24 Nisan 2024 Çarşamba

Baros'un sakatlık yaşamasa ulaşacağı seviyeyi merak ediyorum


Icardi, 9 gol daha atması taktirde 10. sıraya yükselecek. Galatasaray'da 3-4 sezon daha forma giymesi halinde ise ulaştığı noktayı yakalamak kolay olmayacak. İstemesi halinde de 3-4 sezon daha belli bir seviyede tutunabileceğini düşünüyorum. Daha ekonomik oynayabildiğini gördük, kendini sakınabiliyor. Zaman ilerledikçe bu doz artacaktır ve gol noktasında var olmaya devam edecektir. Sezonluk da 20 - 25 gol bandına rahatlıkla ulaşır. Bu sezon dahi ulaştı işte. Sakatlığı oldu, oynamadığı dönem vardı ama gol sayısı 27.

Baros'un sakatlık yaşamasa ulaşacağı seviyeyi merak ediyorum. Milli Takım performansıyla ön plana çıkan ama kulüp tarafında beklenen seviyeye ulaşamayan bir forvetti. Liverpool ona ciddi bir yatırım yapmıştı. Şampiyonlar Ligi'ni de kazandılar ama beklentiyi karşıladı diyemeyiz. Bence bu durum Lyon'da da devam etti ama "gol kabuğunu" Galatasaray'da kırmıştı. İlk sezonunda gol kralı olurken, özellikle Skibbe'li günlerde çılgın atıyordu. Gol repertuarı da olabildiğince genişti. Galatasaray'da izlediğim en iyi bitiricilerden biri.

Yaşadığı sakatlıklar onu geriye attı. Her sakatlık dönüşü atmaya devam etti ama sağlıklı kalabilme istikrarı iyiden iyiye bitmişti. Rijkaard dönemi de attı yoksa, Hagi dönemi de, Fatih Terim döneminde de. Sakatlıklar geriye atınca, Galatasaray'ın da farklı aksiyon alması gerekti. Galatasaray'da 4 sezonu var ve sakatlık yaşamadığını, her sezonunda +20 gol attığını düşünün. 61 golü var zaten. Icardi bambaşka seviye olsa da, Baros o noktayı yakalayabilecek yegane isimdi. Şampiyonluk gördüğü için, Kewell misali "yanlış zamanda" geldi demem. Şanssızlık yaşadı sadece, kariyeri kırıldı.

Icardi'ye dönersek, 68 maçta 50 gol büyük iş. Bu maçların arasında da sakat olduğu, sahada kalmakta zorlandığı anlar var. Icardi'nin güzelliği gol değil de, gole katkı diyelim. Asist yatkınlığı ve "gol" tarafında asla kendini ön plana atmaması. Müsait imkan oluyor, Barış Alper Yılmaz'a pası bırakıyor. Ya da penaltı oluyor, Kerem Demirbay üçleme yapsın diye topu ona bırakıyor. Maç içinde de ana odağı hücum içi katkı. Gol / asist rakamı toplanınca da maç başına 1 gol katkısı gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Özel olan da bu zaten.

6 yorum:

  1. Hagi forvet/santrofor mu oynuyordu da forvetlerle karşılaştırma yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafta Hagi var sadece, onunla kimseyi kıyaslamıyorum. Keşke yazıyı okusanız da yorum yapsanız. Baros ile Icardi üzerine bir yorum benim yaptığım.

      Sil
  2. Baroş o sakatlıkları olmasaydı zaten buralara yolu düşecek bir adam değildi. Icardi misali adamın özel hayatı futbolunun önüne geçmişti. Şimdi futbolu ile konuşuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baros, o sakatlıkları yaşamamıştı bu arada :) Baros, burada sakatlandı.

      Sil
  3. Baros sezon olarak uzun kaldı fakat güvenilir bir sağlık durumu yoktu. Sağlıklı bir Baros belki İcardi kadar etkili olabilir ama hatırladığım kadarıyla uzun süreli sakatlıkları çok fazla oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe maçının ardından o sağlık durumunu kaybetti. Öncesi çok istikrarlıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir