16 Mart 2024 Cumartesi

Hücumdaki potansiyele bakar mısınız


Montella'dan yana umutluyum. İyi bir başlangıç yaptı ve başarılı olacağına yönelik de inancım var. Kadro seçiminde de popülizme kapıldığını düşünmüyorum. Hazırlık maçı nihayetinde, yeni isimler görmek isteyeceklerdir. Yine de hatalar, eksikler var ve bunları tartışacağız. Milli Takım kadrolarını tartışmak biraz da adetten. Geleceğe dönük heyecanımız büyük, genç ve kaliteli ayaklara sahibiz. Hemen hemen hepsi de kadroda yerini almış.

Muhammed Şengezer tercihini anlamadım mesela. Başakşehir'in 2. kalecisi niye Milli Takım'da. Hazırlık maçı olduğu için, Doğan Alemdar'ı Ümit Milli Takım'a göndermişler. İlla 4. kaleci almak da gerekmiyor ama oynayan bir kaleci tercih edilebilirdi. Okan Kocuk hamlesi doğru mesela, bu seviyeyi hak etmişti. Samsunspor'un yükselişinde önemli bir pay sahibi ve Galatasaray'dan ayrılırken de bu seviyeyi hayal ettiğini dile getiriyordu.

Abdülkerim Bardakcı ve Çağlar Söyüncü sakat. Abdülkerim Bardakcı iyileşmiş olsa da, sakatlığı tam anlamıyla geçmediği için riske etmemek güzel. Ahmetcan Kaplan'ın yaşadığı sakatlık umarım ciddi değildir. Onun dışında beklediğimiz isimler. Samet Akaydın'dan vazgeçmeyecek gibi Montella. Merih Demiral'ı da ben olsam kadroya almazdım ama bu tercihin geleceğini biliyorduk. Sol bekte Rıdvan Yılmaz olabilirdi, Mert Müldür tercihi de alternatifsizlikte gerçekleşmiş olmalı.

Orta sahada yazan isimler doğru ama Kaan Ayhan'ın da sakatlığı var. Şu an kendini riske ederek oynarken, bu hazırlık maçlarında yer almaması bence daha doğru olurdu. Büyük joker tabi, Montella'nın da elini güçlendiren bir futbolcu. Berkan Kutlu düşünülebilirmiş, o da önemli bir joker. Orta saha, stoper ve sol bek gibi düşünebilirdin, hamle şansını arttırırdı. Okay Yokuşlu formda gibi, onu hiç düşünmüyorlar. Atakan Karazor, Bundesliga'nın en iyi 6-8 numaralarından ama onun da adı Milli Takım için hiç geçmiyor.

Çok fazla sağ kanat var kadroda. Cengiz Ünder'in varlığı manasız, bu seviyeyi hak ettiğini düşünmüyorum. Etiket üzerinden tercih edilmiş. Onun dışında kalan isimlerin joker yapısı var, Semih Kılıçsoy, Arda Güler, Can Uzun, Kenan Yıldız gibi gençler var. Hücumdaki potansiyele bakar mısınız. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz gibi isimler de hala genç, uzun geleceğe sahip. Yunus Akgün de Montella'nın jokeri.

8 yorum:

  1. eren dinkçi'nin de olması gerekiyordu bence

    YanıtlaSil
  2. ts-fb maçı ne olur sence abi ?

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Baris Alper milli takimda sag bekte ilk tercih olmali. Sag kanat da baska iyi isimler de var burda. Sag bekte hem Mert hemde Zeki'den daha iyi bence.

    En buyuk problemi kalecilerde yasiyoruz. Son yillardir en formda bølgemizdi. Su an guven veren net bir isim yok. Hem Mert hem Ugurcan uzun suredir formsuz. Ikiside kulup degistirmeden bir daha eski formlarina døneceklerini dusunmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamayı da göze alır orada. Yine de hoca uygular mı zannetmiyorum. Barış Alper Yılmaz'ı 12. adamı gibi kullanacak sanki.

      Sil
  4. Hamit orada olduğu sürece hocanın başarısı baltalanacak. Önce TFF den sonra Hamit’ten kurtulmalı bu Ülke.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir