19 Mart 2024 Salı

Kaliteli ayakları, Icardi'yi beslemesi için kullanacağız


Verilmeyen penaltılar, sayılmayan goller, sakat geçirdiği günler, formsuz zamanlar. Her şekilde "katkı" vermesini bildi de, bu durum ister istemez formunu dalgalandırdı. Son haftalarda vitesi açtı tabi, sakatlık etkisi azaldı. Kasımpaşa karşısında yine sakat sakat oynadığı söylense de, geçen haftalara göre daha iyi durumda. Bu sezon toplamda 38 maça çıkıp, 23 gol 11 asist üretmiş. Performans olarak eleştirdiğimiz bir dönemden bahsederken, tabelasının "çılgın" durumda olduğunu atlamamak lazım.

Sezon biterken gol kralı da olacak. Tablo ortada işte. Dzeko'nun sadece 1 gol gerisinde. Yukarıda saydığım mazeretler de işin gerçeği. Öyle bir durum ki, iyi halde olsa acaba kaç gole katkı etmişti diyeceğiz. 50 ya da daha üzeri bir gol katkısını mı konuşacaktık? Üstelik sezon da bitmemişken. Icardi gibi futbolcuların kıymetini bilmek lazım. Bazısı "eleştiri" yapıyorum adı altında maalesef saçmalıyor. Bu takımdan Icardi'yi çıkardığında, geriye kalan "kalitesi" düşük bir görüntü.

Biraz da mesele Icardi'yi besleyebilmek. Kasımpaşa karşısında beslendi. 2 kafa golü onun imzası niteliğinde ve bir süredir görmüyorduk. Vinicius'un attığı golde de direkten dönen şut onun ve net bir gol vuruşuydu. Hepsi de rakip ceza sahası içerisinde. Özellikle Ziyech kaliteli bir ayak ve Icardi üzerinde etkisi oldu. Kasımpaşa karşısındaki geri dönüş bu 2'liye yazmakta. Kerem Aktürkoğlu / Icardi bağlantısı geçen sezon en önemli hücum kozumuzdu. Maalesef bunu kaybettik.

Bu yüzden de yeni bağlantılar oluşturmak lazım. Ziyech ve Zaha gibi isimler o bağlantıyı kurmak adına ideal isimler. Özellikle de Ziyech. Zaha'nın Icardi ile alakalı derdi tasası var mıydı bilmem de, son haftalarda çıkış yakalarken, onunla olan etkileşimi iyiydi. Tüm kaliteli ayaklar formda olunca da ortaya üst düzey bir görüntü çıkmakta. Icardi'nin Kasımpaşa karşısındaki performansında hem rakip ceza sahası içerisindeki bitiriciliği var, hem de sırtı dönük oyunu ile yaptığı servisler.

Sakat olduğu dönemde, ister istemez kendisini orta sahaya attı ve oyun kurucu edasıyla hareket etti. Bunda da başarılı oldu, çok alan açtı. Yeteri kadar servis alamaması da bunda etken. Net kafacı oysa, geçen sezon da bu şekilde birçok gol attı. Hatırlanması gereken buyken, Kasımpaşa maçında attığı 2 kafa golü beni mutlu etti. Kaliteli ayakları, Icardi'yi beslemesi için kullanacağız. Milli Takım arasının ardından da, tam anlamıyla şampiyonluk modunu açan Icardi'yi izleyeceğiz.

5 yorum:

  1. milli takım arasından sonra, şu ankinin bi tık üstüne çıkar belki ama geçen sezonki seviyesine bi daha ulaşacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabela farklı konusiyor :) Tabi patlayıcı gücü falan bence de geriye dönmez.

      Sil
  2. Maalesef geçen sezonki seviyeye çıkacağını düşünmüyorum.Yine de bu seviyede dahi çok iyi iş çıkarıyor.

    YanıtlaSil
  3. Evet bağlantı kurarlar ama son 30 dakika da olacak bu dediğin şey,güzel 2 yedeğe sahibiz ne mutlu bize :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir