21 Nisan 2024 Pazar

Galatasaray 4-1 Pendikspor, "averajın" tanımı zehirli ok


Averaj hesabı yapmıyorum, puan farkıyla şampiyon olacağız da, 2. yarıda farka koşmamızı beklerdim. Pozisyon bulduk, rakip kalecinin iyi günüydü ama topları da hep merkeze vurduk. Yediğimiz golde standart yok, aynısını geçen hafta attık ama sayılmadı. Bitirebilmek gerekiyor, gol noktasında biraz rahat hareket edildi. Diğer sıkıntı da maçlara temposuz, çok hareketsiz başlamak. 1-0'ı bulmakta zorlanırken, etken hareketsizlikti.

Pendikspor'un tehlikeli bir hücum kattı olsa da, ligin en kötü savunmasına sahipler. Biraz daha hareketli olup, ön alan baskısının şiddetini yükseltmeli. Alanyaspor maçı da böyle başlamıştı ama orada rakibin tehdidi büyüktü. Kalitemize çok inanıyoruz. O kalite bizi bir noktada öne atıyor da, şu maçlar çok daha rahat geçebilir. 1-0 öne geçtikten sonraki ortamı gördük. Icardi'nin kusursuz oyun aklı ve bitiriciliği vardı orada. Hemen devamında yine duran top golü. Ardından da girdiğimiz pozisyonları izledik.

İdeal 11'i bulduğumuzu söylemiştim. Eleştiren olabilir ama Ziyech'i iyi buldum. Takım boyunu uzatıp, ön alanda yeterince kalamıyoruz. Koş koş içinde de, Ziyech'i kendi yarı sahamıza getirirken etkisini düşürüyoruz. Yine ön alanda topla buluştuğunda klas hamleleri vardı, oyun aklını gösterdi. Özellikle de 2. yarıda. Barış Alper Yılmaz'ın yine her 2 kanatta etkisi yüksekti, hatta yine hücumun en önemli kozuydu.

Ön alanda iyi ve uyumlu bir 4'lü yakaladık. Icardi, bitiriciliğini hatırladı. Attığı gol harici, kornerden attığımız golü oluşturan pozisyonda da şık vurdu. Mertens'in ön alandaki baskısı, hareketliliği ve oyun aklı değerli. 4'lü uyumlu ve ligin sonuna doğru da olsa doğru yapıyı bulmak önemli. Galatasaray'ın eksikliği, orta sahanın merkezinde dripling özelliğiyle öne çıkabilen futbolcu eksikliği. Merkezden hızlı çıkıp, orayı delemiyoruz. Boşluk çok da, Kerem Demirbay maalesef ağır kalıyor.

Badou Ndiaye, bu ligin bug'u mesela. Bize de bu tarzda bir 8 numara gerekiyor. Bunu bulursak, maç başı niye hareketsiz kalıyoruz sorusunu sormayı bırakırız. Oyunu daha hareketlendirip, hızlandırmanın yolu bu. Kanat odaklı oynadık, bekleri de iyi kullandığımızı düşünüyorum. Icardi'yi biraz daha besleme amaçlı bir düşünce. Icardi'nin arkasını boşalttığı an çok, oraya da Barış Alper Yılmaz'ı koşturduk ama geriden doğru pasları alamadık. 4-1 kazandık, belki çok içe sinen, müthiş bir futbol yoktu ama rahat kazanıldı.

41 yorum:

  1. Oyuncular maçları rölantide oynuyor. Şampiyonlar ligindeki tempoyu yapmıyoruz. Tahminim ne de olsa atarız ve istediğimiz zaman golü buluruz düşüncesi var takımda. Ayrıca Mertens, Zaha ve Ziyech 3'lüsünden 2 tanesi 11 başlayınca takım defans ve temposuna sorun oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rölantiye lafım yok da, maçı kafadan alıp, sonradan vitesi düşürmek daha sağlıklı olurdu.

      Sil
    2. 2-1 olsa kan kusardık. barış alper penaltıdan rahat pozisyonu atamadı. icardi boş kaleye kafayla atamadı. bunlar can sıkıcı.

      Sil
  2. ocak ayından bu yana mertens olmasa en az 12-13 puan geride olurdu bu takım. şu uyuşuk görüntüde sahaya hem akıl hem enerji katıyor. maçlarda attığımız goller de hep onun payı var mutlaka. bazen asistin asistini yapmıştır, bazen topa bile dokumadan gole etki etmiştir. öyle bi akıl işte ve bence bu sezonki şampiyonlukda 1 numaralı isim o. 37 yaşında bile bu lige çok fazla geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens sadece bizim değil, ligin MVP'si durumunda. Ocak ayından itibaren yaşadığımız sallantılarda yıkılmadıysak sebebi..

      Sil
  3. Şampiyonlar liginde bu takım İcardi'yi kaldıramaz. İyi bi sezon başı kampı ile fiziken toparlanıp daha atlet daha diri daha güçlü ve hızlı bi yapıya kavuşmaz ise yine gruplarda eleniriz. Tıpkı bu sezonki gibi. Bu sezon gruplardan çıkamamızın tek nedeni İcardi ve Kerem'in formsuzluklarıydı. İcardi şu haliyle şampiyonlar liginde topa bile dokunamadan maçı tamamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet kaldırır, Icardi'siz olmaz. İkondan bahsediyoruz, parayla alamayacağın bir futbolcu. Gruplarda elenmeyiz, onun tek sebebi Icardi değildi. Icardi şu haliyle dedin, Manu deplasmanını izle bir daha :)

      Sil
    2. arkadaşa katılıyorum. icardi bu haliyle şampiyonlar liginde iş yapamaz. ki yapamadı da zaten. sadece manu deplasmanında galibiyeti getiren golü attı. onun dışındaki maçlarda hep yokları oynadı. geçen sezonki icardi bizi gruplardan çok rahat çıkartırdı. çünkü çoğu maçta güçlü oyunu oynadık ama bitiremediğimiz için elendik. ayrıca dünkü maçtan sonra okan hoca'nın kendisi de söyledi ''icardi %50 ile oynuyor'' diye. evet, bu hali buradaki maçlarda iş görmeye yetiyor ama şampiyonlar ligi farklı. gruptan çıkmak istiyorsak icardi performansını arttırmalı.

      Sil
    3. M. United maçını sana çözen oyuncu Umut Bozoktu dimi. Molde deplasmanını sana çözen oyuncu yada Sparta Prag içerdeki maçı son saniye sana kopartan oyuncu başkasıydı. Sizin kafanızla yaşamak isterim doğrusu. Çünkü ben ona erişebilmek için çok para harcıyorum.

      Sil
    4. Icardi artık kalan ömrünü bu haliyle mi geçirecek. Falcao'yu sahaya atamıyordun, bu adam sorumluluk alıyor diye mi mevzu oluyor?

      Sil
  4. bu hakemi not etmek gerek. bize vermediği , pendik'e verdiği saçma sapan fauller... 4 tane pozisyonda alakasız yere, hiçbir müdahale ve temas yokken pendik'e faul çaldı. ve biri de gol oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garip bir hakem vardı. İnce ince çalıştı..

      Sil
  5. Şu maçta bile umutlanıp hakem atamışlar. Öyle bir hakem ki verdiği neredeyse tüm kararlar hatalı. İlk yarıyı bitirdiği an anlaşıldı tetikçi olduğu. Icardinin attığı golde Lusamba çifte giriyor Mertense, sol bekleri ayağa basıyor kart yok, Torreira 3 dakika sonra kart görüyor ayağa bastı gerekçesiyle. Kazansak da susmayacağız ki bu haysiyetsiz onursuz şerefsizler bu ligde düdük çalmasınlar. TFFB ye az önce mail gönderdim Hakemler sarı lacivert 5 yıldızlı forma ile maçları yönetsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşıya verdikleri ile sana verdikleri bir değil. Çelişkiler bütünüydü..

      Sil
    2. Mertens bıraktığı pozisyon, gol oldu sarı kart olmadı penaltı kırmızı kart. Bunu tartışmaya gerek de yok. Alparslan attığı gol nasıl gol Alanya’da Abdülkeriminin attığı nasıl gol değil. Yani biri çıksın anlatsın kurallar bunlar diye yönetim biz kazandıkça susuyor. Hayır bu kural açıklansın. Üzerinde sarı kırmızı var atarsa sayılmaz yerse sayılır mı kural? Bunu açıklasınlar bize aydınlatsınlar tüm insanları.

      Sil
    3. Çelişkiler bütünü işte. Vinicius atmıştı, onu da saymamışlardı aynı şekilde. O da goldü.

      Sil
  6. okan hocanın bir yanlışı var. o da eyüp aydını oyuna sokmaması. dakika 80, kaç farkla öndeyiz, demirbay yorulmuş, al işte eyüp aydını oyuna. topun kıymetini bikir. oyunu yönlendirir. sinir oluyorum ya bu konuda okan hocaya. kaç maçtır da oyuna sokmuyo sinir oluyorum. al ilte kardeşim. çocuk aslanlar gibi oynuyo. falsosu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de atabilir, kullanabilir. İmkan oluşuyor..

      Sil
    2. Gökteniz Gürpüz de ayrıca Mertens rotasyonunda süre bulmalı. Çok büyük oyuncu kumaşı var onda da. Kullanmıyoruz hiçbirini.

      Sil
    3. Gelecek sezondan itibaren şans vermek gerekiyor.

      Sil
  7. Icardi alda at dedi Barış kaçırdı. Barış al üflesen gol olur edasında orta açtı Icardi kaçırdı. Bunları artık yapmamız gerekiyor. Bu golleri bulsak 6-7 olacak maç oraya gidiyor. Biz bulduğumuzu atamıyoruz bir türlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi kaçırınca da şaşırıyor insan. Bu 2 oldu :)

      Sil
    2. icardi'nin bu sezon boş kaleye kaçırdığı 4. gol oldu :) ligin ilk yarısında ofsayt olan bi pozisyonda dışarıya vurmuştu yine, maçı hatırlayadım ama deplasmandı. bi de penaltıda kerem'in pasında boş kaleye atamamıştı. son iki defadır da barış'ın ortalarında atamadı.

      Sil
    3. Attığı gollerin de zorluğu ortada ama :)

      Sil
  8. Peki ya Barış Alper şutlar şaka mı?! Adam güdümlü füze atıyor bunları denemesi de güzel. Icardi ye çarpan top kaleyi bulsa goldü. Ben Barış için 1 sene daha diyorum olması oynaması lazım. Parayla yeri dolmayacak adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güçlü ve bu gücü daha kontrollü yönetiyor artık. Haliyle de şut kalitesine yansıyor.

      Sil
  9. Abdülkerim Davinson da çok iyi oyuncular da. Nelson bambaşka bir boyutta. Bu adamları 3 lü dizilişte denesen geçit vermezler sanıyorum. Abdülkerim-Sanchez arasına at Nelsonu pres oyununun kralını oynarsın. Nelson garanti yanına kimi yazarsak yazalım. Son 3 maçtır seviyeyi çok yukarı taşıdı. Zaten üst düzey oynuyordu. Prime döneminde şu anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de nelson abdülkerim en geride önlerinde davinson onun önünde ya da kucağında :) torreira öyle bir sistem yapılabilir..davinsonun orta sahayı otomatikman +1 kişi yapma özelliğini sizin bahsettiğiniz mutlaka kullanmalıyız..heba etmemeliyiz onu kenarda oturtup..bekleri çok daha önde tutarsın..sol köhn,sağ barış alper olur..yalnız bay geçen hafta alanyaya attığı 2 golle +5milyon koyduysa bonservisine dün karşı karşıya kaçırdığıyla onu geri verdi..25-30 milyon verecek takım demiycek mi tamam bu süper çocuk da boş kaleye atamıyor bazen..bence ne ona 25 veren çıkacak önümüzdeki 5 senede ne de daha azına satılacak bir oyuncu barış alper..boey 30a satılırken böyle bir joker de 20ye satılmaz kusura bakmayın..on sene daha bizde oynasın..barış alperin transfer bahsi bir daha hiç açılmamak üzere kapanmıştır :)

      Sil
    2. Barış Alper bir tane gol kaçırdı yorumun bu. Adam seni sene boyunca sırtında taşıdı? Galatasaray’ı sırtlarını dönemler oldu gerek sol bek oynayarak gerek sağ bek oynayarak. Sen Zahayı 2. Forvet gibi oynamaya ikna edemedin. Barış kaleye bile geçer bugün. Bu tarz yorumlar zarar verir. Ne demek 1 gol kaçırdı 5 milyon koydu onu geri aldı falan vs. Sen ve senin gibi taraftar maç izlemesin.

      Sil
    3. İşte bu tarz yorumlar Keremi allak bullak etti. Şimdi sıra Barışa geldi demek ki. Keremi ıslıklayan bu zihniyet işte.

      Sil
    4. Gol dediğin kaçar. Bunlar olur, en iyisi de kaçırıyor. Barış Alper Yılmaz olmasa bugün şampiyonluk yarışından söz edebiliyor muydun? Aynı saçma eleştiriler Icardi için de var, hatta Okan Hoca için bile. Eleştiri yapıyoruz adı altında farklı göründüklerini zannediyorlar ama maalesef saçmalıyorlar.

      Sil
    5. Ya böyle taraftar hakikatten ne maç izlesin nede Galatasaray desin gerçekten. Takımın aldığı galibiyet sonrası ıslık çalan adamla şu galibiyetten sonra bu yorumun ne farkı var. Sadece özet izleyip yorum yapan kesim bunlar.

      Sil
  10. Kalan 5 haftada Demirbay yerine Berkan olmalı bence orta sahada. Çok daha dinamik ve hareketli oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davinson da oynar sanki hoca böyle bir sürpriz yapar mı yapar. Olan Buruk Muslera forvette oynatsa ne diyebilirsin ki.

      Sil
    2. Orta sahayı daha kontrollü tutar bu, ben de bekliyordum.

      Sil
  11. İcardi öyle veya böyle son haftaları ayıklıyor daha önce de dediğim gibi. Bu sene şampiyonluk artı oyuncu satışları çok önemli ikisini birden yapabilirsek ara kapanmayacak şekilde açılacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi olmasa bu yarışta tutabilmek imkansızdı. Sahadaki her hareketi senin hücumun için farklılık demek.

      Sil
  12. O makas bu sene açılmıştı da görüyorsun işte hakemlerin itmeleri kakmaları başlıyor. Seneye U19 ile oynasın rakip yarışın içinde tutulur. Böyle bir kollamadan bahsediyoruz. O makas bizim ülkemizde asla açılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı var hakemiyle birlikte işlerin nasıl dengeye oturduğunu görüyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir