30 Mart 2024 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #75; Radamel Falcao


"Diri bir Falcao" bizler için uzak bir kavramdı. Sık sakatlıkları, bir türlü geri dönmeyişi ve takım için almadığı sorumluluk. Icardi'yi düşünün, her fırsatta sahada değil mi? Sakatlanıyor, üzerine bir daha sakatlanıyor ama sahadan çıkmamak için çaba gösteriyor. Şampiyonluk yolunda var, en ücra deplasmanlarda yine var. Maç seçmez, rakip ayırt etmez. Elinden geleni vermiyor, boş vermiş diyebilir miyiz? Bunun adı aidiyet işte. Peki Falcao'nun Galatasaray için hissiyatının adı neydi?

Falcao'nun transferi de bizler için büyük olaydı. Bu işe hangimiz heyecanlanmadı ki. Bütün yaz onu bekledik. İlk etapta olumsuz bakanlar dahi bir andan sonra "Falcao" heyecanına kapıldı. Monaco ile yaşanan uzun pazarlıklar, süreç içerisinde yapılan hatalar, o gün için menajer ağının içerisinde kaybolmuş, etikete bulanmış bir Galatasaray. Falcao isim olarak iyiydi de, karşılığı hiç de o yönde olmadı ve gün sonunda kurtulması gereken bir yıldız halini aldı.

Ayağının tozuyla golle başladı, umutlandırdı aslında. Sonrasında bir sakatlık geldi, devamı da böyle ilerledi. Sahada kaldığı sürede sorun yok, gollerini yine attı. Fenerbahçe deplasmanı sahadaydı mesela, seriyi bozan isimlerin ilk sıralarındaydı. Diğer yandan maç seçti, kendisini her fırsatta sahada göremedik. En ufak sakatlıkta bıraktı, İspanya'ya döndü, tedavi süreçleri uzadı, süreç ile alakalı kimsenin bilgisi yoktu.

Beşiktaş'a 1 golle kaybettiğimiz şampiyonluk sezonunu hatırlayın. Beşiktaş'ı yendik, acaba şampiyon olacak mıyız diye sormaya başladık. O günlerde Galatasaray'a averaj lazımdı ama Falcao ligin son maçlarında sakatlığı yüzünden oynamadı. Biz de Halil Dervişoğlu ile şampiyonluğu kovaladık. O an Icardi'yi düşünün, ayağı kopsa dahi sahada olmak için çabalamaz mıydı? Icardi'yi bu yönde eleştiriyorsunuz da, Falcao ile geçen günleri unuttunuz mu?

Galatasaray'da forma giydiği 2 sezonda 43 maça ancak çıkabildi ve 20 gol 3 asisti var. Sahada kaldığında "tabela" kısmında sorun yok, mevzu sahada kalabilmesiydi. O da kalamadı. Galatasaray'ın hayal kırıklıklarından biri. Adı çok büyüktü, o rüzgarda savurdu bizi. Elbette iyi yanları, Fenerbahçe deplasmanı başta olmak üzere unutulmayacak maçları var. Yeter mi, elbette yetmez. Icardi, birkaç maçta o unutulmaz anları yaşattı.

17 yorum:

  1. kesinlikle beklentiyi karşılamadı tabi ama kadıköy'de o penaltı için bile iyi hatırlanabilir. ya da şöyle söyleyeyim o penaltıda topun başında gomis, diagne, icardi filan olsaydı kaçmıştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, penaltı kaçırdıktan sonraki penaltılarda hep ıskalamıyor. Kaçırdı diyelim, 5 dakika içinde golünü yine atıyor :)

      Sil
    2. adsız kardeşe aynen katılıyorum. altay uzun boylu bir kaleci ve nefis uzandı. inanılmaz bir penaltı attı tarihe geçti. saydığı 3 isim de kaçırırdı.

      Sil
    3. Icardi ile Falcao kıyası yapmak çok saçma olur. Falcao neresinden tutarsan tut bu klüpte iyi hatırlanması mümkün değil. Neredeyse hiçbir deplasmana gelmedi.

      Sil
    4. Falcao o maçta penaltıyı iyi vurdu üzerinden güzelleme ben yapamam :(

      Sil
  2. Büyük hayal kırıklığı oldu. Maalesef etiket sevdası ile hareket edip sakat adamı almıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O günlerin heyecanı da başkaydı :)

      Sil
    2. Güntekin Onay Zaha geldiğinde ‘Falcao da bu kapıdan çıkmıştı’ demişti. Zaha her gol attığında ona da saplanıyor gol. Falcao öyle bir isim ki konuşmaya lüzum dahi yok. Aldığı her kuruş haram olsun.

      Sil
    3. Aynen aurier i aldığımız gibi. Hiç bir şey değişmemiş o günlerden beri.

      Sil
    4. Aurier işi başka, Falcao başka yalnız.

      Sil
    5. Neresi başka? Sonuçta adamın sakat olduğu bilinerek alındı.

      Sil
    6. Transfer edilirken sakat değildi. Tekrar tekrar yazmaktan sıkılmam, hiç merak etmeyin :)

      Sil
  3. (Emre)
    Falcao'dan cikmayi basarmisti Burak Elmas, Feghouli'de denemisti o ayrilmayi kabul etmedi. Feghouli'yi gørunce Falcao'yu iyi anarim demistim, tazminat da buyuk indirim yapip ayrildi zorlmadi diye. Bugun Icardi'yi, Mertens'i gørunce yok , Falcao'yu bile iyi anmak olmaz. paranin hakkini vermek nedir - Mertens ve Icardi'dir. Bøyle karakterli oyunculari gørunce Falcao gøsterilen sevgiyi hic hak etmemis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paranın hakkını veren oyunculara bu sene çok isim eklenir. Davinson, Muslera, Torreira gibi. Hakkını alamayanlar da var ama klüpte. Barış Alper, Abdülkerim hatta Berkan.

      Sil
    2. Bu yüzden de o yerlilerin fiyatlarına güncelleme gerekecek..

      Falcao 'yu iyi anmam söz konusu bile olmaz.

      Sil
  4. Geldiği sene bizi şampiyonlar liginde en ihtiyacımız olduğu dönemde andone ye mahkum etti. Real maçında falcao olsaydı o golü atardı maçı alırdık. Kadıköy büyüsünü bozan golü attı ve ertesi sene 3-1 bjk maçında ikili averajı bize getirdi. Bunun dışında koca bir hayal kırıklığı ile bitti. Van persie transferine benzedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cl'yi geç, tek golle şampiyonluk kaçtı ve o son haftalarda sahaya bile çıkmadı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir