16 Nisan 2024 Salı

Mevzu "istemesi", biraz daha "aidiyet" duymasıydı


Ziyech için "yok hükmünde" dediğim mesajların önüme düşmesi keyif veriyor. Her olumsuz yorumun altına eklerim, "umarım yanılırım" diye. Galatasaray için ne olmamız gerekiyorsa onu oluruz. Beklentinin yüksek olduğu futbolcular istenileni veremezse daha sert eleştirilir. Ziyech'in kalitesini kimse sorgulayamaz. Mevzu "istemesi", biraz daha "aidiyet" duymasıydı. Son sakatlık dönüşünden sonra istediğimizi vermeye başladı.

Kasımpaşa karşısındaki geri dönüş de onun imzasıydı. Oyuna girdiği andan itibaren "kaliteyi" tanımlayan isim olmuştu ve Icardi ile sağladığı bağlantıyla birlikte geri dönüşe imza atmıştı. Okan Hoca'nın Alanyaspor maçının 2. yarısına girerken 2 hamle birden yapması, beklememesi önemli. Oyuncu değiştirme adına beklemek, işler daha olumsuz noktaya geldiğinde hamle yapmak eksi yazıyordu. Kulüben bu denli kaliteliyken, hamleyi daha erken yaptığında aldığın sonuç bu işte.

Zaha / Ziyech ile oynarken senkron oturmuyor. Kanatların savunma katkısı olmuyor, çok fazla geçiş yiyorsun. Kerem Aktürkoğlu da düşüşte, onun da sahada olması artık olumlu değil. Oyun içi katkısı diyorduk, onu da kaybetti. Barış Alper Yılmaz'ı sol kanada almak, onun hücum etkisi anlamında pozitif. Ziyech de böylelikle sağ kanatta "oyun içi katkı" tarafında daha özgür. Kenardan oyuna girdiğinde etkili, 11'de ise bu şekilde kurgu alırsak da etkili olur.

Sağ bekte Kaan Ayhan da mühim. Aurier'in istediğimiz seviyeye ulaşması imkansız gibi görünüyor. Kaan Ayhan oyuna girdikten sonra, sağ bekte savunma zaafı yaşamadık. Ziyech ile birlikte iyi ve güçlü bir oyun aklı sağlandı. Bunun üstüne gitmek gerekir. Maçları ilk yarıda çözebilmenin yolu bu. Icardi'yi rakip ceza sahası içerisinde görmek de Ziyech'in sahada olmasıyla alakalı. Şu an onunla bağlantı sağlayabilecek en güçlü hücumcumuz.

Kalan 6 haftada da bu etkiyi göstermesi dileğiyle. İstikrarlı şekilde devam edecek gibi görünüyor. Milli Takım'dan sakat dönmedi mesela, bizim için bir ilkti. Kiralık durumu ortadan kalkıp, yeni sezonda da Galatasaray'da kalma durumu ortaya çıkınca görüntü değişti. Ne düşünülür bilmiyorum. Kalsın demek adına da sezon sonu beklenmeli. Kalırsa da bu şekilde devam eder mi emin olamıyorum ama şu anın konusu değil. Önce sezonu tamamlayalım, Ziyech'in de hakkını veririz.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

6 yorum:

  1. Isterse tek başına şampiyon yapar. Bence yedekten girdiğinde daha etkili oluyor.Rakip fizik olarak düştüğünde daha rahat hareket ediyor.Böyle bir silahı elde tutmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda Barış Alper Yılmaz, sağ bekte Kaan Ayhan olursa, 11 oynadığında da etkili olur.

      Sil
  2. ziyech gibi bi yetenek, mertens gibi bi çilingir, barış gibi seviyesini her gün daha da yukarıya çıkaran bi isim ve de icardi gibi safkan golcü. böyle bi hücum hattının ligde çözemeyeceği maç yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite üst düzey. Yeter ki istikrarlı hareket edilsin..

      Sil
  3. Ziyech için söylenecek pek birşey yok. Az biraz oyuna konsantre olsa yapamayacağı şey yok. Icardi ile uyumu yakalasa zaten önlerinde durulmaz. Biri saf bitiriyor, diğeri saf oyun kuruyor. O uyum gelse, takıma da taraftara da ısınır aslında Ziyech. Biraz da Okan Hocanın sisteme uymadı gibi Ziyech. Pres oyunu onun işi değil, hiçte olmadı. Okan Hocanın sistemde yüksek şiddetle pres ve kaybedilen top minimum süreyle geri kazanma arzusu olmalı. Sistem bu şekilde ilerliyor. Arkasında Boey gibi bir bek olsa çok daha iyi olurdu. Umarım seneye de bizde kalır da onu daha fazla izleriz. Arkasında tempolu bir bek ile izlemek ciddi keyif verir doğrusu. Şu görüntüsü gitsin dedirtmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan 6 haftada bu etkisinin devam etmesini bekliyoruz. Yeni sezon için transfer mi düşünüyor bilmem ama bizi şampiyon yapsın yeter :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir