3 Nisan 2024 Çarşamba

Kanat rotasyonuna odaklanıyoruz da, sorun senin merkezinde


Golü erken buldun, üstüne net pozisyona da girdin. Sonrasında vitesin bir anda düştü, çok hareketsiz, durağan bir takım izledik. Son haftalara girerken şampiyonluk yarışında 1-0'ları çok görürüz de, skor korumak böyle bir şey değil. Beşiktaş deplasmanı da 1-0'ı erken buldun mesela ama orada skoru korumak ana odağındı ve rakibe imkan vermedin. Hatayspor maçında ise koş koş izledik. Kasımpaşa maçı gibi bir görüntü oluşmaması, rakibin kalitesizliğiyle alakalı.

Sorunun merkezde olduğuna inanıyorum. Kanatlara odaklanıyoruz, rotasyonu her 2 kenarda arıyoruz da, merkezde problem var. Davinson Sanchez'in yokluğu etkenlerin başında. Çok hızlı çünkü, orta sahada onun sayesinde +1 oynuyorsun. Hatta hücumda da +1'lik opsiyon sağlıyor. Merkezdeki eksikliklerden biri bu. Davinson Sanchez, merkezde pres demek. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı tandemi ile maalesef bu anlamda sorun yaşadık. Abdülkerim Bardakcı da hiç iyi durumda değil.

Kerem Demirbay da düşüş eğrisinde. Bir ara formunun zirvesine çıktı ama son haftalarda düşüş başladı. Yüksek tempoda ve üst üste oynadı, düşüş de doğal. Belki yine toparlar da, bu tabloda oyun koş koş geçmeye devam eder. Merkezde eksiğiz, sertliğimizi yitirdik, Torreira yalnız. Mertens de top rakipteyken düşüş eğrisinde, bu da doğal. Kerem Demirbay'la birlikte oynarlarken de orada boşluk oluşmaya başladı.

Elbette ön alanda senkronu yitirmemeli. Barış Alper Yılmaz'ın önde varlığı olmazsa olmaz. Sağ kanatta oynarken fiziği ile ayakta, istisnasız çizgiye iniyor ve içeri top çıkarıyor. Ön alan presinin de belki de en önemli gücü. Kerem Aktürkoğlu'nu da eleştiriyoruz ama en kötü hali Zaha'nın önünde. Çünkü savunma yardımı, ön alanda presi var. Çok gol kaçırıyor da, pozisyona giriyor. Zaha bu maçta kaç pozisyona girdi? Haliyle, Zaha ve Ziyech oyuna kenardan dahil olmaya devam edecek.

Merkezdeki sorun adına ise, sağ bekte Aurier'i görüp, orta sahada Kaan Ayhan'ı çekerek hamle yapabiliriz. 1-0'ı korumak bu değil, yine yazıyorum. Merkezde güçlü kalıp, topun kıymetini bilmek zorundasın. Sürekli geri koşarak, merkezi bu kadar boşaltarak maçları kazanmaya devam edemezsin. 2'dir sekiyoruz, Alanyaspor deplasmanı cezayı keserler. Çünkü onlar iyi bir düzen ve teknik direktör takımı. Volkan Demirel misali, geriden uzun vuralım, savunma arkasına siyahi kanatlarımızı sarkıtalım diye hareket etmeyecekler.

8 yorum:

  1. Merkezin problemli olmasının sebebi zaten kanatların savunma yardımı yapmaması. Merkeze yardım etmedi Zaha ile ziyech bu yüzden iki kişi kaldılar merkez de doğal olarakta sıkıntı yaşadılar.Ziyech ile Zaha nın oynadığı maçlara bi bakın hep oyun problemli, mağlubiyetler yaşamışız. 11 de 11 yapan kadroyu bozmak zaten büyük hata idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa maçı da böyleydi ama. Barış Alper / Kerem Aktürkoğlu oynamıştı.

      Sil
    2. Kerem biraz daha merkezi destek de veriyor. Çizgiye yapışıp kalmıyor. Zaha çizgiden kazımamız lazım onu neredeyse. Öyle yapışıyor çizgiye. Çizgi oyuncusu gibi hareketli de oynamıyor. Adı var sadece şuan. Katkı verdiği maçlar da oldu sağolsun. Sene sonu satmak onun için daha hayırlı olacak. Para kazanabileceğimiz durumda ayrıca. Ölüsü bile tabela yaptı ama bana Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu maç çözecekse Zaha neden var. Ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
    3. Oyun içi katkısı var, en azından kaçırsa da pozisyona giriyor. Arkasındaki adam daha iyi değil, haliyle de oyuna katlı veren Kerem Aktürkoğlu oynayacak.

      Sil
  2. Berkan ile Torreira merkezi düşünülebilir. Kerem D. da düşüş var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Kaan Ayhan derdim ama o da Aurier'in durumuna bağlı.

      Sil
    2. Kerem Demirbay da düşüş yok. Son iki maçtır rakibin istediği oyunu oynuyoruz. 11 hataları vardı son maçta. Dayı katkı verecektir.

      Sil
    3. Düşüş var, hareketliliği azaldı. Elbette katkı verecek ama düşüş de doğaldır. Çok yüklendik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir