22 Nisan 2024 Pazartesi

Icardi / Mertens, bu sezon en önemli hücum ayağın


2. sezonu bitmedi, tüm kulvarlarda 70 tane gol katkısı. Son haftalara baktığımızda da, yine her hafta skor katkısını verir, özellikle de gol bulur oldu. Penaltısız yapıyor bunu da. Eski fiziği yok diyen olabilir, patlayıcı özelliği bence de düştü ama sahadaki varlığıyla olmazsa olmaz. Vazgeçemezsiniz. Sakat olduğu dönem "oyun aklıyla" hareket edip, takımına katkı veriyordu. Bugün yine oyun aklıyla ön planda ama bitiricilik kalitesini de geri yakaladı.

Attığı golün oluşumu mükemmel. Organizasyonun başlangıcı ve bitişinde Icardi var. Korner olup da gol attığımız pozisyonun oluşumunda da yine müthiş bir vuruş. Hem de o kadar dar açıdan. "Gol melekelerini" geri yakaladı. Icardi'yi biraz daha beslememiz, bizi her şartta ipten alması demek. Ayrıca Pendikspor maçında daha hareketliydi. Ön alan baskısı vardı, rakibi hataya zorladı, savunma arkası koşularını biraz daha gösterdi.


Son 5 maçta 6 gol 1 asist oldu ve bu rakamların bir de Mertens ayağı var. O da son 5 maçta 2 gol 5 asist. Sezonun genelinde ise 9 gol 14 asist. Geçen sezon da Mertens'i övüyorduk ama bu sezon izlediğimiz Mertens, o günlerin önünde. 1 yaş daha aldı, hatta takımın "isim" anlamında kalitesi arttı ama Mertens bu yapı içinde kendisini öne attı. Sezon başı "Mata rolü" diyorduk, gelecek sezon için de aynı yorumu yapıyorum. Gelecek sezon olacak, Mertens yine ön planda. 

Takımda kalması gerekiyor, yaşı ne olursa olsun böyle bir alternatif bulabilmek zor. 12. yabancı olsun işte. Bir sonraki sezon o sayı 11'e düşerken, Mertens'le yolları ayırırsın. Onun da seviyesi yüksek. Yaş ilerliyor ama seviye artıyor, böyle bir futbolcu. Devam etmek istiyorken de, Mertens'i takımda tutmak gerekiyor. Yine katkı alacağın, seni ayakta tutacak anları yaşatır. Ocak ayından bu yana sahada ve çılgın bir istatistik sahibi.

Duran toplarda etkiliyiz derken, organizasyon kadar, o topa vuran ayağın da önemi var. İyi bir atıcın yoksa, dilediğin kadar organizasyon oluştur. Mertens'in kornerleri ya da kullandığı diğer duran toplar kıymetli. 14 asistten bahsederken, çoğu böyle geldi. 14 - 15 civarında duran top golü var, sanırım 11 tanesi korner. 14 asistten bahsediyoruz, forvet arkasından ne bekliyorsun? Icardi / Mertens 2'lisi bu sezon en önemli hücum ayağın. Geçen sezon Icardi / Kerem Aktürkoğlu diyorduk.

11 yorum:

  1. Mertens için ilk geldiğinde keşke 3-4 yaş genç olsaydı da doya doya izleyebilseydik demiştim. Genç olmasa da doya doya izleme kısmını karşılıyor adam resmen. Mükemmel bir futbolcu mükemmel bir karakter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'i de 3-4 yaş genç alamıyorsun işte, keşke alabilsen :) Bugün heykel dikerdin.

      Sil
  2. Nazar değmesin Mertens müthiş oynuyor. Bu yaşta bu performans takdir edilmeli. Icardi ise kendini bulmaya başladı. Mertens, Icardi, Barış ve Ziyech ile hücumda çok etkiliyiz. Ziyech her maç ustune koymaya başladı.
    Zaha ve Kerem'in katkısı iyice düştü. Futbolda geniş kadronuz olmazsa sıkıntı yaşarsınız. Okan Hoca kadroyu iyi kullanıyor ve forma konusunda adaletli davranıyor.İnsallah mutlu sona ulaşırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İcardi hep kendindeydi. Topu ona getirebilecek oyuncu yok sahada. Orta saha derme çatma ayakta duruyor geçen seneden beri. Adam akıllı 8 numara transferi yapılmış olsa Icardiyi izlerdik şimdi.

      Sil
    2. Icardi hala tam anlamıyla beslenemiyor. Geçen sezon aldığı kanat ortalarını da alamıyor.

      Sil
    3. O ortaları alama sebebi de kanatlarımız çizgiden uzak oynamak zorunda kalıyor. Geçen sene Oliveira iyi olduğu dönemlerde böyle bir sorunumuz yoktu. Icardi güzel besleniyor, Kerem onunla birlikte yükseliyordu. 1 senedir tam kadro olamadık ki. Forvetsiz şampiyonluk, kalecisiz şampiyonluk, orta sahasız şampiyonluk ekle oraya birde Sağ beksiz şampiyonluk. Bizim ortasahada idareten daha doğru tabirle rotasyona transfer edilmiş adam 11 oynuyor. Badou Ndiaye bile iş yapardı bizde. Umarım gelecek yıl transfer harekatı hoca üzerinden ilerler.

      Sil
    4. Kat eden isimler bir de, pek orta düşünülmüyor. Buna bekler de dahil. Geçen sezon böyle değildi.

      Sil
  3. Mertens sözleşmesi uzatıldı haberi görmek istiyorum artık ya.

    YanıtlaSil
  4. Sen başında eleştiriyordum oysaki. Adam 15-20 dakikaları çözer diye beklerken maçları çözüyor. İşte 15-20 dakikalık canı kalana kadar da sözleşmesi uzatılmalı. Bu adama rotasyonda kalsın diye düşünüyorum. Paraya da bakılmaması lazım. Aldığı her kuruş helaldir. Futbolu bırakacaksa burada bırakacak bıraktıktan sonrası için bile takımda tutulması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 - 20 dakikayı gelecek sezon için de diyoruz, bir bakacağız yine forma onda..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir