28 Mart 2024 Perşembe

Zaha ile alakalı kalan 8 haftada beklentim yine üst düzey


Zaha'nın açıklamalarını önemsiyorum. Onu daha çok "aidiyeti" üzerinden eleştirdim. Maç seçmiyor, idman kaçırmıyordu ama beklediğimiz hissiyatı da vermiyordu. Buna rağmen 9 gol attı, kazandırdığı maçlar da oldu. Bu da işin "kalite" tarafı. Zaha'nın kalitesini sorgulayamayız. Son haftalarda ise ivmelenmeye, daha "istekli" görüntü vermeye başlamıştı. Beşiktaş maçında kadroya alınmaması sanki onun adına pozitif bir kırılma oldu.

"Galatasaray'da 4 aylık sakatlıktan kurtularak sahaya döndüm. İngiltere'deki performansım 10 yıllık bir çalışma ile olmuştu. Her şey bir anda olmuyor. İlk senemde Galatasaray'da yüzde yüzümü vermem beklenemez. Bu zaman alan bir şey."

Cristal Palace'deki son döneminde sakattı, yaz dönemini de bu yüzden boş geçti. Belli bir yaş haddi olan futbolcu, bir anda geri dönebilmesi kolay değil. Galatasaray'daki ilk sezonunda beklentimizi karşılamadığı da doğru. Kalan 8 haftada ne olur bilmiyorum tabi. Benim beklentim yine üst düzey. Sakatlık durumu geçti, fizik olarak toparladı. Bu kamp da mutlaka iyi gelecektir. Kalan haftalarda 11'e yerleşmesini bekliyorum.

Uyum da mesele tabi. Kariyerinin hiçbir döneminde Premier Lig dışına çıkmadı. Buraya geldiğinde de mutlaka kendisini ligin üstünde gördü ama işin öyle olmadığını anladı. Galatasaray'ın da 1 numaralı yıldızı kendisi değil, Icardi varlığında olmayacak da. Bunu kabul edip, takımın oynadığı oyuna tam olarak odaklanması onu yükseltir. En zayıf sağ bekler karşısında dahi etkisizken, son maçlarda beklediğimiz seviyeye ulaşabileceğine yönelik izlenim verdi.

Transfer durumunu bilmiyorum. Teklifler alıyordur, bu teklifler de Galatasaray'ı tatmin ederse transferine izin verilir. Belli bir yaş haddi var ve fizik durumu her geçen sezon ister istemez geriye gidecek. Fizik gücü ve atletizm temelli, çok yetenekli bir kanat. Hareketlilik, kanat oynadıkça ister istemez düşer. Takımda kalırsa da, 11'de Zaha'nın da temelinde olacağı bir plan üretilir. Bu tabloda da Kerem Aktürkoğlu ile aynı anda takımda kalması zor olur. Ya o, ya da o gider..

10 yorum:

  1. İngiltere de 10 senede olduysa burada da 10 sene bekleyecek miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O cümleden bunu anladıysan, 20 sene de beklersin sen gibi sezdim.

      Sil
  2. Sahada kalmak istiyor. Bence seneye daha iyi olacak.

    YanıtlaSil
  3. Yapabileceklerinin sınırı yok. İsterse yapıyor. İstediği zaman çok net sivriliyor. Biat etmesi gerekiyor. Kabul etmesi lazım o burada bir takım oyuncusu. Lideri değil vazgeçilmezi hiç değil. Icardi, Mertens, Torreira say say bitmiyor. Sen bu adamların önüne geçmek istiyorsan geçmişini kullanmak yerine bize birşeyler göstermen gerekiyor. Sıralama değişebilir al sırtla takımı kimse neden iyi oynuyorsun demez taraftar da bağrına basar seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son haftalarda da biat etmiş gibi görünüyordu. Kalan haftalarda 11'e yerleşir ise bence iyi performans verecek.

      Sil
    2. Onun yarısı kadar yeteneklisi Nwakeyeme ülkede neler yaptı. Zaha az biraz ağırlığını koysa fark yaratmakla kalmaz. Kral olur burada. Biat etmekten ziyade oyuncuyu erken sahalara sürdüğümüzü düşünüyorum. Sakat oyuncu aldık denmesin diye bence biraz erken attık sahaya. Bu onu eksi yönde etkiledi.

      Sil
    3. Ben de sürekli aynı örneği veriyorum. Zaha gelirken de aynı beklentiye sahiptim.

      Sil
  4. Bence kimya tutmadı ama fiyasko da değil. Giderse üzülmem kalırsa da küfür etmem bu duruma

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir