25 Mart 2024 Pazartesi

Oğuz Aydın & Galatasaray, ülke sınırları içerisinden 1 yerli transfer edilecekse


Fenerbahçe ve Trabzonspor'un bu transferde adı daha sık anılıyor. Galatasaray için de "takip ediliyor" tarzı haberler yazılıyor. Şu an gerekli piyasayı yapmış, Euro 2024 döneminde ötesine geçebilecek yerlilere sahibiz. En başta da Barış Alper Yılmaz gelmekte. Öyle bir joker ki, muadilini bulmak, hele ki yerliyle imkansıza yakın. Tanımlamaya tek bir isim yaklaşıyor, o da Oğuz Aydın. Alanyaspor'dan futbolcu almak bizler için elbette ekstra maliyetli ama Türkiye sınırları içerisinden 1 transfer yapılacaksa, o ismin Oğuz Aydın olmasını isterdim. 

Barış Alper Yılmaz takımda kalacaksa da, Oğuz Aydın'ı onun alternatifi gibi düşünürüm. Barış Alper Yılmaz oyundan çıktığında ya da beke kaydırıldığında, Oğuz Aydın'ı hücumda kullanıp, oyun düzeninden ödün vermemiş olursunuz. Kerem Aktürkoğlu'nun olası ayrılığı üzerine de bu transferi gerçekleştiririm. Galatasaray'ın kanat rotasyonunda bu tarz bir yerliye ihtiyaç var. Zaha ve Tete gibi isimlerle devam edilmeyeceğini düşünüyorum. Ziyech'in de opsiyon şartları devreye girmiş olsa da, yeni sezonda takımda kalması sürpriz olur.

Yunus Akgün de dönecek ve gelişim gösteriyor. Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu gibi kanatların var. Oğuz Aydın'ı da buraya eklersek müthiş bir yerli çekirdeği oluşuyor. Bu sezon oyunu ciddi anlamda aşama gösterdi. Efecan Karaca belki de yaş gereği biraz daha forvetin arkası gibi oynuyor. Ondan boşalan "çalışkan kanat oyuncusu" rolüne Oğuz Aydın geçti. Bu sezon 31 maçta 8 gol 5 asisti var. Ön alanda çok çalışkan, senin oynadığın pres oyununa çok uygun ve yapısı gereği de "joker" oyuncuya dönüşmesi oldukça müsait.

Okan Hoca ondan da bek yapabilir ya da oyun içinde daha farklı dokunuşlarını da görebiliriz. Milli Takım'a yükselmesi de sürpriz değil, hak ettiği seviye burası. Bir üst aşamaya geçeceğini düşünüyorum  ve yaz döneminde mutlaka transfer yapacak. Umarım onu transfer eden takım Galatasaray olur. Ülke sınırlarında kim alırsa alsın, çok net bir yerli kazanımı gerçekleştirmiş olacak. Galatasaray'ın bazı yerli kanatları adına transfer ihtimali varken, Oğuz Aydın ile o boşluk, bu futbolcular gitmeden doldurulmalı. Bu sayede elin çok daha güçlü olur. Çok dinamik, fizik olarak güçlü, çalışkan. Bu sezon çok ciddi gol / asist katkısı var.

6 yorum:

  1. Ortasaha özelliğide olan çalışkan bir takım oyuncusu katkı sağlar rotasyonun önemli bir parçası olur yeni sezon transfer stratejisi böyle oyuncular üzerine kurulacak gibi prime dönemine giren direk katkı alabileceğin genç sayılabilecek oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joker özelliği var, bu daha da büyüyebilir. Tam bizim kalemimiz.

      Sil
  2. Zaha, Ndombele,Tete ve Oliveria gibi Yabancı oyunculara dünyaları verecegimize bu tip yerli oyuncular ile geleceğe odaklanılmalı.İleride satıştan para da kazanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Rotasyonu özellikle bu tip isimlerle geçmek gerekiyor..

      Sil
  3. Sivas'ta da Rey Manaj var bu ligden alınabilecek oyuncular arasında.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir