2 Nisan 2024 Salı

Lig maçlarının favorisiyiz üzerinden, yetenek 11'i sahaya çıkacak gibi


Ziyech'in fotoğrafları pozitif. Yüzü asık, mutsuz hali kalmamış gibi. Milli Takım'dan da sakat dönmedi. Kalan haftalar için "acaba mı" diyoruz ister istemez. O da son haftalarda iyi performans gösteren, akışa etki eden isimlerden. Zaha ve Ziyech, kağıt üzerinde en çok beklenti duyduğun futbolculardan. Beklenti üst düzey, şu ana kadar da istediğimizi yer yer alabildik. İstediğimizi istikrarlı şekilde alalım derken de sezonun son bölümüne geldik. Artık performans alma zamanı, 8 hafta kaldı.

Son haberlere bakınca, Hatayspor karşısında farklı bir 11 göreceğiz gibi. Zaha ve Ziyech gibi isimler kalan haftalarda 11'e yerleşiyor. En azından Hatayspor maçı kalan fikstür içinde, biraz daha deneme yapmaya müsait gibi görünüyor. Bazı formsuzluklar da varken, hocanın bunu denemesi beni şaşırtmaz. Ön alan presi ve hareketliliğini değerli görüyorum. Hareketlilik kısmında sorun yok da, ön alan presi konusunda kuşkum var.

Muslera
Barış Nelsson Abdülkerim Köhn
Torreira Demirbay
Ziyech Mertens Zaha
Icardi

Konuşulan 11 bu. Kerem Aktürkoğlu formsuz, kenara gelmesi bence de gerekiyordu. Yerine de son haftalarda ivme kazanan Zaha'yı bekliyordum. Ziyech ise sürpriz olur, Zaha ile aynı anda 11 olması ön alan presinde ne derece eli güçlü kılar bilmiyorum. Barış Alper Yılmaz'ı mutlaka kanatlardan birinde kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü orada iyi bir ezber oluşuyordu ama lig maçlarının favorisiyiz üzerinden, yetenek 11'i sahaya çıkacak gibi.

Kapanan savunmaları açmak, topa sahip ve rakibe üstünlük kurmaya çalıştığımız anlarda iyi 11. Icardi'yi beslemek için de Ziyech'i düşünmek mantıklı. Kasımpaşa maçında iyi bir bağlantıları vardı. Icardi de sakatlık etkisinden çıkıp, fizik olarak daha fit. Bu da hareketli oynamasına sebep ve onu rakip ceza sahası içerisinde mümkün olduğunca beslemek gerekiyor. Mertens de formda derken, hücum 4'lüsü kağıt üzerinde keyifli.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Son 8 hafta katki vermelerini gercekten isterim Zaha ve Ziyech'in. Ama Benim korkum iyi performanslarina kapilip yeni sezon kadrosunda da yer almalari. Øzelikle Ziyech Iyi performans gøsteririse bunu takim icin degil kendine iyi bir kontrat kapmak icin oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezon için bilmiyorum. Talipler olur, bunlar da değerlendirilir bence.

      Sil
  2. Artık şampiyonluk için son düzlük ve oyuncuların performansı çok daha önemli. Hatay düşme hattında ve çok kapanacaktır. Özellikle Ziyech'in performansı çok kritik.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir