23 Mart 2024 Cumartesi

Fizik olarak çok ileri gitmiş ve ayakları yere daha sağlam basıyor


Yunus Akgün'e Leicester günleri yaradı. Son haftalardaki performansını konuşurken, Milli Takım'a yansımasını da gördük. Fizik olarak çok ileri gitmiş ve ayakları yere daha sağlam basıyor. Galatasaray'da eleştirilirken "güçsüzlüğü", buna bağlı "istikrarsızlığı" eleştiriliyordu. Hızı, hareketliliği, patlayıcı gücü yüksek bir hücumcu. Leicester'da ağırlıklı olarak forvetin arkasında kullanılmaya başlandı. Sezon içinde 3'lü orta sahanın sol içinde dahi izledik. Oyunu da yön kazanıyor.

Okan Hoca da birçok futbolcusuna "yön" kattı. Farklı pozisyonlarda kullanıp, ciddi katkılar aldı. Yunus Akgün, sezonu Galatasaray'da geçmiş olsa ağırlıklı olarak forvetin arkasında kullanılacaktı. Şu an için Mertens'in 1 numaralı alternatifiydi. Daha önce de konuştuk, elini her anlamda rahatlatıyor. Avrupa kupaları için liste verirken, altyapı kontenjanına yazıyorsun. Tete gibi isimlerden de çok daha iyi durumda. Üstelik aldığı ücret de Tete'nin çok gerisinde. Tete bekleyeceğine, Yunus Akgün beklemeliydi.

Leicester onu tutmayacaktır. Premier Lig'e çıkıyorlar, futbolcu da zorunlu opsiyon şartlarını karşılamadı. Opsiyonun devreye girmemesi bence avantajımız. Geri döndüğünde kalmaya ikna edilmeli ve ana rotasyonun parçalarından biri olmalı. Elden çıkartılması gereken birçok etiketli isim var. Rotasyon ciddi anlamda boşalıp, nefes alacak. Elde iyi bir yerli çekirdeği var, Yunus Akgün de o rotasyonu güçlü kılacaktır.

Montella, Yunus Akgün'ü en iyi bilen teknik direktör belki de. Kariyerindeki en iyi günleri onunla geçirdi. Milli Takım'da da sık sık kullanıyor. O mevkide rotasyon kalabalık tabi, çok fazla sayıda kaliteli ayak var. İdeal olan orada Arda Güler'in oynaması. Hatta sağ bekte sorun yaşanıyor olmasa, Barış Alper Yılmaz da sağ kanat için ilk önceliklerden. Bu noktada da Yunus Akgün'ün hücumda birçok pozisyonu alternatif altına alabilmesi önemli olacak. 

Eksik yanları hala var. Karar alma mekanizması yer yer iyi değil, tercihler hatalı olabiliyor. Çok fazla kaleye odaklı bazen, sadece bitirmeyi düşünüyor. Molde deplasmanını hatırlayın, Icardi'ye muhteşem bir asist yapmıştı. O asist umutlandırdı beni. İyi bir forvetle oynamanın etkisi başka. Milli Takım'da ciddi bir 9 numara sorunu var ve kanatlar bu noktada sorun yaşayabiliyor. Montella, sahte 9 kullanmayı sever, elinde de bu tarzda oynatabileceği çok fazla opsiyon var.

6 yorum:

  1. Yunus'un da Berkan gibi yedek kalmayı kabulleneceğini düşünüyorum. Leicester döneminde bazı konuların farkına varmıştır umarim. Takıma kesin katkı verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu yedek kalmıyor ki, gayet iyi şans buluyor. Yunus Akgün de bulur.

      Sil
  2. yunus , galatasaray'da oynamayı kaldırabilecek biri değil. barış, kerem, berkan vs gibi bi yerli performansı beklemeyin. herşey yetenek değil. A takıma çıkalı kaç yıl olmuş, hâlâ daha patlama yapmasını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kötü performans vermiyordu Okan Hoca ile. Beklentiyi doğru ayarlamak lazım.

      Sil
  3. Adanademir spor kiralık dönüşündede prime bir durumdaydı beklenti çok yüksekti ama olmadı rotasyonun bir parçası olur ciddi katkı sağlayabilir ama eren dinkci transferi olursa daha değerli bulurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentiyi doğru ayarlamak lazım işte. Kalması halinde kanat değil, forvetin arkasında bekliyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir