20 Mart 2024 Çarşamba

Galatasaray'ın omurgasını ve değerli alternatiflerini koruması lazım


Milli Takım arasında "iç transfer" hareketliliği beklediğimi daha önce söylemiştim. Bazı futbolcular için resmi açıklama da geldi diyebiliriz. Dursun Özbek ve Erden Timur'un ağzından bu haberleri aldık. Tek eksik resmiyet diyelim, kap açıklamalarının ardından rakamları da öğreniriz. İç transfer işini sezon sonuna bırakmamak önemli. Milli Takım arası da bu konu için fırsattı. Bazı futbolcuların kafasını rahatlatmak gerekiyor.

Galatasaray'ın omurgasını ve değerli alternatiflerini koruması lazım. O omurga içinde de Torreira olmazsa olmaz. Böyle bir 6 numarayı transfer etmek o kadar kolay olmayabilir. Fırsat düştü, bence çok makul maliyete iş bitirildi. Yarın Torreira olmasa, bu kaliteyi aynı paraya bulamazsın. Sözleşmesini uzatıp, Galatasaray'da daha uzun bir geleceğe sahip olması gerekiyordu. 2 senedir oynadığı oyun ve sağladığı istikrar ortada.

Muslera zaten olmazsa olmazın. Bu konuyu sık sık dile getiriyordum. Bazı futbolcular için para konuşulmaz. Muslera da o isimlerin başında. Bugün Muslera gitti diyelim, yarın yerini kiminle doldurabileceksin? Futbolcu hala iyi seviyede ve farkını ortaya koyuyor. Elbette devam edeceksin. 1+1 yıllık sözleşmeyle birlikte, en azından gelecek sezonu da garanti altına almış olacaksın. Takımın kaptanı, lideri, hala ligin en iyi kalecisi.

Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakcı ile de sözleşme uzatılacağı söylendi. Barış Alper Yılmaz'la anlaşma da tamamlanmış. Barış Alper Yılmaz şu an "transfer" noktasında büyük gelir beklediğin bir futbolcu. Kalmasını çok isterim ama gitmesi halinde de, bu sözleşme ile elini güçlendirmiş oluyorsun. Yine de en azından 1 sezon daha takımda kalmasını bekliyorum.

Abdülkerim Bardakcı ilk imza attığı dönemde yüksek ücret alıyor gibi görünse de, enflasyon içinde o para eridi. İstikrarlı ve iyi giderken de ücret iyileştirmesini hak ediyordu. O da omurganın en önemli parçalarından. Kerem Aktürkoğlu için de bu geçerli, ücreti mutlaka iyileştirilmeli. Onun transfer olmasını beklemiyorum, bence Galatasaray'da uzun bir geleceği var. Kaan Ayhan da senin en önemli jokerlerinden biri. O da Türk Lirası üzerinden kazanırken, bu iyileştirme gerekiyor.

Berkan Kutlu'yla da sözleşme uzatırdım. O da bu takımın önemli jokerlerinden biri ve iç transferde hamle yapılması gereken futbolculardan biri. Nelsson da eğer takımda kalacaksa yeni sözleşmeyi hak ediyor. Sezon sonu geldiğinde son 2 senesine girmiş olacak. Ocak ayına gelince de, Boey gibi ayrılığı olmazsa olmaz. Kalması halinde sözleşmesi bugünden uzatılmalı. Gidecekse de bu yaz döneminde transferini izleriz.

4 yorum:

  1. Muslera gitti diyelim. Aynı ayarda bir kaleciye ne kadar bonservis ve maaş vereceğiz? şu an Musleraya vereceğimiz kadar en az maaş vereceğiz 15 milyon €'da bonservis vereceğiz. Bir de yine Muslera aranacak. ne gerek var? 2 yıl daha aynen devam. Seneye orta saha, sağ bek, 10 numara için ciddi yatırım yapacak Galatasaray. Bütçeleri oraya harcamak lazım. Suni bir kaleci krizine gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yeri dolduramayız. Günün birinde mutlaka Muslera ayrılacak da, oynayabilecek durumdayken neden değişim olsun.. Kaleci işi mühim, hata kabul etmez.

      Sil
  2. Berkan,Yunus Akgün ve Emin Bayram'ın da sözleşmelerini uzatıp ücretlerinde düzeltme yapmak gerek. Takımda Kaan,Berkan, Abdülkerim,Kerem A. ve Barış dışında yerli alternatif yok.Kerem D. seneye yabancı statüsünde oynayacak ve yabancı sayısı 12 olacak. Efe Akman'ı da takımda tutmak gerek. Hala sözleşme yapılmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraliktan dönecek isimlerle birlikte o alternatiflere sahip olacağız. Dediğin gibi, saydığın isimlerin de sözleşmesi mutlaka iyileştirilmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir