28 Mart 2024 Perşembe

Mertens de devam etmek isterken, ondan vazgeçemezsin


Yine yazıyorum, hep yazacağım. Mertens'in ikna olması halinde, 1 yıl daha Galatasaray'da devam etmesini istiyorum. Kendisi için bu sezon başında "Mata" rolüne geçer derken, bu rolü gelecek sezon için alabilir. Futbolcu / yardımcı antrenör tadında devam eder, takıma katkısı yine büyük olur. Ağırlıklı olarak kenardan gelir, son 25 - 30 dakikalarda takımı taşır deriz, bakarsınız yine formayı alır ve kimselere bırakmaz.

"Kesin kararı veremedim, sanırım 1 sene daha devam edeceğim. Keyif aldığım bir meslek ve sürekli de oynuyorum. Bir ağrım sakatlığım da yok. Neden olmasın. Burası da başka yer de olabilir ama 1 sene daha devam edeceğim gibi duruyor."

Yeni sezonda yabancı sayısı 14'ten 12'ye düşecek. İlk 11'de sınırsız yabancı oynatabilme hakkı var. Mertens ile de 1 yıl daha devam edilirse, 12. yabancın gibi göreceksin. Ertesi sezon da bu sayı 11'e düşüyor. Mertens ile 1 yıl daha devam edilecek gibi düşüneceğiz. Mertens'in yaşı malum da, katkısı da malum. Bu katkıyı hangi yabancıdan alacaksın? Sonuçta ilk 11'in olduğu gibi yabancılardan oluşmayacak. Bu da kulübende birkaç yabancı bulundurma ihtimali demek.

Bu sezon için Mata rolüne geçer, son 25 - 30 dakikalarda etki eder derken, takımın yeniden olmazsa olmazı olup, geçen sezon gösterdiği etkinin de önüne geçti. Mutlaka bir 10 numara transferi gerekiyor, orada dinamizm sağlanmalı. O futbolcunun profilini de belirtmiştim. Mertens de kenarda olur, yine en güçlü hamle şanslarından birine dönüşür. Bahsettiğim dakika aralığında net katlı alıp, yeri geldiğinde yine 11'e de atarsın.

"Yabancı sayısı 12'ye düşecek" gibi bir argüman kabul etmem. 12. yabancı olarak kimi kullanacaksın? Kadroda beklenti sahibi olduğun tonla yabancı var, hangisi Mertens'in önünde? Kadro mühendisliği bu, güçlü ve güvenilir alternatiflerin de olacak. Mertens de o alternatiflerin en başında gelecek. Takım içi etkisi, liderliği, karakteri zaten tartışılmaz. Futbolcu da devam etmek isterken, ondan vazgeçemezsin. Mertens'in değeri çok büyük.

13 yorum:

  1. Transfer olacak kadar elden çıkarılacak olan oyuncular için de sürecin çok iyi yönetilmesi gereken bir döneme gireceğiz:
    Muslera
    Davinson
    Nelsson
    Ross
    Kohn
    Torreira
    Oliviera
    Cicaldau
    Yusuf
    Mertens
    Ziyech
    Tete
    Morutan
    Zaha
    Icardi

    Toplam 15 sözleşmeli oyuncu (Eğer unuttuğum yoksa)

    YanıtlaSil
  2. Üstteki yoruma ek olarak:
    Muslera ve Mertens ile sözleşme yenileneceğini düşünüyorum o sebeple listeye ekledim. Türk pasaportlu olarak Demirbay'ın eklenecektir o sebeple Yusuf Demir de yabancı listesinde.
    Önümüzdeki sezon için yabancı olarak sağ bek, 8, 10 numara (Icardi yanına yedek forvet alınır mı bilmiyorum) transferleri bekliyoruz. Yani üstteki sayıya 3 kişi daha eklenirse 18 kişi ediyor. Yani 7 kişiyle vedalaşmak gerekecek. Bakalım kimler olacak.
    Ross
    Oliviera
    Cicaldau
    Yusuf
    Morutan (Aslında Ankaragücü dönemi fena değildi)
    Favori gözükenler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderilecek yabancılar seni zorlamaz, çoğunun talibi var. Kimi de maaş olarak düşük. Bir tek Oliveira zorlar seni. Zor bir iş değil bu.

      Sil
  3. Zaniolo ve Dubois'da var eklenmesi gereken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste eksik zaten. Sezon bitsin, öyle konuşulur bu konu hakkında.

      Sil
  4. Gelecek sezon için elimizde çok fazla yabancı var. Hepsi maliyet. Tete , Oliveria , Zaha gibi yüksek maaşlı oyunculardan çıkmak gerek.Nelsson ve Zaniolo 'nun transfer yapacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Mertens le uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Katkı aldık 2 sezon ama tamam artık. 38 yaşında olacak ve şimdi bile neredeyse 3 milyon Euro ücret alıyor, imza atarsa yine buna yakın bir para talebi olacak ve son 25 30 dk larda oynayacak ve geri dönüşü de olmayacak bir oyuncu için çok fazla bu paralar. Ayrılıkta zamanlı olmalı, teşekkür edip yollar ayrılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek var, hala iyi seviyede. 3 milyon avro almayacak elbette, o ücret düşecek.

      Sil
  6. Bence transferde kar elde etmek ve bazı oyuncularımızı parlatmak için yapılması gerekenler:Davinson,Nelsson,Oliviera,Ziyech,Zaha satılmalı.Tete kiralık verilmeli. Cicaldau ve Dubois(sözleşme uzatılıp),Morutan,Zaniolo,Ross ve Yusuf takıma geri dönmeli.Yabancı olarak sadece 8 numara transferi yapılmalı.Halil,Kazımcan,Taylan,Emin,Metehan ve Yunus takıma geri dönmeli.Türk olarak ise Ozan Kabak,Salih Özcan,Yusuf Yazıcı,Oğuz Aydın,Erencan ve Eren Dinkçi transfer edebilirebilirse müthiş olur.Abdülkerim,BAM ve AKTÜRKOĞLU kesinlikle kalmalı.Saygılarımla (M.T.A)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadro mühendisliği işine sezon sonunda değiniriz :)

      Sil
  7. Hem Davinson hem Nelsson satmak da ne bileyim :) Apokerim'i de satalım tam olsun :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir