29 Mart 2024 Cuma

Geriye dönüp baktığında söyleyebileceği, en azından idmana çıktım olacak gibi


Grosskreutz ve Sigthorsson gibi yabancılar, Galatasaray formasını hiçbir resmi maçta giyemediler. Grosskreutz'un yine 3 tane hazırlık maçı var da, Sigthorsson, Galatasaray'la idmana çıkabildi mi ondan da emin değilim. Aurier'in geriye dönüp baktığında söyleyebileceği "en azından idmana çıktım" olacak gibi. Haberlere bakınca, Hatayspor ve Fenerbahçe maçlarında yok ama Alanyaspor maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. Okan Hoca ise Cumartesi günü takımla çalışmalara başlayabileceğini söyledi.

Bu da demek oluyor ki, Hatayspor maçının 11'inde olmaz, Fenerbahçe maçı hedef olur. Tam anlamıyla hazır olsa dahi, o maçta da 11 oynaması zor. Bu sefer de maç eksiği ve uyum sorunu gibi konular var. Son viraj artık, en iyiler sahada olacak. Aurier'in dönüşü ancak "alternatif" üretme noktasında iş görür. Kenarda tutarsın, hamle şansın olur. Kaan Ayhan'ın sağ bekte devam edeceğini düşünüyorum. Ya da Barış Alper Yılmaz'ı oraya kaydıracağız ki düşüneceğim ilk opsiyon bu olmazdı.

Neşe kaynağı, idmanları pozitif etkiliyor gibisinden haberler okuyoruz. Ndombele'de olduğu gibi diyelim. İdmanlara neşe katmak için manasız ücret kazanıyorlar. Bu işi daha az paraya yapacak komik insanlar tanıyorum. Ndombele'den yana umut yok, Aurier için de beklenti sahibi değilim. Yanlış hamle oldu maalesef. Assignon o kadar cepte görüldü ki, transfer gerçekleşmeyince bir anda panik butonuna basıldı.

Assignon da Galatasaray'ı niye tercih etmedi bilmiyorum. Burnley'in yukarı çıkabilmek gibi bir ihtimali yok. Sürekli kaybediyorlar. Kompany, yaptığı özel görüşme ile son dakikada onu ikna etmiş olsa da, futbolcuyu ancak Premier Lig vitrinine taşımış oldu. Ötesi yok ve orada da devam etmeyecektir. Galatasaray'a gelmiş olsa, Boey'in yükselişi tarzı bir gelişim gösterebilirdi. Şampiyonluğa oynayacaktı, hücum odağı güçlü bir takımda daha da büyüyecekti. Çünkü oyuncu özelliği "hücum oyununa" yatkın.

Avrupa Ligi de cabası. Assignon / Köhn bekleri ile Sparta Prag karşısına çıksak bence turu geçerdik de. 2 atlet bek, 2'sinde de hücum odağı yüksek. Olmadı maalesef. Sağ bekte şu an kimi devşiririz peşindeyiz. Kaan Ayhan sorumluluk alıyor, Barış Alper Yılmaz asla görevden kaçmıyor. Aurier'in kalitesi tamam da, sahada olmadığın sürece kime ne fayda? Umarım kalan haftalarda alternatif olmayı başarır da, biraz daha el güçlenir.

14 yorum:

  1. Şu aurier in transferinin arkasında nasıl bir oyun var anlamak mümkün değil. Milli takımında sakat olduğu belliydi, Ocak ayında sakatlığı olan ve gerçekten verim alamayacağın bariz belli olan bir oyuncuyu hele ki en eksik en sorunlu bölgeye nasıl transfer edersiniz? Kötü bir koku geliyor bana bu işten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde kimse olmadığı için alındı. Oyun olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
    2. Elde kimse olmasa da gidip sakat olduğunu bütün dünyanın bildiği birini niye alasın ki?

      Sil
    3. Galatasaray transfer ettiğinde sakat değildi. Milli Takımda oynuyordu..

      Sil
  2. okan hoca'nın söylediğine göre icardi'nin de bi sakatlığı varmış hâlâ. halbuki yener ince 2 hafta önce filan icardi'nin bi sakatlığının kalmadığını söylemişti. bitmek bilmeyen bu sakatlık ve geçen sezonki kadar hazır olamama durumu çok can sıkıyor artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayak bileği ile alakalı sakatlık bitti, adale işi başka.

      Sil
    2. Bir türlü hazır olamıyor çünkü profesyonel değil. Kendine iyi bakmıyor, iyi çalışmıyor, iyi antrenman yapmıyor. Çalışkan bi oyuncu olsaydı, şu an 9 numarası olmayan Real Madrid ya da Bayern Münih'de forma giyiyor olurdu çok yüksek ihtimalle. Geçen sezonki etkisini de beklemeyin öyle tek sezonluk gösteriydi o.

      Sil
    3. Daha neler :) bu etkisiz hali ise bir de, vay vay vay.

      Sil
    4. Icardinin sakatlığı çok maça çıkması kaynaklı. Adele sakatlığı bundan dolayı. Her maç sahada olmak istiyor. Bu bazen bizden çok ona zarar veriyor.

      Sil
    5. Sahaya çıkmak için can atan adama da hayır demek çok güç..

      Sil
    6. Kesinlikle katılıyorum. Eleştirileri göze alarak her maç varını yoğunu sahaya veriyor. Zaten Icardi hadi düştü biraz da bitirme noktasında ona topu da taşıyamadık. Topu onunla doğru yerde buluştursaydık bazı maçlarda o işini yapıyor. Sadece icardi üzerinden konuşmamak gerekiyor. Prag maçında son dakikalarda yaptı işte topu ona getirdiğinde doğru zamanda buluşturduğunda koltuk değneğiyle bile sahada olsa golü yapıyor.

      Sil
    7. Orada moralini kırmak, Icardi'yi düşürür. Futbolcu yönetimi konusunda Okan Hoca asla eleştirilemez..

      Sil
  3. Tarihin en büyük fiyaskoları arasına girmiştir bu transfer. Avrupa hedefiyle alınıp Avrupa kupalarına yetiştirilemedi. Assignon da öyle bir ah aldı ki. İngiltere de iki yakası bir araya gelmiyor. Beter de olsun. Kariyerini yönetemeyen oyunculardan nefret ediyorum gerçekten. Burnley ile Galatasaray arasında kalmazsın kardeşim. Championchip de oynadın şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Assignon son dakika karar değiştirdi ve bu durum da bizi zora soktu. Beklenen bir şey değildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir