28 Nisan 2024 Pazar

Kötü oynarken "nasıl olsa kazanırız" düşüncesinin nedenlerinden biri


Ziyech'in son sakatlık dönüşünden bu yana geçirdiği süreye bakıyorum. Rizespor'u 6-2 yendiğimiz maçta, 13 dakika oynadı ve iş bittikten sonra girdi. O maçı da kıstas dışı bırakayım. Son 5 maçında 2 gol 2 asist oldu. Hatayspor maçını boş geçti ama orada Zaha da 11'ken, istenilen randıman alınamadı. Barış Alper Yılmaz sol kanada kayınca, Ziyech'in sağ kanatta ilk 11 performansları değer kazandı. Bu 2 gol 2 asist de iş bitince gelmiyor, ya kilidi açıyor, ya geri dönüş ateşini yakıyor.

Kasımpaşa maçında Icardi'ye yaptığı asistle geri dönüş ateşini yaktı. Alanyaspor maçında attığı gol, Pendikspor maçında yaptığı asist fişi çekti. Adana Demirspor maçında attığı gol ise kilidi açtı. Hepsi de ceza sahası dışından. Ziyech'i transfer ederken bu anları hayal edersiniz. Oyunun sıkıştığı anlarda seni ferahlatan, kilidi açacak futbolcu. Oynamadığı, oynadığı zaman da kötü durumda olduğu hafta çok ama Ziyech de bu işte. Sezon sonu şampiyonluğu kutlarken, bu hikayede yeri üst sıralarda.

Manchester United karşısında da bunu yapmıştı. O gün çok iyi oynadık diyemem. Kötü hamleler de vardı ama Ziyech seni her seferinde geri döndürmüştü. Kafayı taktığında net şekilde ligin en iyisi. Onu kıyaslayabileceğimiz isimler de Galatasaray forması giymekte. Kafayı taktırmak mesele tabi. Yeni sezon için güven veriyor mu desek hayır derim. Yine de durumu Zaha gibi değil. Özverili, çabalıyor ve takım içinde de sevildiğini düşünüyorum.

Yeri geldiğinde eleştirdik de, yazın o transfer düşüncesine de hak veriyorum. Rashica'nın Beşiktaş performansını görüyoruz. Biraz da "bazı çiçekler, bazı topraklarda" meselesi tabi. Rashica, burada olmuştu ama iyi bir görev adamıydı. Şampiyonlar Ligi düşünülerek, iş biraz daha yeteneğe kırıldı. Ziyech'in şu verdiğini, Rashica veremez. İyi bir alternatif olurdu, bu başka konu. Zaha ve Tete'den yana beklenti buydu, olmadı. Ziyech ise bir noktada oldurmayı başardı.

Kalan 4 haftada da oldurmaya devam edecek. Kötü oynarken "nasıl olsa kazanırız" düşüncesinin nedenlerinden biri de Ziyech. Uzaktan bir şutuyla seni öne taşıyor ya da imkan oluşturuyor. Hala yüzde 100 uyumda da diyemem. O da sakat olduğu ve takımla olmadığı günlerin getirisi. Ziyech'in bir ihtimal de transfer dönemini düşünerek atak yaptığı söyleniyor. Bu da olabilir ve niye de demem. Beni şampiyon yapsın da, transfer olabilir.

12 yorum:

  1. Ziyech 'in takımda kalmasını isterim. Sağlam ve kendisini takıma veren bir Ziyech , Mertens gibi Muslera gibi maç kazandırır. Böyle silahlara ihtiyaç herzaman olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer için hareketlenmiş olabilir, bunun güvenini bana vermedi.

      Sil
    2. Kuzey Afrika li oyuncuyu tutmayacaksin takımda. Alabildiğimiz katkıyı alalım yazın da gönderelim gitsin. Güvenilmez böyle adamlara.

      Sil
    3. Benim de güvenim kırık.

      Sil
  2. Ziyech ne zaman sağ bek oynadı?

    YanıtlaSil
  3. Ziyech kesinlikle takımda kalmalı, böyle bir var bir yok haliyle bile seneye lig avrupa maçlarında rahat 10 maç direkt etki eder ki yeterde artar bile. Bu adamın tempolu sakatsız hali hali dünyanın en iyi 10 kulübü seviyesinde bunu unutmayalım lütfen. Yazıda da yazıyor hep kilidi açan adam özellikle kapanan takımlara bire bir oyun tarzı.

    YanıtlaSil
  4. Ziyech, Tete bence de sene başında takımı kuranlar tarafından teknik yönleri düşünülerek alındılar ama ben bu görüşün doğruluğuna katılamayacağım. Avrupa'da bize üstünlük kuran Kopenhag ve Sparta'ya bir bakalım, hangisinde Ziyech tipi "klas" oyuncu var? Futbolun mücadele, fizik güç ve taktik yönü artık bu tip "sadece teknik"e ağır basıyor. Barış Alper, Lucas ve 37 yaşında fizik mücadele ortaya koyan Mertens gibi oyuncularla kadro kurmamiz lazım bundan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sparta Prag 'a karşı eksiktik. Sorun buydu bence. Bayern Münih'e de üstündün. Adamlar Cl yarı finali oynuyor.

      Sil
  5. Ziyechin kafasında kalmakmı var yoksa özelikle arap yarım adasına yüksek ücretli kontratla gitmek mi bekleyip göreceğiz kesinlikle kalırsa faydası bu sezondan çok daha iyi olur ama yerli alternatifde mecburî olacak artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yazın göreceğiz. Kalırsa katlı alınır, giderse de niye gitti demem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir