2 Mart 2024 Cumartesi

Çözemediğimiz isimlerin başında gelmekte


Galatasaray'da çözemediğimiz isimlerin başında gelmekte. Transfer edileli çok zaman olmasa da, Ocak ayının anlamı "direkt katkı" olmalı. Futbolcu geldiği gibi katkı vermeli. Bakambu'ya gelen teklifi reddetme lüksün yok. Müthiş bir bonservis kazandık, yerine de Vinicius kiralandı. Kağıt üzerinde doğru görünmekte. Vinicius'un oyun tarzı itibarıyla da Okan Hoca'ya daha uygun olduğunu düşünüyordum. Geçen birkaç maç ise bizleri hayal kırıklığına sürükledi.

Şans bulmadı üzerinden bir yorum yapamayız. 11 başladığı da oldu, her maç sonradan oyuna dahil oluyor. Bazı haberler okumuştum, Okan Hoca'nın Vinicius'u "Crivelli" gibi düşündüğü üzerine. Başakşehir günlerini hatırlayın, kazanılan şampiyonlukta ağırlıklı olarak 4-4-2 gibi bir kurgulardı vardı. Demba Ba / Crivelli 2'lisi forvet hattıydı. Crivelli ağırlıklı olarak ön alanda mücadelesi, çalışkanlığı ve hareketliliği ile değerliydi. Gol atması biraz daha geri planda olup, oyun içi katkısından faydalandılar.

Vinicius da fizik olarak güçlü, oldukça hareketli bir forvet. Geçmiş kariyerinde de önemli işler yaptı, bildiğimi adam da, şu an en temel forvet özelliklerinden yoksun hareket etmekte. Basit bir top kontrolü gelmiyor, hadi düşük bitiriciliğe takılmıyorum. Oyun içi katkısı da henüz beklenilen seviyede değil. Yaz dönemi transfer edilse ve bonservisli gelmiş olsa bekleyelim derdim de, sana direkt katkı sağlamalı. Bakambu'nun bulmadığı şanslar ona gelse de, beklenenden uzak.

Çift forvet oynamayacağız, bu belli oldu. Bir ihtimal 4-4-2 olabilir mi diyordum, olmazmış. En azından sonradan oyuna dahil olduğunda, yıpranmış savunmalar karşısında daha etkili olabilir. Top sendeyken sorun da, iş kaosa döndüğünde ön plana çıkabilir diye hissediyorum. İş kenar ortalarına bakar, Vinicius'un asıl etkisini izleyebiliriz. Hava toplarına hakim, bunu yer yer gösterdi. Antalyaspor maçında verilmeyen golü gibi. 

Karagümrük karşısında oyuna girdiğinde neredeyse topa bile değmedi, bu da beni korkuttu. Aslında o maça direkt olarak 11'de başlaması gerekirdi, 55 gibi oyuna dahil oldu. Temel forvet hareketlerinden uzak bir performans gösterince de, ön alanda sorun yaşadık. Icardi yokken problem büyük yani, kimse onu alternatif altına alamıyor. Bakambu bunu tam başarmaya başlamıştı ki, o teklifi de reddedemezdik. Vinicius hamlesi kağıt üzerinde iyi duruyor, yine yazıyorum. Umarım kalan haftaları iyi oynar.

10 yorum:

  1. bakambu'ya gelen teklifi niye reddedemezdik onu anlamadım. o 5m€ olmasa kulüp batmazdı herhalde yani işler yine dönerdi. ayrıca zaten boey'den iyi bi para da kazanmıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 33 yaşında adamdan 5 milyon getiri sağlayacaksın ve bunu geri çeviremezsin. Bunu 5 büyük ligde ilk 5 takımı olmayan hiç bir takım da reddedemez, etmez. Yıllık ücreti de 2 milyon gibi bir rakamdı. Bakambu sana 6 milyon kazandırdı gibi düşünmek lazım. Yönetim olsa onun yerine o paraya Ligin içinden geçebilecek forvet alabilir. Buksa mesela tam Okan hocanın forveti 5 milyona 5 kere alınabilecek bir oyuncu. Yönetim yaptığı transferin neye istinaden hangi mantıkla yapıldığını da anlamıyorum. Aurirer tarihin en büyük fiyaskosu olma yolunda dolu dizgin gidiyor.

      Sil
    2. Adsız bey bence bakambuyu 5 e satmak boey i 30 a satmaktan daha büyük başarı.

      Sil
    3. 32 yaşındaki adama 5 milyon avro önerilirse bu teklifi kabul edersin. Yedek forvetin hihayetinde.

      Sil
  2. onuachu'nun sakatlığını nasıl değerlendiriyorsun ya çok kötü olmadı mı ?

    YanıtlaSil
  3. Vinicius un geçmiş kariyerinde de hiç bir başarısı yok, önemli bir kariyeri de yok. Bildiğin dümdüz kazma forvet kontenjanından bir futbolcu gereksiz anlamlar yüklemeye gerek yok, faydasız ve gereksiz bir transfer başka bir şey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dönemleri var, en azından bir tarzı var diyorduk. Şu an en basit hamlelerden uzak.

      Sil
  4. Çözemediğimiz asıl kişi Dursun Özbek. Şampiyonlar liginden UEFA’ya düştük iyi oldu dedik, UEFA dan elendik iyi oldu dedik, Kupadan elendik iyi oldu dedik. Kardeşim Galatasaray kadrosu olsa her mevki de 2 alternatif olsa da hocayı suçlasak keşke 15 oyuncu var takımda hakikaten katkı alabileceğimiz. Berkan Kutlu dönmemiş olsa ligde de havlu atmıştık buna inanıyorum. Hocayı eleştirmek istiyoruz kardeşim. Değişiklik zamanı diyorduk da kim var kenarda hoca her arkasını dönüp kulübeye baktığında nefesi daralmıyorsa hiç birşey bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giderek hedeflerden vazgeçiyoruz gerçekten.. Okan Hoca olmasa ne olacaktı merak ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir