13 Nisan 2024 Cumartesi

Galatasaray'ın asıl hamlesi Davinson Sanchez olmalı


Merkeze hamle gelecek, bunu kesin görüyorum. Fenerbahçe karşısındaki Berkan Kutlu tercihi boşa değildi. Kaan Ayhan'ı orta sahada görmek isterdim ama sağ bek durumunu bilmiyorum. Aurier için hazır, oynayabilir, ilk tercih olacak gibi haberler olsa da, henüz sahada göremedik. İlk maçının da Alanyaspor deplasmanı olacak olması düşündürür. Tecrübe unsuru bu gibi durumlarda konuşulur ama uyum ne olacak?

Galatasaray'ın asıl hamlesi Davinson Sanchez olmalı. 11'e yazıp, bir daha da vazgeçmemek gerekiyor. Davinson Sanchez oynadığında Galatasaray'ın oyunu farklı. Bir stoper takımın oynadığı oyuna ne kadar etki edebilir dersek, bu kadar eder işte. Topla çıkışları, hızı, atletizmi, orta sahaya verdiği pres desteği. Takım boyunu kısaltan en önemli unsur. Son 2 haftada "geçiş" üzerinden delik deşik olurken, Davinson Sanchez'in yokluğu bunda faktör.

Kerem Demirbay / Mertens de düşmeye başladı tabi, bu da doğal. Yine de Davinson Sanchez sahada olsa, orta saha sıkıntısı bu denli konuşulmaz. Partneri de Nelsson olmalı. İdeal tandemi Abdülkerim Bardakcı ile oluşturuyor olsa da, sakatlık sonrası o kadar iyi dönemediğini eklemek lazım. Hala da formsuz. Nelsson ise Ocak ayından bu yana ateş ediyor. Belki de takımın en istikrarlısı. Davinson Sanchez / Nelsson tandemi de seni yukarıda tutuyordu.

Alanyaspor karşısında oluşacak 11, kalan haftalarda da devam eder. 1-0'la geçilmesi gereken zamanlara geldik. 1-0 kazandık demek, maç 0-0 giderken ecel terleri dökmek değil. Ya da 1-0'ı korumaya çalışırken su gibi pozisyon verdiğin. Oyunu tutarsın, kontrol sende olur ve 1-0'ı bulur, rakibe de şans tanımazsın. Kontrol sende kaldıkça, rakibin hatasını değerlendirip, fark da açılır. Alanyaspor deplasmanı tam olarak böyle bir maç.

Kalan haftaların en zorlu maçı olduğu doğru. Kasımpaşa deplasmanı için de benzer düşünüyordum ve zorlandık. Hadi o gün eksikler vardı. Bugün tam kadrosun. Sorun şu, maç ritmimiz düştü. Ritim düşünce de Galatasaray'ın ayarları bozuluyor. Aynı sorun Alanyaspor için de geçerli. Onlar da son haftalarda kazanan bir takımdı ama bu ara onların da hızını düşürmüş olabilir. Bu sezon kolay gibi görünen maçlarda zorlandık, zor gibi görünen maçları kolay geçtik. Alanyaspor maçı da umarım bu tanıma uyar.

6 yorum:

  1. Sanches iyi hoş ama epeyce de sakatlandı. Şu anda ne kadar form tutabildigini bilmiyoruz, kısa süre de olsa bir maçta görmedik henüz.

    Sizin yorumunuz iyi durumda olması halinde geçerli. Ama anlık durumunu hoca bilir, ona göre seçim yapar diyorum. Yani Sanches ilk 11 çıkmazsa elestiremem bu sartlar altında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık durumu bence de sorun. Sık sakatlanir oldu. Oyunu güçlü kılsa da, ciddi tekliflerin değerlendirilmesine sebep olacak.

      Sil
  2. Sezon başından beri hep aynı cümle ‘1-0 kazanmalık maç’ değil kardeşim kusura bakmayın hataya 5 Alanya’ya 5 atman gerekiyor senin. Karşındaki kadro 30 milyon sen 200 küsür milyonluk kadroyla oynuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mantıkla Real Madrid falan da her maç 5 atmalı, her yıl şampiyon olmalı.

      Sil
  3. Sanchez formda ise oynaması gerek. Nelsson, Abdülkerim ve Sanchez. Bu 3 oyuncuda ligin en iyi 3 stoperi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynamalı, oyunu farklı ve güçlü kılan isim o çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir