17 Nisan 2024 Çarşamba

Okan Buruk tedrisatı altında görülmesi gereken yerliler


Yeni sezonda ilk 11'de sınırsız yabancı kullanma imkanı olsa da, kadrodaki yabancı sayısı önce 12, sonra 11'e düşecek. Bu durum da yerlinin önemini daha da arttırıyor. Galatasaray'ın birçok futbolcusu için ciddi teklifler var. Bunların arasında da önemli yerliler var. Ayrılma durumu olan ismin yerini, o futbolcu gitmeden doldurmak gerekir. Hele ki o isim yerliyse. Çünkü havuz sanıldığı kadar iyi değil ve alabileceğin isimler belli.

Barış Alper Yılmaz'ın transferi ihtimal dahilinde mesela. 25 - 30 milyon avro arasında bir rakama gitti diyelim. O gittikten sonra Oğuz Aydın için hamle yaparsan, sende para olduğunu bilen Alanyaspor'un talebi en az 3 katı olacak. Alanyaspor senden her şartta olmadık bir rakam isteyecek ama ayrılık sonrası transfer hamlesi yapmanın ederi daha büyük. Barış Alper Yılmaz'ın varlığında bu transferi yapmak, olası ayrılık sonrası açıkta kalmamak gerekir. Sen beklerken, rakiplerin de hamle yapacak.

Okan Buruk tedrisatı altında görmek istediğim yerliler var. Oğuz Aydın, Emirhan Topçu ve Erencan Yardımcı da liste başım. Can Keleş, Yasin Özcan gibi potansiyeli yüksek başka yerliler de var ama benim liste başım bu 3'lü. Galatasaray'ın oyununa uygun yerliler ve bazı olası ayrılıklar için muadil futbolcular. Kıyas yapmıyorum, muadil diyorum. Oğuz Aydın, elbette Barış Alper Yılmaz'ın şu an için gerisinde. Ama önü açık, potansiyeli var. Barış Alper Yılmaz da potansiyel olduğu için transfer olmadı mı?


Barış Alper Yılmaz gibi oyun içi katkılı, fiziği ile iş yapabilecek, patlayıcı gücü yüksek ve jokere dönüşme potansiyeli olan bir kanat. Barış Alper Yılmaz'ın varlığında gelirse, oyuncu değiştirirken de mevcut oyununu devam ettirirsin. Emirhan Topçu'nun da şu an savunmacılığı eleştiriliyor ama stoper de geç olgunlaşıyor. Sol ayaklı, geriden iyi oyun kurabilen, tam bir Abdülkerim Bardakcı muadili. İlhan Palut, Abdülkerim Bardakcı'yı bu seviyeye taşımıştı. Sırada Emirhan Topçu var.


Erencan Yardımcı ise Pendikspor'un ligde kalmak için kontrolü kaybedip, olmadık transferler yapması sonrası geri plana düştü. Düşmemesi gerekiyordu, çok faydalıydı. Umut Nayır ve Thiam'ın çok gerisinde iş yapmıyordu. Galatasaray altyapılı, kontenjan konusunda elini güçlendirecek bir yerli. Ön alanda hareketli, çalışkan, oyun içi katkısı olan, topla kat edebilen bir forvet. Okan Hoca'nın da geçmiş yıllarda bu tarz forvetleri geliştirdi. Galatasaray'da da süre alabileceğini, iyi alternatif olacağını düşünüyorum.

18 yorum:

  1. Bence Barış kalmalı. Kerem Aktürkoğlu iyi bir teklif gelirse gönderilmeli.Kerem Aktürkoğlu kötü oynayıp oyundan alınıyor ve tepki gösteriyor. Sen takım kaptanı olarak önce galibiyeti kutlaman gerek. Tepkini kendine göstermesi gerekirken tuhaf paylaşımlar yapıyor.Maalesef bencil davranıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ederine gelen her oyuncu satılmalı. 25-30 bandında gelen teklifler olursa Barış'ın gitmesi gerekiyor. O civarda bir teklifi reddetme lüksümüz de yok, Barış'ın 1 sene daha oynayıp 50 teklif getirmesi de çok mümkün değil (Sonuçta bizim ligden alınacak futbolcuya yabancıların verecekleri fiyat da sınırlı)

      Sil
    2. Kalsın isterim de 25 30 milyonları görüp de kimseyi takımda tutma lüksün yok. O maddi imkanlara maalesef sahip değilsin. Ederini bulan herkes takımdan ayrılabilir.

      Sil
    3. Bazı oyuncuların yeri de öyle kolay dolmuyor. Barış Alper diyelim 30 a sattık 30 milyona aynısını getirebilir miyiz? Yerli yabancı farketmeksizin? Yaş 23 burada bence bir senesi daha var. Öyle Kalburüstü bir takıma gitmesindense, Galatasaraydan daha büyük bir sıçrama da yapabilir Barış. Nelson görüyoruz işte. Sezon başında keşke satsaydık değeri düşüyor dediğimiz adamın şuan Türkiye’de muadili yok. 25 milyon çıkış maddesini ödemeden de kimsenin alabileceğini sanmıyorum. Hatta pazarlığa bile açık olmamalı fiyatı.

      Sil
  2. Oğuz Aydın ligin en kaliteli oyuncularından, geçen sezon da başarılı bir grafik çizdi ama skora yansıtamıyordu. Alanyaspor bize Emre Akbaba ve Berkan tarifesi yapacaktır her zamanki gibi. Ama şu var ki, Oğuz ne fenerin ne de beşiktaşın oyun tarzına uyuyor ve oyuncu da bence bunun farkındadır. Umarım uyguna alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum bize tarife yüksekten açılacak ama bu çocuğu da kaçırmamak gerekiyor.

      Sil
    2. Bu çocuk iyi oyuncu. Kaliteli bir kumaşı da var. Sürekliliği de var, çıtkırıldım bir oyuncu kesinlikle değil. Rotasyon için kesinlikle transferi şart. Biz Barış Alper ayrılığı beklerken Kerem Aktürkoğlu kanadından bir ayrılık gelebilir. Kafasının farklı bir yerde olduğuna bağlıyorum bu formunu. Bu adam en kötü gününde yine o topu ezmez takım oyununa katkı sağlardı. Şimdi onu yani odağını kaybetti. Barış Alper kalır Kerem Aktürkoğlu ayrılırsa hiç ama hiç şaşırmam.

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz muadili diye bu yüzden düşünüyorum.

      Sil
  3. can keleş alınmalı. çok yetenekli. bonservisi de karagümrük'te değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karagümrük onun bonservisi için anlaşmıştı diye biliyorum.

      Sil
    2. İşin üzücü yanı Can Keleş ligde iyi görüntü verirken. Aynı ligden gelmiş, oynadığı ligde Messi diye adlandırılan Yusuf Demir’in yokları oynaması. Asıl üzücü olan bu. Okan Hoca oyuncu kaybetmeyi, oyuncudan vazgeçmeyi en son isteyecek hocadır belki de. Buna rağmen Yusuf Demir olmadıysa buralarda çok üzücü takasta, yahut parayla ondan da kurtulmak lazım yeni sezonda kendisi Recep Niyaz dan öteye geçemeyecek çok belli.

      Sil
    3. Yusuf Demir gerçekten de büyük hayal kırıklığı oldu. Katkı verir, yükselir, potansiyeli yansıtır diyordum. Şu an kiralık gitti, yine kayıp. Barcelona'da 6 ay kırdı attı onu.

      Sil
  4. Emirhan Topçu sol ayaklı fizikli ve tam aradığımız stoper. Zamanlama hataları var, gelişimine devam edecektir. Oyunun istediği yerli stoper ta kendisidir. Abdülkerim arkasında harika bir oyuncu olabilir. Topla çıkabilen bir stoper. Oyun kurma konusunda da bu seviyede değil asla ama gelişebilir. Çok iyi bir yatırım olur. Ne yazıktır ki şurada hayalini kurduğumuz tüm oyuncular, rakibin arka bahçesinde oynuyor. Sen isteyince 10 oluyor değerleri oysa 2-4 bandında çözebileceğin adamlar. Kesinlikle dik duruştan taviz vermemek lazım. Sen artık bir üretim fabrikası olma yolunda ilerliyorsun. Elite seviyeye ulaşmak için son adım durumundasın. İstemeyen, parayı tercih edenlere kesinlikle taviz verilmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper geç olgunlaşır, zaman vermek lazım onun için. Abdülkerim Bardakcı muadili diye düşünüyorum. Sol ayaklı, geriden iyi oyun kuran, teknik özelliği olan stoper.

      Sil
  5. Erencan Yardımcı Pendik’te iyi giderken kızağa çekildi. Bazılarının düşüncesine göre Fenere gitmediği için ona böyle bir mobing uygulanıyor. Kesinlikle Galatasaray forması ona yakışır, bizim çocuğumuz zaten. Okan Hoca gibi bir hoca, Icardi gibi bir ikon ile çalışması onu çok yükseklere taşır. Kafasında Avrupa var sanıyorum da. Galatasaray’da geçireceğiz 1-2 sezon sonrası daha büyük bir sıçrama yapabileceğine inanıyorum ben.
    Oğuz Aydın zaten rüştünü ispatlamış durumda. Alınması kesinlikle eksi yazmaz.
    Emirhan Topçu da inatçı bir stoper Okan Hoca ile çok daha yükselebilir. Okan Hocanın kalemi. Scout ekibi illaki bunları izlemiş, raporlarını hazır etmiştir. Okan Hoca seneye stoper Berkan Kutlu derse de kimse itiraz etmeyecektir doğrusu.
    Okan Buruk elindeki oyuncudan çok şey yapmaya çalışıyor. Guardiola esintilerini izletiyor bize. Seneye de aynı hedeflerle yola çıkacaksak biraz daha dinamik ve hocanın istediği kadro kurulursa, başarı gelecektir. Hoca aramamız gerekir o saatten sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erencan Yardımcı bir ara sakatlandı, sonra da formayı ondan aldılar. Ona dönmemek de kendileri adına büyük hata oldu.

      Sil
  6. Kaliteli yerli oyuncu kıymete binecek artık birde yaşı genç ise ödenecek bonservis rakamları yüksek olacak işimiz zor solbek için yasin özcan transferide sürpriz sayılmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli yerli gerekir. 11'de yabancı sınırsız ama genel manada sayı azalıyor. İyi yerliler kapılacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir