20 Mart 2024 Çarşamba

Bitirememenin yanına tercih hataları da eklenince hücum azap oluyor


Sivasspor deplasmanında son gündüz maçımızı oynamıştık. Kasımpaşa karşısında iklim daha farklıydı, şartlar bambaşka. Gündüz maçının mazeretleri olabilir, özellikle Muslera için. Yine de Sivasspor maçındaki kadro ile kıyasla stoperler haricinde neredeyse tam kadroyduk. Beklenti duyduğumuz ama şu ana kadar hayal kırıklığı olan bazı futbolcular da ivme yakalamışken daha iyi bir performans beklerdim. Kasımpaşa karşısında zorlanacağımızı bilmeme rağmen.

Kasımpaşa, iyi bir teknik direktör takımı. Belki de ligin en iyi geçiş oyunu oynayan takımlarından biri. Ön alanda ve orta sahada o kadar fazla top kaybettik ki, rakibin oyununun ekmeğine yağ sürdük. Tempoları yüksek, birçok atlet isme sahipler. Topa sahip olup, sakin kalmak lazımdı. Biz ise çoğu noktada oyunu koş koşa döndürdük. Top kayıplarında da Kerem Aktürkoğlu ve Kerem Demirbay baş aktör oldu.

Takım boyu da uzundu. Icardi arkasında çok fazla mesafe vardı. Takım boyunu uzatan ve rakibin geçiş hücumlarına imkan veren asıl etmenlerden biri de stoper eksikliğimiz. Davinson Sanchez'i aradık, takım oyununu kısaltan temel etmen. Ayrıca geriye hızlı koşar, rakibe orta sahada basar. Abdülkerim Bardakcı da geriden oyun kurarken aranıyor. Savunmamız baskı yediğinde ne driplingle, ne de kısa pasla çıkabildik. Israrla uzun vurduk ve rakip de bunları topladı.

Kasımpaşa maçında hamlede de geç kaldık. 2. yarı başlarken hamle gelmeliydi, olacakları az çok görüyorduk. 2. yarının hemen başında 2-1 öne geçmek bu zamanlamayı geciktirdi de, rakibin oyunu eline alması uzun sürmedi. Bazı kilit anlar var, orada fiş çekilebilir. En basit pas dahi atılamıyor, hem de rakibi eksik yakaladığın anlarda. Kasımpaşa karşısındaki belki de en büyük eksiklik buydu. Maçın ilk 15 dakikasında da 3 net pozisyon var ama harcadık.

Bu maçı kalite kazandı diyorum. Önce Zaha, sonrasında da Ziyech hamlesiyle birlikte hücumda ciddi anlamda kalite kazandık. Icardi de bu hamlelerin ardından beslenmeye başladı. Önce 3-3, devamında da 4-3'lük skor kalitenin ürünü. Devamında da rakibi birçok kez eksik yakaladık ama yine tercih hataları. Bunun üzerinde durmak gerekiyor. Bitirememek gibi bir hadise oluştu yeniden. Bitirememenin yanına tercih hataları da eklenince hücum azap oluyor.

8 yorum:

  1. 8 maç kala son düzlükte kim iyiyse, kim daha hazırsa ve kim formda ise o oynamalı. Kerem Aktürkoğlu'nun oynaması gibi bir zorunluluğumuz bence yok. Kimse için yok ayrıca. Ama bu kadar ısrarla kötü olmasına rağmen oynaması ve oyundan çıkmaması, geç çıkması kabul edilemez. Oyuncu küsmesin diye maçları kaybetme noktasına gelecek lükste değiliz artık. Fenerbahçe'yi son ana kadar yarışta tutacakları kesinleştiğine göre bizim sahadaki maça puan olarak önde girmemiz bence şart. Eğer kazanmak zorunda olduğumuz bir maça çıkarsak o maçı bize hakemle ve Var'la kazandırmamak için ellerinden geleni yapacaklardır.
    Tercih hataları, Barış ve Kerem için hiç bitmedi bence. Tete için de. Ama o az oynadığından etkisi de az oluyor. Bitememekse bu sezonun özeti adeta.
    Allahtan Martens ve İcardi iyi durumdalar da final haftalarına umutlu girebiliyoruz. Hücumda kalite lazım. İcardi'nin beslenmesi lazım. bunun da yolu Zaha ve Ziyech'e daha fazla 11'de yer açmaktan geçiyor. Fener maçına kadar 6 tane maç var. Kayıpsız geçebilmek adına maçları erkenden kopartman için hemen öne geçip 2-3 farkları bulmamız, rakipleri maça ortak etmememiz gerekiyor.
    Zaha ve Zİyech oynadığında oluşabilecek defansif zaafiyeti de; geride Davidson ve Abdül ile oynayıp oyunu öne doğru sıkıştırarak aşabiliriz. İç sahada Nelson'la oynarsın ama gol atmak için hele de Zaha ve Ziyech varken oyunun boyunu uzattığımız anda öyle alanlar bırakırız ki her takım bize pozisyon bulur. Davidson - Abdül ikilisi öne doğru sıkarak defansın değil orta sahanın bir parçası gibi oynayıp Torrera- Kerem ikilisini de rahatlatmalılar. Aynı şekilde Barış ve Köhn'de atletizmlerini ve fiziklerini kullanmaları ve öndeki 4 kişiyi geri koşturmamalılar.
    GS, Barış ve Kerem forvette oynadığında maalesef topun kıymetini bilen bir takım olmaktan çıkıyor. Akılalmaz sayıda top kaybı yapıyoruz. Bu hem bir sürü hucümü zayi ediyor, ataklar sonlanmadan kendi kalemize dönüyor, rakibe geçiş veriyoruz vs vs vs. Kerem&Barış'ın kattığı çok şey de var götürdüğü çok de var. keskin bıçak gibiler.
    Barış sağ beke, ziyech&zaha ileriye gelmeliler. Abdül de 11'e dönmeli artıkç.
    benim çözüm önerim budur.
    Kerem'İn akıbeti de yaza kalsın. Benim isteğim artık Avrupa'ya transfer yapması. Burada yapabilecekleri kısıtlı seviyede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formsuz olan da yedek kalmayı göze alacak, oyuna girdiğinde katkı verecek. Kamp iyi olacak bu anlamda. Okan Hoca, herkesten en doğru katkıyı alacaktır.

      Sil
  2. 4-3 öndeyiz ateşle oynadık. tehlikeli yerden frikik verdik. icardi bile atak yedirdi. yahu vur dağlara vur atak sonlansın kontra olacağına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirememek sorun işte. Kaç kez rakibi eksik yakaladık.

      Sil
  3. O koş koş oyunlarda Zaha en büyük silah. Ziyech zaten tartışılmaz. En beklemediğim yerden katkı aldık. Yarın 11 e koy belki yine saç baş yolduracaklar. Öyle iniş çıkış yaşıyoruz ki bu adamlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar sağlarlar umarım. Top sende iken katkı bekliyoruz oysa.

      Sil
  4. Formsuz olan oyuncuyu yedeğe çekmek gerek. Takımda eksikler çoktu ve mecburen aynı oyuncular ile uzun süre oynadık.Geri dönen oyuncular ile Okan Hoca'nın eli rahatlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım arasının dönüşü el çok güçlü olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir