2 Nisan 2024 Salı

Galatasaray 1-0 Hatayspor, atmayın şu zehirli oku


Bu tarz maçlar öncesi istisnasız yorum "fark yapalım, averaj kasalım" oluyor. O maç da ya 1-0, ya da 1-0 geriye düştüğümüz 2-1'lik galibiyet oluyor. Yine aynı muhabbet vardı ve tablo değişmedi. Uzun zamandır maç yapmıyoruz, bu da ritmi kaçırdı. Gerçi bıraktığımız yer de iyi değildi, araya girmeli diyorduk. Kazanarak başlamak önemli ama görüntü kötü. Mutlaka toparlarız, bundan yana kuşkum yok. Golü de erken bulmuşken, bu maçları ilk yarıdan bitirebilmek gerekiyor.

Erken gol buldun, devamında kalenin ağzının içinde Icardi topu auta attı. 2-0'a gelse başka şeyler konuşulur muydu bilmem de, 30. dakikadan itibaren de tamamen vitesi düşürdüğümüz kesin. Zaha / Ziyech'i bir arada kullanırken korkum buydu. Ön alanın hareketsizliğinden, presin düşmesinden çekiniyordum, öyle de oldu. Kağıt üzerinde kaliteli bir 4'lü olsa da, senkron kayboldu. Özellikle Barış Alper Yılmaz'ı kanatlarda kullanmaya devam etmek gerekiyor.

Ziyech maçın başlarında top ayağındayken etkili olsa da, top rakibe geçtiği an kayboluyor. Top ayağındayken etkisi de uzun sürmedi zaten. Zaha hiç yok. Ne ön alan presi, ne defansif yardım. Önde sürekli top kaybedip, geriye koşmaya çalıştık. Hatayspor'un canına minnet, zaten kontra atak oynayacağız demişti hocaları. Atletik ve hızlı oyunculardan oluşuyorlar, sen de onlara istedikleri alanı veriyorsun. 

Ön alanda bu kadar statik kalıp, top kaybetmemek lazım. Kasımpaşa maçının kopyasıydı bu. Aynı hatayı son 3 haftada konuşsak da, düzelen bir şey yok. Davinson Sanchez, hızı ve top kullanımı ile özellikle orta sahada +1 yazıyordu. Galatasaray'ın merkezi problemli. Ön alanda statik kalırken, orta sahada gerekli sertlik yok. Mertens son haftaların yıldızı ama Kerem Demirbay'la aynı anda sahadayken işin savunma tarafı problem. Maçların koş koşa dönmesi biraz da bundan.

Kötü oynadık. Son 7 hafta, kazanarak yola devam etmek gerekiyor. 1-0 da olsa kazanmak güzel ama kalan haftalarda zor maçlar var ve bu futbol cezalandırılır. İdeal 11'i bulup, senkronu elde tutmalı. Orta sahanın merkezinde ise biraz daha sert durmalı ve bu koş koş işine önlem alınmalı. 1-0'ı korumak bu değil, biz korumuyoruz. 80. dakikada 1-0 öndeyken de bu alanı rakibe veriyoruz. Kasımpaşa maçında direkten döndük, bu maçta da rakibin kalitesizliğine dua edelim.

18 yorum:

  1. Kerem Aktürkoğlu formsuz hali ile Zaha'dan daha yararlı. Barış 'ı ortasahada kullanmak gerek. Sol açık veya sağ açık olarak oynayabilir. Zaha-Mertens -Ziyech 3'lü oynayınca dinamizmi kalmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz, önde devam etmeli.. Senkron için olmazsa olmazın.

      Sil
  2. barış sağ bek olmaz. bin tane açık veriyor. kaan girdi öne geçti kendine geldi.
    genel anlamda utanç verici bir futbol. öyle kötüydük ki başıma ağrılar girdi.
    orta sahamız inanılmaz kolay geçiliyor. demirbay da berbat durumda. hocamız zaten üçlü orta saha düşmanı. tekrar kaan lucas göbeğine mi geçsek acaba? aurier bir zahmet iyileşirse!
    böyle gitmez bu. önemli olan skor vs diyoruz da şov beklemiyoruz zaten. 3 pas yapamadık 15 gün ne çalıştı bu takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay 'ın düşüşü iyi olmadı. Merkez çok açık veriyor, iş koş koş oyununa döndü. Orada sağlam kalmalı.

      Sil
    2. Kerem Demirbay önündeki pres gücünü iyi kullanıyor. Önündeki o gücü aldığında oyun koş koşa döndüğü anda silik oynuyor. Bu ilk kez olmadı ayrıca. Kasımpaşa maçı da böyleydi yine yoklardaydı.

      Sil
    3. Merkez çok düştü. Mertens de düştü, doğal bu da.

      Sil
  3. Mertensi oyundan alıp Vinicius koymak da çok saçmaydı. Mertens bağlantıda oraları süpürüyor. Çıktığı anda bunu kaybediyorsun. Eyüp Aydın girmesi hatta Ndombele nin girmesi gerekiyordu. Hoca değişikliklerde yine hatalar yaptı. Ziyech ve Zaha bu takımda Rotasyon da kalabilecek oyuncular oynadığımız oyun pres odaklı olduğu için. Yarın başka oyun oynarız elbette bu adamlar kullanılabilir. Bugün üzerinden konuşuyoruz Zaha ve Ziyech bu takımın oyuncusu değil. İsimleri için konuşmuyorum özellikleri oyun karakterleri adına konuşuyorum. Ziyech son 15-20 dk topu kullanmak istediğinde oyuna atabileceğin bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi çıkmasın diye o hamle geliyor sürekli. Mertens çıkabilir de, Ndombele falan oyuna dahil olmalı o zaman. Orta sahada kalabalık olmalısın.

      Sil
  4. Kerem Barış kanatlarıyla başlasaydık rakibi yıpratırdık. Son dakikalarda da topa ihtiyacımız vardı. Barış Kerem ikilisiyle yıprat sonrasında Ziyech ve Zaha diri halde koy oyuna o zaman izle. Kasımpaşa maçı da zaten böyle olmadı mı. Kerem Aktürkoğlu ne kadar formsuz olursa olsun defansa yardımı, pres oyunundaki aktifliği çok değerli. Yorulmak nedir bilmiyor adam. Yani Zahanın, Ziyechin egosunu tatmin edeceğiz diye de yalandan riskler almaya değmez. Aurier de bu maçta kullanılmalıydı. Sakat sakat oynayan Kaan Ayhan’ın da mı gerisinde yani bu adam neye istinaden transfer edildi. Bazen hocanın hataları oluyor bugün çıkan 11 hatalıydı kim ne derse desin. Değişiklik için de 65 e kadar beklemenin anlamı yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezberi bozmuş olduk, senkron kaçtı. Ama kafalarda, ya Zaha 11 oynasa nasıl olurdu sorusu da vardı. Bunu gidermek gerekiyordu..

      Sil
  5. Yahu ortasahada torreia tek başına çabalıyor demirbay elinden gelenin en iyisini yapıyor ama ağır kalıyor zaha ve ziyechi aynı anda kullanmak saçma aktürkoglu diye bir yıldımız vardı kaybolup gidiyor zaha takıntısı ve ısrarı birde üstüne taraftar baskısı çok kötü oldu kazanmak zorundayız bu çocuğu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay düşüş eğrisine girdi maalesef. Orada yine Kaan Ayhan hamlesi düşünülebilir.

      Sil
    2. Eyüp aydın neden ısrarla denenmiyor bilmiyorum aradığımız ortasaha

      Sil
    3. Oynadığı dönem sonrası süresinin artması devam etse şu an daha iyi noktadaydı.

      Sil
  6. Üstteki yoruma katılıyorum. Dayı formsuz, Torreira-Kaan orta sahasına dönebiliriz(Tabi Aurier bey hazır olursa). Şampiyonluk haftalarında merkez sağlam olmalı. Fatih Hoca da son iki şampiyonluğunda final haftalarında Fernando'nun yanında Donk'a dönüş yapmıştı. fb algıyı bırakıp süper kupayı oynarsa, orta sahada Kaan Ayhan'a dönüş o maçla başlayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O orta saha da en azından merkezi kapatır, koş koş işi bitmiş olur.

      Sil
  7. hocanın nelson,davinson,abdülkerim üçlüsünü aynı anda beraber kullanacağı bir formül bulması lazım bence son 7haftada..üçü de vazgeçilemez..üçü de kenarda beklemeyi hak etmiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O formül zor, hoca 4 2 3 1 'den devam. Abdülkerim Bardakcı iyi dönmedi, Nelsson / Davinson'a dönülür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir