29 Mart 2024 Cuma

Milli Takım açısından bakınca, ilk 11 için 3 tane Barış Alper Yılmaz gerekiyor


Milli Takım açısından bakınca, ilk 11 için 3 tane Barış Alper Yılmaz gerekiyor. Sağ bek rotasyonuna bakıyoruz, Zeki Çelik / Mert Müldür gibi isimler rotasyonda. Barış Alper Yılmaz'dan daha iyi sağ bek performansı veremezler. Kanatlarda da ihtiyaç var. Ön alan baskısı, fizik gücü, savunma yardımı gibi konular düşünülünce özellikle sağ kanat için 1 numaralı alternatif. Diğer mevki de forvet, orada da kendisine ihtiyaç duyuluyor. Birçok forvet sayarız da, Barış Alper Yılmaz oyun tarzıyla en öne çıkan isim olur.

Euro 2024'te Milli Takım'ın 11'inde mutlaka olacak ama hangi mevkide oynayacağını merak ediyorum. Maç içi değişkenlikler olur ama ana plandaki yeri daha önemli. 3 mevkide de ihtiyaç var ve mevcut form durumlarına bakınca da o mevkiler için olmazsa olmaz. Forvette "sahte 9'lu" düzen kullanılır diye düşündüğümden, zannetmiyorum orada kullanılacağını. Kenan Yıldız'ı forvete kaydırmak mümkün ve Montella da sahte 9 işini iyi kurtarıyor.

Sağ bek rotasyonunda yer alan isimlerin etiketi büyük, performans ise beklenilen düzeyde değil. Zeki Çelik'in adı var, eski havası yok. Roma rotasyonunda savrulup gidiyor. Mert Müldür ise Fenerbahçe'nin yedeği. Ferdi Kadıoğlu bir ihtimal sağ beke kaysa, bu sefer de sol bek problem. Barış Alper Yılmaz'ın sağ bek oynama ihtimali doğuyor ama etiket üzerinden devam edilmesi olası. Zeki Çelik ile maalesef yola devam edilecektir.

Barış Alper Yılmaz'ın en etkili olduğu yer bana göre sağ kanat. Galatasaray'da bu durum böyle. Maç içi yeriyle çok oynasak da, sağ kanattaki etkisi en yüksek düzeyde. Galatasaray'da da Zaha'nın formu sonrası sağ beke kayması olası görünse de, sağ kanatta devam etmesini isterim. Fizik gücü, hızı, gelişen oyun aklı ve tekniğini önemsiyorum. Bitiricilikte de var artık, gol vuruşlarını her 2 ayağıyla yapıyor. Ön alan baskısı, sağ kanatta seni taşıyabilmesi derken de onu durdurmak çok zor.

Milli Takım'da da sağ kanatta devam etmeli. İrfan Can Kahveci biraz daha oyun kurucu özellikli. Montella da sanki daha dinamik isimleri 11'de düşünüyor. Arda Güler, Real Madrid'de çok süre alamadığı için alternatif olarak tutulacak gibi. Yunus Akgün'ü sık kullanıyor ama o da alternatif olacak seviyede. Cengiz Ünder ise bana göre etiket. Performans olarak bakınca şu an bu seviyeyi hak etmiyor. Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanatta bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir