1 Nisan 2024 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #76; Ryan Babel


Babel'in kariyeri iniş çıkışlarla dolu. Ajax'ın yıldız adaylarından biriydi. Liverpool'a transfer oldu, Hoffenheim'a geçti, bir dönem Kasımpaşa'daydı. Donk / Babel 2'lisini o dönem hatırlarsınız. Kasımpaşa'dan Katar'a gitti, gittikten sonra Türkiye'ye, özellikle de Galatasaray'a sinyal çakıyordu. Twit atmıştım bu konuyla ilgili ona, beni o dönem engellemişti. Sonra Deportivo'ya 6 aylığına gitti, Beşiktaş da o 6 ayın sonrasında fırsat transferi yaptı ve futbolcudan müthiş katkı aldı.

Beşiktaş'taki Babel'i Galatasaray'da görmeyi her zaman isterdim. Maaşı makul düzeydeydi, istikrarlı katkı veriyordu. Talisca, Aboubakar ve Babel gibi isimlerle iyi bir hücum hatları vardı. Bedelsiz aldıkları Babel'i de Fulham'a bonservisle satmışlardı. Fulham dönüşü de futbolcu Galatasaray'a geldi ve çok iyi bir sözleşmeyle. Bu parayı ona verince, istikrarlı katkı almanız güç. Profesyonelliği tamam da, aidiyeti olmayan bir futbolcu.

Seri, Lemina, Falcao, Nzonzi gibi isimlerin transfer edildiği dönemde takıma katıldı. O sezonu da hayal kırıklığı olarak geçti. Devre arasındada Ajax'a kiralandı. Sonrasında geri döndü, Galatasaray'daki belki de tek iyi sezonunu yaşadı. Beşiktaş'a 1 golle şampiyonluğu kaybettiğimiz sezonda, son haftalarda Gedson Fernandes ile birlikte takımı taşıyan isimdi. Sezon içinde de yer yer forvet kullanılıp, takıma kazandırdığı maçlar olmuştu.

Babel için 3 yıllık sözleşme çok uzun süre. 2.5 milyon avro da yıllık ücreti vardı ki, son sezonunda belini büktü işte. Elden çıkartamadın. Üstelik iyi geçirdiğin bir sezonda. Gençleşiyoruz dedin, birçok potansiyelli futbolcu takıma katıldı ama Feghouli ve Babel'den de katkı almaya çalışmak zorunda kaldın. Özellikle Torrent sağ olsun, küme düşme durumunun kalktığı günlerde dahi Babel'den vazgeçmedi ve 11'inden ayırmadı.

Galatasaray'daki Babel'in atletizmi ve hızı iyice düşmüştü. Hatta tam anlamıyla forvetleşmeye başlamıştı. Kanatta sürükleyiciliği gitmişti çünkü. Forvet oynadığı maçları, kanat oynadığı maçlara tercih ederim. Güçlü bir sağ ayağı vardı, sırtı dönük oyunu iyi oynuyordu. Kanatta oynarken kat edip de, sağ ayağıyla bitirebildiği maçlara pek denk gelmedik. Şampiyonluğu 1 golle kaybederken gösterdiği performans tamam da, genel tabloya baktığımızda maalesef o da hayal kırıklığı. Aidiyetsiliği de en can sıkıcı taraftı.

8 yorum:

  1. Aidiyetsiz ve umurunda olmayan futbolcu tipi.

    YanıtlaSil
  2. Artık Fm deki gibi transfer kültürü oluşturup +30 futbolculara max 2 yıl sözleşme ve maaş çıtası koymalıyız

    YanıtlaSil
  3. 15 dakikalık canı vardı istisnasız her maç. 16. Dakika sahadan silinip gidiyordu. 37 lik Gomis bile ondan daha hareketliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım sezonluk iyi dönemi var sadece. Koca 3 sezonda :(

      Sil
  4. Eskiden profesyonel olarak top oynamış ama hayra gönüle halı sahaya gelen ayağına top gelince oynayan hızı ve fiziği kalmayıp şut çekip orta açan dayı gibi oynadı. Ve bunu dünyanın parasını alarak yaptı. Berbat bir transferdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir