1 Nisan 2024 Pazartesi

Kazanarak gidiyoruz ve bu seri devam etmek zorunda


Hatayspor maçıyla birlikte, şampiyonluğun son dönemecine girmiş bulunacağız. Bundan sonra ara yok, final haftalarına geldik. Kazanarak gidiyoruz ve bu seri devam etmek zorunda. Şampiyon olanın da "puan" anlamında rekor kıracağı bir sezon. Kalan haftalara baktığımda, 8 maçı da kazanmak mümkün. Daha zor serilerden çıkmışlığımız var. Final haftalarını severiz, şampiyonluğa inandığımız ve içinde yer aldığımız yer yarışta da mutlak favoriyiz.

Takımda eksik olmaması güzel haber. En son ne zaman tam kadroyduk hatırlamıyorum. Okan Hoca'nın elinin güçlenmesi, özellikle hamle anlamında önemli. Geçen haftaları hatırlayın, eli son derece kısıtlıydı ve bu durum da bizi yoğun dönemde zorladı. Şu an tek maç dönemindeyiz ve tam kadroyuz. Ziyech dahi Milli Takım'dan sağlıklı döndü. Yine Ziyech ve Zaha'da artan form durumu var, bu da önemli. Elimiz olabildiğince güçlü.

Bir 11 oluşturup, aynı kadro üzerinden devam edilir. Burada da, Zaha ve Ziyech'in aran form durumlarından sonra ilk 11 nasıl şekillenecek sorusu var. Benim fikrim, Zaha'nın solda, Barış Alper Yılmaz'ın sağda, Kaan Ayhan'ın da sağ bekte devam etmesi. Zaha, son haftalarda formda ve ilk 11 oynamayı hak ediyor. Hak edişi biraz da Kerem Aktürkoğlu'nun formsuzluğu üzerinden okunabilir. Bir ihtimal de, Zaha sağda, Kerem Aktürkoğlu solda ve Barış Alper Yılmaz sağ bekte. 

Ben bunu tercih etmezdim. Barış Alper Yılmaz'ı mutlak suretle kanatlarda kullanmak lazım. Sol ya da sağ fark etmez, bir kanatta mutlaka o olmalı. Benim bildiğim Okan Hoca ise, Barış Alper Yılmaz / Kerem Aktürkoğlu kanatlarıyla devam edip, sağ bekte Kaan Ayhan'ı kullanacaktır. Aurier ne durumda bilmiyorum, bu yüzden de 11 oynayacağını zannetmiyorum. Zaha ve Ziyech de bu tabloda hamle oyuncusu olmaya devam ederler. Bu da aslında eli güçlendiriyor. Verilen rolü kabul etmiş durumdalar.

Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı 2'lisi de döndü. Diğer yanda da son haftaların en formda isimlerinin başında gelen Nelsson var. Nelsson, formayı bırakmayacaktır ama partneri kim olur bilmiyorum. Hatayspor maçında Abdülkerim Bardakcı'yı izleriz (daha önce iyileştiği ve idmanlara başladığı için), sonrasında Davinson Sanchez / Nelsson tandemini bekliyorum. Davinson Sanchez'in oyun içindeki varlığı olmazsa olmazın. Abdülkerim Bardakcı da sakatlık öncesi haftalarda eski formunda değildi.

8 yorum:

  1. solu bilmiyorum da sağ da barış-ziyech ikilisi oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda da Zaha diye konuşuluyor.

      Sil
    2. *sağda olacak , yanlış yazmışım :) ayrıca sol zaha, sağ ziyech olursa bahsettiğimiz o senkron kaybolur. bence okan hoca kerem, mertens, barış üçlüsü ile devam edecek. sadece , kaan'ın hazır olmama durumunda ziyech ya da zaha için forma şansı doğar

      Sil
    3. Ön alan presi o noktada düşündürüyor beni.

      Sil
  2. Ne olursa olsun kazanan takımı bozmamak lazım. Kerem Aktürkoğlu dinlendi buda önemli. Barış Alper sağ açık olarak rüştünü ispatladı artık. Sağ açıkta ters ayaklı oyuncuyla oynamak biraz sisteme aykırı gibi. Sağ tarafta Aurier bek dahi olsa önünde Barış olmalı keza Aurier bir hücum beki değil. Ayağı Boey den temiz ama o temponun aşırı uzağında. Okan hoca en doğrusunu bilir. Seriyi bozmamak çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de önemli ama Milli Takim'da da formsuzdu. Zaha'yı görmeyi anlıyorum bu süreçte.

      Sil
  3. Uzun aralardan sonra dönüş maçları genelde zor olur.Umarım iyi bir oyun ile galip geliriz. Volkan Demirel otobüsü çekecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden de kilit açacak 11 sahaya çıkacak gibi görünüyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir