30 Mart 2024 Cumartesi

Hamza Akman için bir şey diyemem de, Efe Akman için üzülürüm


Akman kardeşler konusunda hala bir adım atılmadı. Hamza Akman'ın takımdan ayrılacağı, Efe Akman ile ise profesyonel sözleşme yapılacağı söyleniyor. Bu konu hakkında daha önce de yazmıştım. Kimi "beklentim yok" diyor da, potansiyelli çocuklar. Özellikle de Efe Akman. Hamza Akman'ın takımdan ayrılıp, şansını Avrupa'da denemek istemesini de anlıyorum. Her Avrupa'ya giden genç büyüyecek, müthiş noktalara gelecek diye bir şey olmasa da, şansını denemesi gerekiyor.

Hamza Akman, 19 yaşına geldi ve hala elle tutulur bir profesyonel kariyeri yok. 2 yıldır A takımla idmanlara çıkıyor, arada kupa maçlarında kısıtlı dakikalar alıyor. 19 yaşına gelmiş bir ismin çoktan rotasyon içine dahil olması gerekiyordu. Gereksiz kalabalık ve etiket kaynayan rotasyonlara sahibiz. O katkı vermeyen, etiketli futbolcular da maalesef gençlerin önünü tıkıyor. Hatalı kadro mühendislikleri. İdeal kadronun 18 - 19 kişi olması, geri kalan isimlerin de gençlerden oluşması lazım.

Dünya devlerine bakın, rotasyonları bu şekildedir. Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Bayern Münih gibi takımların rotasyonları böyle. 18 - 19 kişilik ana kadroları olur, kulübede olan isimler arasında da joker özelliği olan futbolcular bulunur. Gerisini de gençler tamamlar. Fırsat geldiğinde de o genç maçını oynar, göze girerse yoluna devam eder. Galatasaray'ın 1996 - 2000 sürecinde de rotasyonu bu şekildeydi.

Hamza Akman gidecektir, onun için yapacak bir şey yok. Efe Akman ile yola devam etmek ve fırsat vermek gerekiyor. Sözleşme imzala, x takıma kiralansın ve gelişimini izle. Hamza Akman için de bu yapılabilirdi ama çocuk ayrılmak istiyor ve buna saygı duyarım. Hamza Akman, 8- 10 numara ve dripling, topla hareketliliği ile öne çıkıyor. Meziyetli, yeteneği olan bir genç. Efe Akman ise modern futbol normlarında bir 6-8 numara.

Hem topla ilişkisi mükemmel, hem de agresif, savunma yönü güçlü, pres oyununa uygun bir genç. Rotasyona dahil etmiş olsan, katkı beklediğin bazı futbolculardan da fazlasını verir. Eyüp Aydın'ı kısıtlı süre kullandın, gelecek için umutlandın. Ndombele ve Oliveira gibi isimlerin bu rotasyonda yeri yok mesela. Efe Akman için de gelecek sezon yer açmak ve süre vermek gerekiyor. Hamza Akman için bir şey diyemem de, Efe Akman için üzülürüm.

10 yorum:

  1. Ben Hamza Akman için de çok üzülürüm. Topla ilişkisi çok iyi. Hem teknik, hem çabuk. Driplingi var, pası var. Çok ah çekeriz arkasından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla hareketliliği üst düzey. Bence kumaşı var. Ama rotasyonda da önü tıkalı maalesef.

      Sil
    2. ndombele ve oliveira gibi bitmiş isimler çok şans buldu. yani önü tıkalı değil aslında, şans verilmedi. önünde iyi isimler olur anlarım ama böyle bi ortamda şans bulmamasi ve ayrılmak istemesi okan hoca'ya yazar. hocanın en büyük eksi yönü genç oyunculara şans vermeyip bazı bitmiş oyuncular ile bile bile lades demek. hamza'nin yerinde olsam ben de gitmek isterim

      Sil
    3. Sezon başında bu ayarlama yapılmalıydı. Yeni sezonda umarım yapılır. Yorumunda haklısın.

      Sil
  2. Hamza Akman ile sözleşme imzalayıp Emin gibi Avrupa'ya kiralık göndermek gerek. Ali Akman 'da benzer şekilde bonservis olmadan gitti. Şimdi adını duyan yok. Galatasaray 'da oynaması onun için de avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle ama çocuk pek yanaşmıyor gibi. İpler kendi elinde olsun istiyor. Kopenhag'a gidecek sanırım.

      Sil
    2. şu bileğini bükemediğimiz kopenhag di mi ? vay be. kopenhag, molde, prag vs gibi takımlar tam da hamza gibi oyuncular ile oynayarak bize ders veriyorlar. biz ise futbolu bırakmış adamlara emeklilik ikramiyesi bağlamaya devam ediyoruz. bize karşı forma giyseydi hamza için ne kadar da iyi futbolcu nerden buluyorlar böyle gençleri derdik. biz ise ndombelelerden devam. yazık

      Sil
    3. İç sahada, ilk yarım saat 3 0 olurdu maç. Bilek bükülememesi bence yok. Bayern de yenemedi kendi sahasında.

      Sil
  3. Hamza Akman için çok üzülürüz. Net yani buna eminim. Kaçan balık bu sefer gerçekten de büyük olacak. Öyle Bartuğ Elmaz, Mustafa Kapı vs gibi düşünmeyin. Hamza çok daha farklı profil ve yetenekte bi oyuncu. Çok yazık olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen anlaş, sonra kiralık ver ve gelişimini gözle. Mustafa Kapı'dan olmadı ama Bartug Elmaz büyüyor mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir