25 Nisan 2024 Perşembe

Önce bu hamleleri yapıp, sonrasına bakacağız


Yaz transfer döneminde "ihtiyaç" dışına çıkıp, birçok iddialı transfer gerçekleştirmiştik. Gün sonunda her şey tam anlamıyla istediğimiz gibi gitmedi. Şampiyonluğa ulaşacağız ama daha iyisi mümkündü. Önümüzdeki yaz dönemi transferler yetişir mi, yine son günü görür müyüz bilmem de, daha doğru hareket edileceğine inanıyorum. İlk 11 bazında bakınca ihtiyaçlar belli. Önce bu hamleleri yapıp, sonrasına bakacağız.

Ayrılık durumları da olabilir tabii. Galatasaray'ın birçok futbolcusuna ciddi teklifler var ve ayrılıkları olası. Bazı rakamlara da hayır deme lüksü yok. Ayrılıklar olursa, farklı transfer stratejileri üretilebilir. Elde edilecek bonservis gelirleri, düşündüğün alternatiflerin kalitesini yükseltebilir. Ayrılan ismin yerine de mutlaka hamle gerekecek. Bazı hamleleri de, o isim ayrılmadan gerçekleştirmek, sonrasında yüklü miktarda bonservis harcamamak adına gerekli.

Herkesin kaldığı senaryoda, ilk 11 için düşünülen hamlelere dönelim. 8, 10 ve sağ bek gerekiyor. İlk 11 için ihtiyaç duyulan pozisyonlar bunlar ve alternatiflerin şimdiden belli olması gerekiyor. Bu hamleler için yazı beklemeden, bugünlerde girişim olmalı. Belki de vardır o girişimler, biz bilmiyoruz. Haber çıkmaması sağlıklı bu konuda. Bir önceki yaz döneminden alınan dersler olduğuna inanıyorum. Erden Timur, aynı hatayı bir daha yapmayacaktır. En iyi yanı da bu zaten.

Bu transferlerin "profili" de belli. Boey tarzında bir sağ bek gerekecek. Atlet, hızlı, sana hücum desteği verecek, pres oyununu güçlendirecek. 8 numarada profil de "prime Badou Ndiaye" diye adlandırdığım tarz. Tempolu, oyunun 2 yönünü oynayan, dripling özelliği üst düzey bir 8 gerekiyor. Orta sahaya böyle bir can gerekiyor. 10 numara için ise hem ön alan presini yapacak, oyuna akıl katacak, yeri geldiğinde 2. forvet edasıyla hareket edecek bir isim lazım. Yeni bir Mertens bulmak belki imkansız ama doğru profil de bu.

Alternatif kısmına sonra değiniriz. Elbette orada da ihtiyaçlar var ama ilk 11'in istediği bu 3 pozisyon. Ayrılıklara göre mutlaka strateji değişebilir. Yoğun bir transfer dönemi yaşayacağımız net. Gidenler, gelenler derken ciddi bir sirkülasyon maalesef olacak. Maalesef diyorum, gönül ister iskelet korunsun, ufak hamlelerle süreç atlatılsın. Ciddi bir transfer geliri elde edeceğiz gibi görünmekte. Bu süreçte, Okan Hoca'nın istediği isimler doğrultusunda hareket edilmesi tek dileğim.

8 yorum:

  1. Çok transfer yapmak dengeleri bozabilir. 11 için 3 transfer yeterli görünüyor. Alternatifler için ise kiralık oyuncuların durumuna göre hareket etmemiz gerekecek. Emin , Zaniolo ve Yunus bu durumda rotasyona girebilir. Hatta Zanilio dönerse 11 'e girme ihtimali yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 için 3 hamle yeterli ama ayrılıklar olacak. Bu da maalesef sirkülasyon demek.

      Sil
  2. Morutan 8 ay yokmuş. Biz onu kiralamış mıydık yoksa satmış mıydık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan'ın tff sitesinde 2026 yılına kadar Ankaragücü ile sözleşmesi görünüyor. Sezon sonu belirli maç oynamaz ise geri alma zorunluluğu var mı belli olacak. Umarım sahalara erken döner. Kendisini göstermeye başladı ve sakatlandı maalesef.

      Sil
    2. O konuda düzgün bir açıklama yok. Büyük bilgi kirliliği mevcut..

      Sil
  3. Birde sol bek lazım bu takıma. Şampiyonlar Ligi seviyesinde Köhn bizi madara eder. Tüm toplar arkasına sekiyor. Defansif aksiyon herifte 0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif üretilmeli ama Köhn ile alakalı o kadar olumsuz algım yok Bu maçta savunma zafiyeti sadece ona yazmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir