29 Nisan 2024 Pazartesi

Nelsson'u tutmak mı, yoksa satmak için mi çabalayacağız?


Nelsson'un takımda tutulmasına karar verildi gibi bir haber okudum da, bu duruma pek ihtimal vermedim. Tutulmak istenebilir ama Nelsson'un ayrılma isteği yeniden gündeme gelecektir. Aslında ilk sezonunun sonrasında bu isteği vardı, 1 yıl daha kalması rica edildi ve bunu kabul etti. Kazanılan şampiyonlukta da pay sahibiydi. Sonrasında sözün tutulmasını bekledi, bu sefer de ön eleme süreci yaşandığından izin verilmedi. Nelsson haklı, diğer yandan da kulüp tarafı haklıydı.

5 yıllık sözleşme imzaladın, ipler kulübün elinde. Ayrılmak isteyebilirsin ama kulübün de şartları var. Söz verilmiş tabi, burada Nelsson haklı. Ama o gün ön elemeler öncesinde ayrılsa, yerine kim oynayacaktı? Ön elemeleri riske atamazdık. Nelsson o maçları belki iyi geçmedi, sezon içinde de formayı kaybetti ama gün sonunda iyi ki takımda kalmış dedirtti. Yaz döneminde kalmadı çünkü. Yedek kaldığı için de çalışmayı bırakmadı. Formayı aldı ve gün sonunda Davinson Sanchez'e oranla daha fazla süresi var.

Ligin en iyi 3 stoperine sahibiz. Hangisi, hangi özellikleriyle öne çıkıyor konusunu da konuşmuştuk. Nelsson, savunmacı anlamında en iyisi. Belli bir ağırlığı var, geride konumlanıyor ve bu durum da "oyun yapısının" işine gelen bir şey değil ama müthiş savunmacı. Ocak ayından itibaren kırılmayıp, hala ayakta kalabilmemizin temel sebeplerinden. Bunu düşünerek kalmasını isterim. Kurgu buna göre ayarlanır. Yaşına göre zaten oldukça olgun bir futbolcu. Her geçen zaman da savunmacılı büyümeye devam edecek.

Popescu'yu hatırlayın, çok mu hızlıydı? Top tekniği ve pozisyon bilgisi o kadar üst düzeydeydi ki, o eforlu oynamaya çalışan yapıda kusursuz stoperdi. Nelsson'u elbette onunla kıyaslamıyorum ama yıllar içinde gelebileceği noktanın altını çiziyorum. Sezon bittiğinde, sözleşmesinde son 2 yıl olacak. Haliyle de Nelsson kalacak mı, gidecek mi kararı verilecek. Bu yaz sattık sattık, yoksa olmadık bir rakama elden çıkar. Boey için gelen fırsat da önümüze sürekli düşmez. Boey, son 1.5 yılı kala gitti ama Bayern Münih'in elinin kolunun bağlı olması fırsattı.

Nelsson için çok uç bonservis geliri beklemiyorum. 15 - 20 milyon avro arasında teklifler alır. 25 milyon avro zaten serbest kalma bedeli. Bir noktada toparladı, çıkışa geçti ama temel eksikliklerini de herkes görüyor. Kalması halinde ise bizim için iyi stoperdir. Uzun yılları da burada geçebilir. Bu savunmacılığa daima ihtiyaç var. Davinson Sanchez için komple paket derken, 28 yaşında ve sık sakatlandığının altını çizmeli. Nelsson ise daima istikrarı ve sahada.

14 yorum:

  1. nelsonun sözleşme uzatması yıllık ücretinde %50lik bir artışa bakar..20milyon gibi birsey serbest kalma maddesi ekleyip,2veriyorsan 3verirsin olur biter.bence bonservis kazanmaktan ziyade öncelikle hiçbir işe yaramayıp 2-3milyon alan oyuncuları 500bin-1milyon alıp net katkı verecek oyuncularla değiştirerek başlamalıyız bütçeyi düzeltmeye..oyuncu satışı elzem değil şu anda ve gelecek sezon eğer şampiyon olursak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırsa tutulsun, bunu isterim. Güvenilir stoper, yıllarca onunla devam edebilirsin.

      Sil
  2. Valla nelson da davinsonda gidecek gibi hatta abdulkerim de en çok güvendiğimiz stoper tandemimiz bozulur o zaman yeri doldurulurmu soru işareti emin,metehan ve roos gibi başarıya aç genç stoperlerimiz var ama ciddi plânlama gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'si de gidebilir ama bence 1'i gidecek diye düşünüyorum.

      Sil
    2. 1 tane gidecekse de Nelson gitsin. Sanchez sistemin oyuncusu bir yerde.

      Sil
    3. Öyle mutlaka da onun yaşı ilerliyor ve sakatlık durumu kafayı karıştırıyor.

      Sil
  3. Nelsson 'un devamlılığı çok fazla. Maşallah iyi bakıyor kendisine. Sanchez daha iyi oyuncu ama sık sakatlık yaşıyor. Emin gelecek sezon rotasyona kesin girmeli. Nelsson veya Sanchez'den birisi gider büyük ihtimal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson, istikrarlı ve bu durum pek şaşmıyor. Belli bir çizgi üzerinden devam etmekte..

      Sil
  4. Nelsson gitme hedefi olduğu için böyle oynuyor zaten o hedefi yüksek maaşla ortadan kaldırırsak sıradan vasat bir stopere dönüşme tehlikesi var. Ki bunu en iyi sene başında gördük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım hedefi var ama. Öyle de bakmak lazım.

      Sil
  5. Takimda Icardi, Torreira, Abdulkerim, Kaan ve Muslera harici, degerini bulan oyuncuları satmamız artık bana yanlış bir strateji gibi gelmiyor. Önümüzde Luyindama gibi negatif, Marcao, Boey ve kismen Zaniolo gibi pozitif ornekler var. Omurgayı istikrarlı tuttuğumuz surece kim olursa olsun performans verebiliyor. Bu omurgaya doğru ekleme yapildigi zaman Porto, Benfica olunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı alternatiflerin yerini doldurmak imkansız. Onlar adına da dev teklifler gelmeyeceğinden, bahsettiğin gibi kalmaları daha önemli.

      Sil
  6. Emin'in de kiradan nasıl döneceği bence denklemin önemli bir parçası olacak. Düzenli forma bulduğu bir dönem geçirdi. Eğer teknik ekibi ikna edecek bir performans sergilerse yabancı sayısında elimizi çok güçlendirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi durumda, o da mental anlamda çok gelişti. Net katkı verir..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir