3 Nisan 2024 Çarşamba

Rakip ceza sahası içine kestiği ortalar tam Icardi'nin kalemi


Ziyech'in ilk 20 - 25 dakikalık görüntüsünü beğendim. Son maçlarda da son 20 - 25 dakikalık görüntüsünü beğeniyordum. Enerjisi şu an için bu dakikalar aralığında kalabiliyor. İlk 11 oynayacaksa, mümkün olduğunca ekonomik kullanmak gerekecek ama o mevki de sağ açık olamaz. Merkeze atmalısın ki, topla hünerlerine daha fazla şahit ol. İlk 20 - 25 dakikalık baskının ana kaynaklarından biri oydu.

Kenar ortaları isabetli, oyun aklı yüksek, her 2 ayağını kullanabiliyor. Yer yer pres de yapmaya çalıştı ama 25. dakika sonrası saldı. Enerjisinin yetmediğini düşünüyorum. Zaha ile aynı anda 11 oynarken de, ön alandaki senkronu yitirmiş olduk. Barış Alper Yılmaz, kanatlarda olmazsa olmazın. Ön alanda pres ve hareketliliğin temeli o. Barış Alper Yılmaz bekte, Zaha - Ziyech de el belde savunma yapıyorken çok fazla geçiş yedin.

Zaha iyi durumda değil. Sonradan girerken etkiliydi, Kerem Aktürkoğlu da formsuzken 11'de denenmesi gerekiyordu. Bunda hemfikirim. Gördük katkıyı, kenardan gelmeye devam edecek. Akıllarda bu soru artık yoktur. Savunma yardımın yok, yine hücumda etkili değilsin. Alan da var oysa, sürüklemen lazım. Rakibin zayıf beki karşısında etkisiz günlerinden birini geçirdi. Kerem Aktürkoğlu yine en kötü haliyle pozisyona giriyor, preste var, savunma katkısı yüksek.

Ziyech ve Zaha'nın sahada kaldığı sürede, Ziyech daha etkiliydi. Aynı anda oyundan çıkmaları da hata mesela. Ziyech oyundan çıkmadan önce son anlarda merkeze geldi, 2-3 tane iyi top attı. Mertens çıksa, Ziyech forevtin arkasında, açık alan karşısında daha iyi toplar atılabilirdi. Ziyech'in kalan haftalarda katkısı olacak. Hatayspor karşısındaki performansını eleştirmiyorum, Zaha ile birlikte oynarken tüm denge bozuldu.

Yine de, Ziyech'i de son 25 - 30 dakika için oyuna almaya devam ederim. O şekilde daha ekonomik kullanılacak gibi. Mertens ve Kerem Demirbay da düşmeye başladı çünkü, en azından kanatlarda daha diri kalmalı. Merkeze hamle yapacaksak, Ziyech'i 11'de düşünmeye başlayabiliriz. Topla hüneri yüksek, rakip ceza sahası içine kestiği ortalar tam Icardi'nin kalemi. Mevcut oyuncu grubu içerisinde de Icardi'yi en iyi besleyen isim o. Özellikle son haftalarda.

9 yorum:

  1. Ziyech ve Mertens dönüşümlü oynamalı. İkisi aynı anda sahada olunca sıkıntı yaşıyoruz.Kanatlarda ise Barış ve Kerem ile devam etmek gerek. Zaha ile olmayacak gibi. Zaha serbest oynadığında etkili oluyor. Trabzon maçında ileride serbest oynadı ve iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech oynayacaksa bence de forvetin arkasında olur. Kanatta iken, fizik kaynaklı sürekliliği maalesef üst düzey değil.

      Sil
    2. Zaha kapanan takımlara karşı tabiri caizse bir hiç. Keremin ölüsü 5 Zaha eder.

      Sil
    3. Zaha da çok etkisiz kalıyor sadece Ziyech değil. Ziyech sahada ise Kerem Aktürkoğlu sahada olması şart. Zahanın varlığı Köhn’ün performansını da düşürdü son maçta. Yorgun savunmalara karşı yıpratıcı güç olarak Zaha kullanılabilir. 11 de yeri varmı diye soracak olursanız hayır yok. Denedik en azından olmuyor. Kendi açıklamaları da umut ışığıydı sakatlık dedi yeni döndüm dedi falan da… Dediğiyle kaldı işte.

      Sil
    4. Zaha, Ziyech'e oranla daha etkisiz..

      Sil
  2. Oyun aklı da çok yüksek herifin. Zahada o akıl yok mesela sür git oynuyor biraz daha. Gelçi bu sezon 1 maç bile göremedik ya onu.

    YanıtlaSil
  3. Ziyech takım oyuncusuydu vakti zamanında. İyi bir parçaydı takımında. Bencillik değil de yaptığı, takımım üstünde görüyor kendini. Çok basit kayıplar yapıyor ayrıca. Her yönden eksi görüyorum. Ziyechi rotasyonda tutacak lükse sahip değiliz. Alıcısını bulduğumuz anda vedalaşmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala öyle aslında. Kendi zorlamıyor, ısrarla ceza sahası içini düşünüyor. Ama sahada kalamıyor, diri değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir