25 Nisan 2024 Perşembe

Kırılma noktalarından biri bu an diyebilir miyiz?


Galatasaray'ın kırılma noktalarından biri bu an diyebilir miyiz? Geçen sezonun başına dönersek, Burak Elmas'ın uygulamak istediği yeni futbol yapılanmasının adımlarından biriydi. Seçim biraz geçe kalınca, transfer de gecikti. Erden Timur'un futbolun başına geçeceğini dahi Temmuz ayında ancak öğrendik. Haliyle de eski yönetimden kalan "ilk liste" üzerinden transfer harekatına başlandı. Sergio Oliveira ve Seferovic, o listedendi diye söylenir. Aynı listede, Grillisch ve Joao Pedro gibi transferi için uğraş verdiğimiz isimler de vardı.

Bu isimlere hocanın da onayı vardı bu arada. Grillisch ile özel olarak görüştüler, transferi olacak gibiydi de ama gerçekleşmedi. Joao Pedro da uzun olarak uğraş verdiğimiz ama Fenerbahçe'nin araya girip, rakamı arttırarak transfer ettiği bir futbolcu oldu. Transferi açıkladıkları videoda "uçak" göndermesini hatırlarsınız. Joao Pedro, Cagliari'nin bayrak futbolcusuydu ve Serie A'nın da kalbur üstü 10.5 numaralarından biriydi. Hocanın "forvetin arkasıyla" alakalı isteğini düşününce, tarz da uygundu. Transferi gerçekleşmeyince üzülmüştüm ama işin sonunu kim tahmin edebilirdi?

Seferovic'in kötü başlangıcı bizlere Icardi'yi getirdi. Grillisch gelse belki de Torreira transfer edilmeyecekti. Joao Pedro transfer edilmeyince de, gün sonunda gelen isim Mertens oldu. Bu 3 isim, dün ve bugünün en temel parçaları resmen. Kaliteyi tayin eden futbolcular diyebiliriz. Joao Pedro, Fenerbahçe'de çok büyük bir hayal kırıklığıydı. 43 maçta sadece 5 gol 2 asistlik tabelası var. "Parayı aldı ve yattı" derler ya, tam olarak bunun örneği. Brezilya'ya döndü, görüntü yine aynı. Fenerbahçe'de müthiş bir kontratı var ve onu elden çıkartamıyorlar. Zar zor kiralayabildiler.

Transfer listesinin değişmesi, takımın da çehresini değiştirdi. Erden Timur, futbol konusunda ipleri tam olarak eline aldığı an, bugünün temeli atılmış oldu. Bu sezon bazı adımlar eleştiriliyor da, geçen sezon unutuluyor. Bu sezon atılan doğru adımlar da vardı. Geçen sezon ise o 13. olan takımın çehresini değiştirebilmek çok büyük bir olaydı. Burak Elmas yola devam etse, Torrent'li günlerle birlikte, bu liste üzerinden kimler kimler gelecekti kim bilir. Yepyeni bir enkaza şahit olacaktık ve bunun altından çok uzun yıllar kalkamazdık.

14 yorum:

  1. Çok ciddi sakatlık geçirdi ama FB'de. Onu da unutmamak lazım değerlendirirken.

    YanıtlaSil
  2. Ali Koç 6 senede bizi pek çok pahalı kazık transferden kurtardı :) Keşke Falcao'ya da girseydi.

    YanıtlaSil
  3. bu sezonki transferler için de çok eleştiri yersiz bence. çoğundan katkı alamadık belki ama yazın bu isimlere kim hayır diyebilirdi ki ? hepsi star oyuncuydu ve aldık. tutmadı tabi orası ayrı

    YanıtlaSil
  4. Fiyat artırarak alınan çoğu futbolcu gittiği takıma yaramıyor. Artık akıllanıp bu topa hiç girmemek lazım.

    YanıtlaSil
  5. Transfer her zaman risklidir. Genç veya tecrübeli oyuncu olsun farketmiyor. Burak Elmas döneminde genç oyuncular alındı ve bazıları müthiş katkı veriyor. Bazıları ise ortada yoklar. Zaha gibi tecrübeli oyuncular ise elde patlayabiliyorlar.Pedro'da Fenerbahçe 'de elde patladı.Bu arada Fenerbahçe'nin geçen sezonki kadro kalitesinin çok düşük olduğunu da unutmamak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya gelse değişik de olabiirdi elbette ama iyi yatırım olmayacakmış. Sonrasında gelen isimlere bakınca..

      Sil
  6. Ben X bir oyuncuyu Okan Hocanın oyuncusu olmadığı sürece tahmini değerlendiremem. Zaha bile ya hocanın sisteme ayak uyduracak yada yola çıkacak. Okan Hoca bir oyuncudan max ne alınabilir onu alıyor genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'i kazandı işte, kullanıyor, katkısını alıyor..

      Sil
    2. İşte tamda bu yüzden, belki de Joao Pedro bize gelmiş olsa bambaşka bir hikaye olacaktı. Okan hocanın yönetmediği hiçbir adamı değerlendiremem. İstediği oyuncular alınırsa birde düşünelim neler olur.

      Sil
    3. Olabilirdi ama Mertens geldi işin sonunda. Bu denli bir hikaye olacağını düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir