15 Nisan 2024 Pazartesi

Alanyaspor 0-4 Galatasaray, en kritik viraj


Zor maçları "görece" kolay geçiyoruz derken, 2. yarıdaki görüntüden bahsediyorduk. Maça başladığımız 11 manasız risk ve geçen haftalardan ders alınmadığını gösteriyordu. Maç ritmi düştü, bu da tempoyu etkiliyor ama bu kadar hareketsiz oyunun izahı yok. Ziyech sağa, Barış Alper Yılmaz sola, Kaan Ayhan da sağ beke derken, senkronun nasıl oturduğunu gördük. Hücumda hem kaliteyi yükselttin, hem de takımı daha dinamik kıldın. 

İlk yarıda öyle bir görüntü vardı ki, bu maçı ancak bireysel kalite üzerinden kazanabiliriz diyordum. Ziyech ya da Zaha gibi isimlerden sihirli bir dokunuş ya da Mertens'in ilk yarıda sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruş gibi bir şey lazımdı. 2. yarıya 2 değişiklikle girdiğin an senkronu yakaladın ve rakibi ilk andan itibaren baskıya aldın. Alanyaspor ilk yarıda bol bol geçiş yakalayıp, etkili olmuştu. Bunda da etken top kayıpların ve kanatların savunmada etkisizliği.

Barış Alper Yılmaz sola geçince, Köhn ile birlikte atletizmi yükseltti ve Oğuz Aydın etkisi bitti. Ziyech de sağ kanatta kaliteyi tayin etti. Kaan Ayhan'ın da hücum desteği önemli. Aurier'in koca ilk yarıda belki 1 tane bindirmesi vardır. Hız ve güç düşünce, böyle futbolcularda geriye bir şey kalmıyor. İlk yarıyı kanatlarda kaybetmeye yakınken, 2. yarıyı kanatlarda kazanmış oldun. Barış Alper Yılmaz'ın sol kanada geçişi, Köhn ve Kerem Demirbay'ı yükseltti. 

Merkez problemliydi, bu hamleyle birlikte orayı da tuttun. Sol kanatta müthiş bir üçgen oluştu. Top sende kaldı, rakibi sürekli zorladın. Barış Alper Yılmaz'ın kat edip, gösterdiği bitiricilik kusursuz. Ziyech'in golü "imza" niteliğinde, kalitenin mesajı. Icardi'ye de daha yakın oynamaya başladığında, o ince işlerinin rakip ceza sahası çevresindeki etkisini görüyorsunuz. İlk yarıda takım boyu çok uzundu. 2. yarıda topa sahip olup, 3. bölgede kalınca "kaliten" üst düzeydeydi.

Icardi'nin ilk yarıda topla gidememesi "düşen fiziğinin" işareti. Ona yakınken yaptıkları ise kalitesi. Icardi ile bağlantı kurmak, ona yakın oynamak gerekiyor. İlk yarıda işler kötü giderken, Mertens'in 10 - 15 dakika yaptıklarıyla ayakta kalmaya çalışıyorduk. Farkı bulunca, Okan Hoca'nın averaj hesabı yaptığını da gördük ama Ndombele hamlesi rakibin yine geçiş imkanı yakalamasına sebep oldu. Zor deplasman, en kritik virajdı. Buradan 4-0'la çıkmak şahane.

36 yorum:

  1. Elinizde Ziyech, Zaha , Tete, Kaan, Berkan, Sanchez ve Carlos gibi yedekler olunca maçı çevirebiliyorsunuz. Kerem Aktürkoğlu ve Auier kötüydü ve onlar çıkınca takım değişti. Tek eleştirim Ndombele 'nin girmesi. Berkan ve Eyüp varken neden Ndombele izliyoruz anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü kulübenin hakkını erken değişiklikler verir :)

      Sil
    2. Aurier sigorta bek ayrılmadı oradan ayrıldığında da geri dönüşleri çok zaman aldı. Sakatlıktan döndü belki daha iyi olabilir de zaman yok, riske gerek yok. Kaan Ayhan şu an efsane sağ bekler arasına girebilecek seviyede oynuyor. 11 başlasa 60 70 gibi oyundan düşüyor sadece sorun bu yoksa gram sırıtmıyor.

      Sil
    3. Ayrılmadı değil de, ayrılamadı diyelim. Topla ilişkisi iyiydi ama hantal, bel dönmüyor, ağır..

      Sil
  2. Okan Hoca'nın her hamlesine tamam ama Ndombele yerine Berkan veya Eyüp oyuna girmeliydi. Son dakikalarda gereksiz atak yedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele'yi de göreyim dedi ama bence de manasızdı.

      Sil
    2. Mertensi de kırmızıdan sonra dinlendirebilirdi.

      Sil
  3. Ndombele neden ısrarla oynatılıyor anlamak mümkün değil. oyuna girdi 10 kişi takımdan 3 tane atak yedik. Berkan'ı al Eyüp'ü al.
    Kerem'de ısrar edilmemeli. Pendik maçında gene ilk 11 başlatılırsa üstümğ başımı yırtacağım. Kerem rehabilite olsun diye tutup da ilk 11 oynarsa yazık olur. Kerem'e de yazık olur. Pendik maçında fark atmalıyız ve avarajı düzeltmeliyiz; o maçta yapacağı basit top kayıpları sonu olur. Taraftar asla affetmez. Ciddi derecede herkes bilendi.
    Auer'in bu halde oynama ihtimali yok. Kaan'la sezonu bitirelim bence. Sakat değilse devamlı Kaan oynamalı. Seneye bize Köhn gibi genç fizikli tempolu birini sağ beke koyarız.
    Barış - Köhn; Kaan - Ziyech çıkalım haftaya ne olur ki? Kerem, Zaha, N'dombele gibi takımı bozan oyuncuları unutup formda fit olanlarla devam etmeli. Bu haftaları Berkanlar, Kaanlar, Barışlar sana getirecek. Nelson'a da bir maşallah çekelim. Davidson'un yedekliği içimi cız ettirse de kıyamıyorum Nelson'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturdu hücum sanki. Barış Alper Yılmaz solda, Ziyech sağda. Kaan Ayhan sağ bek. Senkron böylece oturuyor..

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu ne oldu arkadaş anlamak mümkün değil. Son 2,3 maçtır da o bahsettiğimiz oyun içi katkısını da alamıyoruz ondan.

      Sil
    3. Bitiremedikçe düştü, yapabildiği işleri de unuttu.

      Sil
  4. Hem son haftalardaki yükselen formu hemde milli takıma seçilmesi sebebiyle bu maçta Oğuz Aydın'ı çok ciddi şekilde takip ettim. İlk yarıdaki performansı da iyiydi bence. Önümüzdeki sezon kadromuzda yer alabileceğini ve Okan Buruk dokunuşlarıyla yeteneğinin nerelere ulaşacağını merak ediyorum. Ama Alanya'dan oyuncu almanın ne kadar zor olduğunu Emre Akbaba'da görmüştük. Bu yönden bakınca da üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da yapısı joker olmaya çok müsait. Barış Alper Yılmaz'ın varlığında transfer edilmesi daha değerli.

      Sil
    2. Barıştan daha seri bir oyuncu ama Barışla girdiği ikili mücadelede perişan oldu. Barışta insanüstü bir fizik gücü var. Bunun yanında fiziğinide çok iyi kullanmayı biliyor. Zaten bu özelliği ile Galatasaray kapısı açıldı ona.

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz da 2 sene önce perişan olabiliyordu. Zamanla gelişiyor herkes :) Mühim olan potansiyel.

      Sil
  5. önümüzdeki sezon 8 no , bi kanat oyuncusu (zaha ve tete'den çıkarsak) ve bir de canavar gibi bi santrafor lazım bu takıma. icardi bitmiş okeye dönüyor halâ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'nin bittiğini düşünmüyorum, tam aksine çok etkili. Ona yakın oynamaya başladığın an etkisini görüyorsun.

      Sil
    2. O maaşla Tete den çıkmak çok zor olacak gibi. Yaşı genç belki aklı başına gelir de oynamaya başlar. Gelecek sezon Morutan da dönecek sanıyorum. Çok enteresan kanatlarımız var gerçekten. Özellikle Zaha. Bence Zahanın klonu falan bu ne bileyim Zaha zaten uzun saçlıydı. Herif 2 adım topla yürüyemiyor tek yaptığı halıdaysa topçusu gibi topu geri çekmek. Eskiden ceza sahası içinde aynı oyuncuyu 3 kez çalımlar, perişan eder golü yazardı. Şimdi onu da yapamıyor. Zahanın alıcısı her zaman vardır ama. Direkt PL ye bile dönebilir. Araplar da var onu almak isteyen olacaktır.

      Sil
    3. İcardi'ye yakın oynayınca oyun aklı ile iş yaptığı doğru ama adsız yorum yapan arkadaşın dediği de bence doğru. Fizik olarak tükenmiş bi İcardi var. Vücut gitmiyor artık çok belli oluyor bu.

      Sil
    4. Tete'den çıkılır, ülkesinde talipleri de olur, iyi maaş veriyorlar. Sorun olmaz.

      Icardi, fizik olarak düşüşte olabilir ama ondan geçmiş, bitmiş gibi yorumlar aşırı abartı. Farkını her koşulda ortaya koyuyor.

      Sil
  6. rıdvan dilmen akşam ziyech için,bu adam kilit filan açıyor diyorlarda üstünde on tane anahtar var dedi :) sanırım o da artık kendileri açısından bu işin olmayacağını kabul etti,ismail kartal daha naapsın deyip..haftaya birşeyler şekillenir,zira sivas deplasmanına gidiyorlar,biz ise iç sahada..tek eleştireceğim dörtden sonra 5-6yı bulabilirdik.hakemde nedense 3dakika uzattı,1-0 önde olsak 8dakika uzatırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech, büyük çilingir. Yeter ki oynamak istesin :)

      Sil
    2. Artık bir çilingir daha var takımda Barış Alper.

      Sil
  7. Büyük camia ağırlığı böyle bir şey işte. "Bu maçı kazanacağız" ı o kadar net şekilde hissettirdiler ki maç boyunca. Galatasaray galibiyetinden başka hiçbir seçenek olmadığını rakip takım başta olmak üzere herkes kabul etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıdaki etki çok büyüktü. Bunu maçın başında uygulamak, sonra vitesi düşürmek lazım.

      Sil
    2. Hakem de temiz maç yönetti. Sadece Icardiye herkes ne kadar hayran, herkes sarılıp düşürüyor adamı. Abdülkerimin gol iptal kararı doğru, Dzeko nun attığı golünde iptal olması gerekirdi ama rakipleri o kadar iyi ki hakeme itiraz bile etmediler faul diye. Biz penaltıdan bile gol bulsak, hakeme bir itiraz var. Akan oyunda bulduğumuz gollerde bile her rakip hakeme itiraz halinde.

      Sil
    3. Icardi, tam bir ikon. Parayla satın alamazsın böylesini.

      Sil
  8. Ziyech iştahlı oynadığında Dünya'nın sayılı 3-5 oyuncusundan biri oluyor. 10 dakikada maçı çözdü. Umarım kendisini rahat ettirecek bir formül buluruz ve uzun seneler faydalanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat edeceği formül bu. Barış Alper Yılmaz solda, o sağda. Forvet arkası oynamayı çok istemiyor.

      Sil
    2. Maçı Barış Alper çözdü. Soldan gelişen, olgunlaşan pozisyon attığı golde. Bu maçın yıldızı 1 Nelson 2 Barış. Ziyech iyi görüntü verdi. Muazzam bir gol attı. 10 dakika iyi görüntü veriyor diye de ağasın paşasın dediğimiz her maçın ardından rezil görüntü verdi. Sürekliliği olmadığı, arka arkaya iki maçta iyi işler çıkarmadığı sürece de olmayacak bundan.

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz'ın sola geçişi, Köhn ve Kerem Demirbay'ı da yükseltti.

      Sil
  9. Oğuz Aydın asla ama asla Barış Alperin alternatifi olamaz. Seviyede dağlar kadar fark var. Dün ilk yarı Keremin sahada olduğu süre boyunca köhn Oğuz’un kucağındaydı ikinci yarı tüm Alanya’yı sol tarafımızla kucakta gezdirdik. Orta saha öyle bir durumdaydı ki ilk yarıda Fer tek başına üstündü tüm ortasahda Barış Alper sola geçtiği anda bir anda Kerem Demirbay ve Köhn de oyunun içine düştü. Ziyech arkasında Kaan Ayhan çok çok çok mantıklı bir hamleydi. Daha sabit kalmak gerekiyordu Okan Hoca ikinci yarının başında maçı kafasında oynamış bitirmişti. Tek eleştirim şu olur Mertens kırmızıdan sonra kenara alınabilirdi. Berkan Kutlu, Eyüp Aydın bunlar sahada olmalıydı. Ndombele’den artık birşey çıkmayacak bu belli Eyüp Aydın sahada olsa çok daha iyi olacak son 10 dakika o görev almalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifi olur. Barış Alper Yılmaz da bu seviyede gelmedi sana, sende gelişti. Oğuz Aydın'ın potansiyeli var, o da sende gelişir.

      Sil
  10. ikinci yarıdaki hücum ayaklarının üstün performansı kadar ilk yarıda maçı beraberlikte tutan nelson'dan da bahsetmek lazım. şampiyonluk modunu açmış futbolculardan biri şu anda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde rahatız, kaliteli ayaklar var. Bu sakinlik değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir