22 Nisan 2024 Pazartesi

Sözleşme uzatarak ipleri tamamen bize bırakması, karakter ve aidiyet göstergesi


Okan Hoca'nın maç önü yaptığı açıklamalarda verdiği mesajın ya Kerem Aktürkoğlu, ya da Zaha'ya olduğunu düşündük. Maç içinde gelişenlerle birlikte, o mesajın Zaha'ya olduğu kesinleşti. Oyuna almayı dahi düşünmedi. Hatırlayın, Beşiktaş maçının kadrosuna da bu yüzden alınmamıştı. 11 oynamadığı için isyanlarda ama ne verdin de ne istiyorsun? Kerem Aktürkoğlu diyenler için, onun Galatasaray'a verdikleri ve ulaştığı konum ile Zaha bir mi? Etiket üzerinden mi hareket edeceksiniz?

Galatasaray'ın bugün için ideal yapısında, Barış Alper Yılmaz'ın sol, Ziyech'in de sağ kanatta oynaması var. Senkron bu şekilde oturdu. Ziyech'in kilit açabilme özelliği, oyun kurucu profili gerekli. Takım boyu uzadı, çok fazla geriye gelmek zorunda kaldı ve bu etkisini düşürdü ama top ayağındayken de her hamlesi olumluydu. Kenarda bekleyenlerden daha iyi durumda en azından. Barış Alper Yılmaz'ı ise yorumlamaya dahi gerek yok.

Opta'nın paylaşmış olduğu, Barış Alper Yılmaz'ın Pendikspor maçı istatistikleri;

Topla buluşma: 73 🥇 
RCS topla buluşma: 9 🥇 
Şut: 5 🥇 
Kazandığı ikili mücadele: 12 🥇 
Kazandığı hava topu: 4 🥇 
Çalım: 5 🥇 
Şut pası: 4 🥈 
Sahipsiz top kazanma: 7 🥈

Solda başladı, 2. yarıda bir noktadan sonra sağ kanada geçti. Her 2 kanatta da etkisi benzer. Fizik ve hız olarak durdurulması imkansız. Karşısına hangi beki alırsa alsın, tabiri caizse vurup geçiyor. Tekniğini ve oyun aklını arttırdığını söylemiştik. Fizik gücüyle hareket edersin de, tercihlerin hatalı olur. Tüm tercihleri direkt olarak "pozisyon" artık. Icardi'nin çıkardığı topta kötü bitirdi. Tek vuruşuna çok güvendi biraz. Orada 3-0 gelse, fark daha da açılacaktı. Tek kusuru bu olsun.

Sağa geçtiğinde, Icardi'ye çıkardığı ve boş kaleye atılamayan bir kafa vuruşu var. Barış Alper Yılmaz'ın imza asisti artık bu ve Icardi'nin 2. kez boş kaleye golü kaçırışı. Hatayspor maçında da al da at demişti. Yine sağdan girip, beki ekarte ettikten sonra içeriye topu çıkardı. Bu da bir bağlantı. Icardi'ye uyum sağlayan hücumcu sayısı artıyor. Barış Alper Yılmaz, her geçen hafta daha da üzerine ekleyip, değerini katlıyor. Sözleşme uzatarak ipleri tamamen bize bırakması, bunca talibi arasında "karakter" gösterdi.

9 yorum:

  1. Barış Alper buradan Boey gibi bir sıçrama yapacak. En azından görüntü öyle kalburüstü bir takıma gideceğini pek düşünmüyorum. Bugün Inter için oynasa kim ne diyebilir. Tarzı biraz daha İtalyan takımlar için uygun görünüyor. Kalacak, seneye buraları kasıp kavuracak görüntü o yönde. Tek üzüldüğüm nokta Nelson ve Davinson da gidecek sanırım. Stoperde senkron oturtmak aşırı zor. Umarım 2 oyuncudan bir tanesi tutulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao-Luyindama, Marcao-Nelsson, Nelsson-Abdülkerim, Abdülkerim-Davinson... 2019'dan bu yana stoper ikilisi kurmakta çok iyiyiz. Arada Donk ve Ozan gibi yüksek katkı aldığımız isimler de var.

      Sil
    2. Bence de yapacak ve daha iyisini yapabilmeli. Birçok mevkide oynayabiliyor çünkü. Kaç futbolcuda var bu yönlülük?

      Sil
  2. Özellikle yerli oyuncuda kalite ve karakteri aynı anda bulmak zor. Barış, Kerem gibi oyuncuları sorun çıkarmadıkları sürece takımda tutmak gerek. Maddi hesapları yabancılar üzerinden yapmak en doğrusu.
    Kendi kariyeri adına da birçok mevkide ilk 11 oyuncusu olabileceği Okan Buruk'un Galatasaray'ı, gideceği herhangi bir takımdan daha iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama bazı tekliflere de hayır deme lüksü yok. Bu isimleri bulduğumuz gibi, yeni isimleri de bulmak zorundayız.

      Sil
  3. Galatasaray 'ın ve Okan Hoca'nın en büyük özelliği sıradan görünen oyuncuları yıldız yapmasıdır. Fatih Terim döneminden buyana bu şekilde ilerledik. Barış, Kerem, Abdülkerim, Kaan Ayhan gibi oyuncuları değerlendirmek ve piyasalarını arttırmak büyük olay. Önemli olan aidiyetli oyunculara yatırım yapmak.Zaha gibi bencil ve kendine oynayan oyuncuların takımda yeri yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca'nın son dönemdeki dokunuşu bence çok daha büyük oldu.

      Sil
  4. Avrupa'da bile ikamesini düşünüp bulamıyorum Barış Alper'in bu sene müthiş bir ilerleme kaydetti. Hem çok yönlülük hem de oyun için katkı anlamında çok yükseldi. Bu formuyla her takımda oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burayı fazlasıyla aştı, artık tutabilmek çok güç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir