem de saha içinde sürekli gerginlik çıkaracaksın. Bunun adı simariklik sadece.

      Sil
    4. Arkada daha iyi alternatif olmadığındandı o. Şimdi Zaha toparladı, Kerem Aktürkoğlu kenara gelebilir.

      Sil
  6. kerem topları uzaya vurur anlarım, kötü oynar anlarım, formsuzdur derim, olabilir yani ama profesyonel bi futbolcu 3 metre yanındaki arkadaşına nasıl pas atamaz bunu anlayamıyorum işte . hem de her maç yapıyor bunu.

    YanıtlaSil
  7. Sakat olan ve mecali kalmayan Kaan yerine Ziyech değişikliğini (barış arkaya, ziyech öne) Okan Hoca hiç düşünemeyecek sandım bi an.

    YanıtlaSil
  8. Kerem preste yoktu. Takım oyununda yoktu. En kötü gününde bile takım içi katkısı alırdık o bile yoktu bugün. Zaha penaltı aldığı pozisyonda fiziğiyle rakibi allak bullak ediyor. Bunu yapsa zaten bize yeter. Milli ara var önümüzde inanıyorum ki Kerem de bu arayı iyi değerlendirip dönecektir. Bugün özelinde kötüydü de takımın en önemli parçalarından biri Kerem. Milli aradan sonra tam kadro olacak olmamız tüm sakat oyuncuların dönmüş olması büyük avantaj olacak. Aurier de güç katacaktır. En azından tecrübe katacaktır takıma. Ziyech Mertens değişiklikleri izlememiz mümkün. Bana kalırsa Ziyech bu takımda 11 oyuncusu değil. Sistemin oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Kalite mi? Evet. Takım oyuncusu mu? Hayır. Takım oyuncusu olmadığı sürece de ne Zaha ne Ziyech takımda önemli parça olma ihtimali dahi yok. Egolarından vazgeçmeleri gerekiyor. Zaha biraz daha sisteme yatmaya başladı. Önümüzde zorlu maç kalmadı gibi. 8 maçtan sadece 3 ü İstanbul dışı. Buda bir avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü anında dahi oyun içi katkısı olurdu ama bu maçta merkeze çok kaydı ve kayboldu iyice.

      Sil
  9. Trabzonspor taraftarı olarak yazıyorum. Bu akşam yaşanan olaylar neticesinde bakalım rakip takımdan kaç oyuncu sahalardan men edilecek. Fifa bile bu akşam yaşanan olaylara el atmalı. Yoksa bu kirli düzende bunlar saha içinde mafya kesildi başımıza. Bu takıma, takım oyuncularına caydırıcı tek bir ceza gelmedi. Rakip takım stoperleri kaç kez kırmızı kart gördü bu sene? Kaçıncı kez öldürmeye teşebbüs hamlesi yaptılar. Icardi sahadan çıktığında adamın gözü mor, ayağı şişmiş durumdaydı ve aynı oyuncu yaptı bunları. Mert Hakan gibi yaratıklar buradan çıkamazsın derken bunu mu kastediyordu. Rakip takım puan kaybederse aynı sahne mi olacak? Önce Mert Hakan’ı men etsinler sonrasında Trabzon’a da Trabzonspor’a da ceza verebilirler. En ağır cezaları versinler ama adil olsunlar. Bu akşam yaşanan olaylar tasvip edilecek savunulacak gibi değil ancak rakibin oyuncusu bir önceki maç hakemi bununla tehdit etmiş olması dikkate dahi alınmadı. Bizim kaptanımız gidip hakemi bu şekilde tehdit etmeliydi sanıyorum. Bugün bizim hakkımız yendi. Verilen cezalarda da eminim ki bir Fenerbahçe oyuncusu dahi ceza almayacak. Ceza almamaları durumunda da boşuna uğraşmayın verdiğiniz şampiyonluk mücadelesi değil. Elinde silah olan bir teröriste karşı, inancı olan bir silahsız asker dışında hiçbir şey değilsiniz. Saha içerisinde terörist gibi gezen oyuncuları men etmedikleri sürece bunları hiçbir rakip deviremez. Hergün daha da kuvvet alıyorlar. Dün hakem tehdit ettiler bugün taraftar tekmelediler, yumrukladılar. Yarın İçin daha ne yapabilirler diye düşünemiyoruz. Dünden güç alıyorlar. Daha da ileri gidiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dünkü olayların 1 numaralı nedeni 2011'de ts'nin hakkının gasp edilmesidir. fb şikeden dolayı ceza almadı. ts taraftarı aradan 100 yıl geçse de hep kinli kalacak ki bu da bence çok normal.

      Sil
    2. Rakibe, rakip taraftara saygısızlığı cezalandırmazsan olacağı bu.

      Sil
    3. Hiçbir şey Trabzonspor taraftarının sahaya attıklarını ya da girmesini açıklayamaz ama net bir tahrik olduğu açık. Olayları başlatan da, ilk sahaya giren taraftar etkisiz hale getirildiğinde, gidip ona vuran Osayi. Saha içinde Fenerbahçeli futbolcuların yaptıkları görmezden gelinemez. Bunların da cezası bellidir. Bu nefret ortamını yaratan da Ali Koç'tur.

      Sil
    4. Mert Hakan hakemi tehdit etti kaç maç ceza aldı? Mağdur edebiyatı yaptıkları İçin ceza alacaklarını sanmıyorum yoksa en az 4 oyuncu gözle görülür şekilde şiddet gösteriyor.

      Sil
    5. Trabzon lobisi.. Bu sefer sert kayaya çarpıtılar..

      Sil
    6. Damat bunları yer. Öyle ligden çekilirim blöfleri de faso fiso. Milyarlarca lira borcu ödesinler önce ondan sonra istediği yere çekilebilirler. Nereye çekiliyorlar hep aynı senaryo hep aynı başrol. Ondan sonra Ossayi Fred bankalar birliğinde tuvalet temizlerler. Borçları kapat istediğin yere gidebilirsin. Yani böyle çocuk kandırmaya yönelik açıklamalar varya gülmüyorum utanıyorum bunlardan.

      Sil
    7. Lobi devrede. Gereken cezaların verilmesini bekliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir