24 Nisan 2024 Çarşamba

Formayı kaybedenin bir daha geri alabilmesi çok zor


Formayı kaybedenin bir daha geri alabilmesi çok zor. Özellikle de stoper rotasyonunda. 3 iyi stoperimiz var. Bu 3 stoper de ligin en iyileri. Ligin en iyi 3 stoperine sahip olmak büyük bir güç olsa da, kim dışarda kalsa insan üzülüyor. Davinson Sanchez, ufak bir sakatlık geçirdi ve döndü derken formayı kaybetti işte. Abdülkerim Bardakcı da bunu yaşamıştı. Pozitif olan, bu rotasyon içinde yaşanan sakatlıklarda sadece 1 ismin yokluğu. 2'sinin aynı anda olmadığı pek yaşanmadı. Yaşandığı an da Berkan Kutlu, Kaan Ayhan gibi isimler ön plana çıktı.

Komple paket anlamında bakınca, bence en iyisi Davinson Sanchez. Her özelliği üst düzey. Özelliği de hız ve atletizmi. Bu da takım boyunu kısaltıyor ve orta sahada +1 isimle oynamak anlamına geliyor. Galatasaray'ın oynadığı oyun da bunu isteyince, Davinson Sanchez'in kenarda kalması lüks. Çok ciddi talipleri var ve kendisinden kaynaklı büyük bir bonservis girdisi sağlanacak. Takımda devam edeceğini pek düşünmüyorum. 28 yaşına gelecek, belli dönemler sakatlıkları oluyor derken de, 25 milyon avro'mu alır ve köşeme çekilirim.

Nelsson ise ligin en iyi savunmacısı. "Savunma" özelliği üzerinden gidersek, Nelsson'dan iyisi yok. Bir stoperden başka ne beklersiniz diyebilirsiniz de, günün istediği oyunun gereklilikleri var. Top kullanabilmesi, tekniği, topla çıkışları gibi. Nelsson, geride konumlanıyor ve bu da takım boyunu uzatıyor. Ne olursa olsun, Ocak ayından bu yana kazanarak devam ediyorsak, bunda en büyük pay sahiplerinden biri de o. Kırılmamamızı sağladı. Şimdi bu adamı nasıl kesebilirsin? Adil olmaz. Haliyle de sezon bitene kadar oynamaya devam edecek.

Abdülkerim Bardakcı ise en iyi yerli stoper. O da özellik itibarıyla çok özel. Sol ayaklı, geriden iyi oyun kuran ve topla çıkabilen, gol etkisi olan, diğer tarafta da savunmacılığıyla ön planda. Bu sezon sık sakatlıkları oldu, biraz hantallaştı, bu da onu bozdu ama Pendikspor maçındaki görüntüsü iyiydi. Sol ayaklı olması onu kafadan öne atıyor ve gerideki bağlantıyı sağlamış oluyor. Okan Hoca da doğal olarak ondan vazgeçmiyor ve bu haftalarda Nelsson / Abdülkerim Bardakcı ezberine geri döndü. Maçlar kazanılırken bu karara saygı durmak gerekmekte.

10 yorum:

  1. Bence torreia sanchez orta sahası da denenebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Davinson'da ideal Torreira partneri icin aradigimiz tum øzelikler var. Bu bana da mantikli geliyor.

      Sil
    2. Davinson Sanchez stoper, orta saha işi olmaz. Düşünülünce oynar gibi görünüyor ama o iş maalesef öyle olmuyor. Aynı mantıkla Chedjou orta sahaydı mesela.

      Sil
    3. Muslera bile torreira nin partneri olabilir, aynı dili konuşuyorlar, top gelmediğinde sohbet edebilirler en azından.

      Sil
  2. Bu takıma çok transfere gerek yok. Ligin en iyi 11'i bizde. İlk 11 için sadece gerçek bir sağ bek ve iyi bir 8 numarayı alıp yedek rotasyonunu arttırıp transferi kapatalım lütfen bu sene :) Geçen sezon çok fazla etiket transferi yapılıp, Zaha , Ndombelle ve Tete gibi oyuncular alındı.Gereksiz yere takımın dengesi bozuldu. Yeni transferlerden Köhn, Sanchez ve birqz da Ziyech dışındakiler sadece rotasyonda görev alıyor. Zaha ve Tete'den 11'de ne zaman vazgeçtik takım düzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok ama ayrılık kaynaklı bir sirkülasyon yaşanacak gibi. İlk 11 için 8,10 ve sağ beke net hamleler gerekiyor.

      Sil
  3. öyle bi 3 isimki hangisi kenarda kalsa lüks oluyor. ama bence satışı yapılması gereken isim sanchez değil nelsonn. zaten geçen yaz da transferi gündemdeydi. ayrıca sanchez oynadığımız oyuna tarz olarak da daha uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson / Davinson aynı anda da gidebilir, şaşırtıcı olmaz.

      Sil
  4. Bu sezon bize 3. stoperin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Stoperi geçtim, Muslera'nın bile yedeğinin Eray, İsmail vs olduğu günlerden bu futbol aklına gelmek çok iyi. Hücum oyuncularının yeriyle oynayabiliyorsun ama savunmada garanti alternatifler olması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. stoper de önemli, an gelir değer kazanır. Her alternatif önemli..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir