16 Nisan 2024 Salı

Kat edip, şut atabilmesi üzerine eklediği oyun aklı ve her geçen gün daha da büyüyen fizik


Nereye koyarsan oynar durumu ayrı. Oynar, oynadı da. Bir de "gerçek etkisini" göstereceği yerler var. Sağ kanatta büyüyordu, fiziğinin ve artan oyun aklının üzerine gidiyordu. Sol kanat ise Keçiörengücü'nde potansiyelini ilk olarak yansıttığı yer. O günlerde daha parlamaya yüz tutan, "kat edip, şut atma" üzerine oynayan bir futbolcuydu. Galatasaray'da, özellikle de Okan Hoca döneminde gelişen en önemli özelliği oyun aklı. Kat edip, şut atabilmesi üzerine eklediği oyun aklı ve her geçen gün daha da büyüyen fizik gücünü ekleyin. Ortaya kusursuz bir kanat çıkıyor.

Sürekli "senkron" kelimesini kullanırım. Ön alanda sağlayacağın denge tüm takımı etkiliyor. Barış Alper Yılmaz'ın oyun içi katkısı üst düzey. Onun yer aldığı kanat, savunma anlamında daha güçlü. Hücum etkisiyle de takımın en iyisi. Nerede oynadığı fark etmeden, ısrarla zorluyor. Sol kanatta daha rahat ettiğini düşünüyorum. Sol bek mi sağ bek mi diye sorsak da sol bek halini tercih ederim. Kat edebilmek ona özgürlük tanıyor. Fizik üst düzey, yıkılmıyor. Vuruş kalitesinin de çok yükseldiğini geçenlerde söylemiştim. Artık net bir bitirici.

Alanyaspor deplasmanının 2. 45 dakikasında sol kanada geçmesi, bir anlamda forvet gibi oynamasına sebepti. Icardi'ye yakın oynarken de, onun oyun aklından yararlanıyorsun. Alanı boşaltıyor, topa dokunduğu an kendini bir anda kaleciyle karşı karşıya buluyorsun. Her dokunuşu bir pozisyon. Ona yakın oynamalı. Barış Alper Yılmaz sağ kanatta biraz daha "oyun içi katkıya" odaklı. Solda oynarken ise "bitirmeye". Alanyaspor deplasmanında da bitirdi. Attığı 2 gol de çok klas ayak içi. Bu bitirişi Kerem Aktürkoğlu'ndan görürken, bugünlerde hasret kalmıştık.

Kerem Aktürkoğlu çok kötü durumda. Maçın ilk yarısında yine çok fazla top ezdi, hücumda etkisizdi. Icardi ile olan bağlantısı da eskide kaldı. Zaha da farksız değil, etki edemiyor. Farklı şekilde öndeyiz, rakip risk almış, önü açık arazi ama sürükleyemiyor. Fizik gücüne lafım yok da, ayaklar seri hareket edemiyor. Ziyech'i de eleştiriyorduk, an geldiğinde ipleri eline alıyor, "kalite" mesajını veriyor. Ziyech de bu şekilde devam edecekse, sol kanatta formayı Barış Alper Yılmaz alıyor. Kalan 6 haftada senkron böylelikle tamamlanmış oldu.

13 yorum:

  1. Bu seferde maçı barış Alper aldı, sonraki maçta başka bir bireysel yetenekle alınır maç büyük ihtimalle. Bunun dışında sahada hocanın imzası denebilecek bir taktik diziliş oyun göremiyoruz zaten. Varsa yoksa bireysel yetenekle kazanılan maçlar. Hiç kimse son haftalarda maç kazanilsin da nasıl kazanılırsa kazanilsin demesin, geçen sezondan beri böyle, takımın hiç bir organizasyonu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yorum şaka olmalı. Her maçı taktikle çözemezsin, City bile yeri geldiğinde bireysel performansla kazanıyor. Ligin en formda ikinci takımına deplasmanda zorlanmak gayet normal bir durum.

      Sil
    2. Bu yorum trajik. Okan Buruk için organizasyonu yok demek komik bile değil. Şifa dilerim :(

      Sil
    3. Guardiola girip kendi mi oynuyor. Gelsin bu imkanlarla bakalım bunları başarabilir mi? Okan Hoca şu anda M United başında olsun yada o tarz bir kadro ver ona bakalım neler yapar. Sen burda Kaan’ı sağ bekte deniyorsun. Barışı sol beke yazıyorsun. Kaç oyuncuyu farklı mevkilerde denedi. Aynı şeyi Klopp yapamadı. Liverpool Ozan Kabak kiralandığı sene defansa x bir oyuncu yazamadı orada yarıştan koptu gitti. Sen Berkan’dan stoper çıkarttın. Sol bek çıkarttın aynı adamdan. Hoca çıkıp penaltıları kendi kullanması lazım sanıyorum. Oyuna daha bariz nasıl etki edebilir bilmiyorum. Bu sistem seni geçen sene şampiyon yaptı. Bu sezon da o yoldasın, geçen seneki Icardi, Kerem, Boey yokken bu yoldasın hatta daha burda olmayan sistem nedir? Barışı sola almak Kerem Demirbayı bir anda oyunun içine soktu. Köhn ilk yarıda rezil haldeydi tek bir hamleyle 3 oyuncuyu oyuna dahil etti. 2. Hamle Kaan dün asistini de yaptı. Bunlar şans eseri olabilecek şeyler mi ya.

      Sil
    4. Okan Buruk, 2 yılda kusursuz bir teknik direktörlük gösteriyor. Harika oyunu var, gelişen futbolcuların geldiği noktalar ortada. Herkesin talibi var ve bu hocaya yazar..

      Sil
  2. Kerem Aktürkoğlu ve Zaha maalesef cok formsuzlar. Barış olmasa büyük sıkıntı yaşardık. Ziyech konusu da enteresan. Sonradan girdiğinde dağa etkili oluyor. Kasımpaşa ve Alanya maçlarında bunu gördük. Yedekte böyle bir silah olması büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech 'i kullanırken, diğer kanatta ya da bekte oynayan oyuncu mühim. Hatayspor maçında Barış Alper Yılmaz bekti. Diğer kanat Zaha'ydı. O yapıda Ziyech olmaz.

      Sil
  3. Kerem'i sezon başında 10 numaraya çekerek oturmuş senkronu kendimiz bozduk. Zaha, Ziyech, Tete'den 1 tanesi alınmasa, yerine 10 numara alınsa ve Kerem yerinde kalsa daha farklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca orada ister istemez arayışa girdi. Bu da doğaldı.

      Sil
    2. Tabi doğal abi. Bugün Mertens en ufak bir sorun yaşasa yaz yerine bir adam yazabilir misin? Kerem Aktürkoğlu forvet arkası olarak da bir alternatif artık olur olmaz başka ama alternatif. Kimse Ziyech demesin. Pres oyununu Ziyech ile oynayamazsın. Orada dinamik, hareketli bir isim lazım.

      Sil
    3. O dönem formsuzluklar da vardı, haliyle de hoca aradı. Herkesi bir arada kullanabilmenin formülü üzerine düştü.

      Sil
  4. Daha önce de blogda bahsetmiştim abi Barış Alper artık buraların seviyesinden çok çok yukarda. Elite bir oyuncu olduğunu bağıra bağıra söylemiyor. Sahada sessiz sessiz gösteriyor. Presin şiddetini de biraz arttırır Kerem Aktürkoğlu gibi daha hareketli oynarsa varya 30 40 milyona alan kulüp kazıkladım der. Oğuz Aydın gelmesini bundan isterim Barış satılır Oğuz alınırsa, önünde giden oyuncu olan adam oynar. Oynar kendini de geliştirmekten geri durmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı ilerledi, teknik yükseldi derken bence de seviyesi artık burayı aştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir