12 Nisan 2024 Cuma

Tozlanmış parçalı #77; Koray Günter


2013 - 2014 sezonunun o karanlık ara transfer döneminde 2 tane doğru iş vardı. İlki Telles, diğeri de Koray Günter. Yerli zorunluluğunun belini kırdığı ortamda, Koray Günter bizler için müthiş yatırımdı. O kadar beklenti yüksekti ki, Dortmund onu "geri satın alma" opsiyonuyla satmıştı. Dortmund'un A takımda şans verdiği, gelecek adına hazırladığı bir yetenekti ama orada olacak gibi değildi. Onlar da futbolcunun Galatasaray'da gelişimini bekleyecekti ve futbolcu için kendilerini garanti altına almışlardı.

Ayağının tozuyla da şans bulabilirdi aslında. Sayı boldu da, oyuncu profili anlamında çok kaliteli bir stoper tandemimiz vardı diyemem. Drogba'nın o dönem Koray Günter için "bu yaşta böyle bir fizik görmedim" dediğini hatırlıyorum. Fizik olarak güçlü, altyapısı sağlam, geriden iyi oyun kurabilen, tekniği yüksek bir stoperdi. Mancini ve Prandelli dönemi çok fazla şans buldu diyemem. Hamza Hamzaoğlu bir ara onu 11'e yerleştirdi ama Fenerbahçe deplasmanı sakatlanıp, yerini Hakan Balta'ya bıraktıktan sonra o formayı geri alamadı.

Mustafa Denizli onu en çok kullanan teknik adamların başındaydı. Bir ara sağ bekte de sık sık kullandı. Lazio karşısında o bol stoperli takımı hatırlarsınız. 2016 - 2017 sezonu yaz dönemi hazırlık kampında yaşadığı çapraz bağ sakatlığıyla neredense 1 yıl sakat kaldı. O da zaten kendisi adına kırılmaydı. O dönem şans bulup, formayı alabilirdi. Sakatlıktan dönüşte takımın başında Tudor vardı ve o dönem de 6 numara alternatifi gibi değerlendirildiğini gördük. Fatih Hoca da kendisine kupa maçlarında sık şans verdi ama bunu kullanamadı.

Serie A'da yine fena bir kariyer yapmadı. Çeşitli takımlarda forma giydi, belli oranda istikrar da yakaladı ama elbette potansiyelinin çok gerisinde kaldı. Dortmund'ta parladığı "wonderkid" edasıyla anıldığı günleri hatırlıyorum da, Subotic / Hummels sonrası adına hazırlanan isimdi. Galatasaray'a geldiğinde de önünde müthiş rakipler yoktu, formayı ona vermek ve arkasında durmak lazımdı. Chedjou, Semih Kaya gibi stoperlerin arasında bırakıldı maalesef. İyi ve doğru bir yatırımdı, eminim ki scout ekibinin hamlesiydi ama o katı yerli kuralında dahi yüzüne pek bakılmadı.

Biraz ağır stoperdi, noksanı o diyelim. Sakatlık sonrası daha da hantallaşmıştı. Savunmacı melekeleri de istenilen düzeyde değildi ama bu şans bulmamasıyla alakalı. Biraz arkasında durulsa ve forma ona verilse, istikrar sağlardı. Söylediğim gibi, güçlü bir altyapısı ve potansiyeli vardı. Fiziği, tekniği, top ayağındayken hüneri değerliydi. Özellikle de büyük bir takım için. Biz de bunu arıyoruz. Bugünlerde Karagümrük formasını kiralık olarak giymekte, daha doğrusu giyememekte. Yaşı da 29 oldu.

8 yorum:

  1. Son baktığımda italyada istikrarlı şekilde forma giyiyordu. Ne ara düştü yine buralara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son dönemde oynayamıyordu aslında ve ligin dibine ekmek banıyordu. Gerçi burada da görüntü aynı onun için.

      Sil
  2. Kendisini geliştirmeyen yeteneklerden. En büyük handikap olarak çok ağır bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağırlığı kendisi için sorundu gerçekten.

      Sil
  3. ben çok farklı düşünüyorum. gördüğüm en kötü stoperlerden ve sadece galatasaray için de demiyorum bunu. bence stoper hariç her yerde , hatta kalede biler oynar ama savunmacı özelliği hiç yoktu bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper özelliği gayet iyi seviyedeydi. Dortmund'da parladığı o ilk dönemleri hatırlıyorum da, büyük yetenekti.

      Sil
  4. O güne dönsek yine aynı yatırımın yapılmasını isterdim. Tek sorun yaşadığı sakatlık oldu kariyerinin başında büyük darbe aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim. Bu yatırımları bugün de yapmak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir