27 Nisan 2024 Cumartesi

Muslera ile geçen günlerin kıymetini bilin, tadını çıkarın


Muslera'ya verilen para çok değil. Niye çok olsun, seviyesi mi düştü? Hala üst düzey kalite. Yaşı kaynaklı "sözleşme süresi" düşer. Seviyesi düşmedi ki, niye parası azalsın? Muslera'ya yana yakıla ihtiyacın var. Elbette bir gün ayrılacak da, iyi seviyedeyken neden ayrılsın? Bir de kaleci mi arayalım? Mondragon sürecini iyi yönetememişken, burada Muslera'dan bahsediyoruz. Önümüzdeki 2 yılı garanti altına almanın adı, Muslera ile yola devam etmekti.

Bu sezon 17 maçta gol yemedi. Bitime 4 hafta var ve bu sayı 20'yi de bulabilir. İlk sezonunda da ligin normal süresinde 16, Süper Final'le birlikte 19 hafta gol yememişti. 38 yaşına geldi ama hala rekor kırıyor. Bu sezonun tanımı bir anlamda "rekor". Takım ve futbolcu bazında birçok rekor kırıldı. Bu rekorlara ulaşabilmek de bir o kadar zor. Tarihi bir sezon yaşıyoruz ama hakkını o kadar veremiyoruz gibi. Bu tanımı çok kullanıyorum da, durum gerçekten böyle.

Adana Demirspor karşısında kırılmamanın başlıca sebebi Muslera. Maçın adamı değil, adamlarından biri. 38 yaşındaki Muslera ve 37 yaşındaki Mertens, tüm seyrini tayin ediyor. Hala fit seviyedeler. Düşmediler ki, niye onlardan vazgeçelim. Mertens de takımda kalmalı. Fit durumda, geçen sezonun üzerinde hatta. Gelecek sezon katkısı hangi dakika aralığında olur bilmem de, sahada kaldığı sürece en iyisini yapacağı belli. Böyle bir alternatifi hangi paraya alabilirsin?

Muslera'nın Adana Demirspor karşısında ilk yarıda da etkisi yüksekti ama 2. yarıda maç içinde seni tuttu. Golü buldun belki de, rakibin hızlı akınları devam etti. 2 kere karşı karşıya kaldı, Muslera orada ayaktaydı. Maça şok bir gol yiyerek başlayabilirdin, orada da muhteşem bir kurtarış. Muslera ile kıyaslayabileceğin herhangi bir kaleci var mı? Bu ligden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Ya da Muslera'dan daha iyi alabileceğin kaleci kim?

Çok para alıyordu, şöyleydi, böyleydi kısmı işin hikayesi. İlla farklı görünmeliyim, eleştiri yapabiliyorum diyenlerin çabası. Seviye olarak düşmediği sürece, aldığı bu para helaldir. Geçmişine inmiyorum artık, orayı konuşmaya gerek yok. Bugünü ve geleceğinden söz ediyorum. İlk 11'de sınırsız yabancı oldu, o argüman da yıkıldı. Muslera ile geçen günlerin kıymetini bilin, tadını çıkarın. Bundan ötesi hikaye.

20 yorum:

  1. Maşallah nazar değmesin.Kendisine çok iyi bakıyor.Kötü sakatlık sonrası çok iyi toparladı. Bu seviyede kaleci almaya çalışsak minimum 10 milyon euro bonservis öderiz. Aynı verimi alacağımız ise meçhul olur. İyi oynadığı sürece yaş önemli değil.Onur Kıvrak ve Uğurcan Çakır örneklerinde olduğu gibi genç yaşta düşen çok kaleci var.Onun için yaşın önemi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü sakatlıklar sonrası hep güçlü döndü hatta. Sadece birkez değil 3 kez döndü öncesinden çok daha iyi döndü.

      Sil
    2. Çalışıyor, çalışmasa bu yaşta, bu seviyede tutunabilmesi imkansız..

      Sil
  2. Haksız rekabet başka bir yorum yapmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Muslera heykeli dikilmesi gerekiyor artık. Direkt ligde şampiyonu tayin edebilir. Bir forvet oyuncusundan daha etkili olduğu dönemler var, şampiyonluk yaşadığımız seneler.

    YanıtlaSil
  4. 10 milyona livakovic alanların hali ortada ,hiçbiri altay gitti seviye atladık diyemiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Livakovic, Altay Bayındır'dan iyi kaleci ama Fenerbahçe'yi arşa da çıkarmadı.

      Sil
  5. Burak hocam geçenlerde bir yazı yazmıştın. Ligde en çok topu direkten dönen takım biziz. Acaba neden böyle diyordun. Ben nedenini buldum. Bizim oyuncular antrenmanda Muslera ile çalıştıkları için bu böyle. Şöyle düşünüyorlar= Kalecinin uzanamayacağı yere vurmalıyım. Aksi taktirde kaleci yemeyecek. Halbuki maçta karşı kalede Muslera yok. Vasat bir kaleci var. Bence bu yüzden direkten dönen top rekoru bizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Muslera'yı aşmak için en iyisini çabalarken, direkler ister istemez çok hedef alınıyor.

      Sil
    2. Muslera antrenmanmanlarda yasaklanmalıdır.

      Sil
  6. yabancılardan muslera,mertens,köhn,nelson,davinson,icardi kalsın..diğerleri gitsin.

    YanıtlaSil
  7. 13 sene müthiş gerçekten... Bir nesil Galatasaray taraftarı Muslera ile büyüdü ve kötü kaleci ne demek bilmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bir süre daha büyümeye de devam edecekler :)

      Sil
    2. Ben Taffarel sonrası arayışı, Mondragon sonrası arayışı hatırladıkça Muslera ölene kadar oynasın istiyorum. Bu kaleye kimler geçti. Orkun Uşak mı dersiniz, Derbi kalecisi büyük üstat Zapata mı dersiniz. Neler neler gördük. Bu sebeple Muslera varken mevcut takımdayken canı çıkana kadar kullanmak lazım. Mümkünse kendisi buradayken yerini doldurmak lazım.

      Sil
    3. Kalecin iyi seviyede, doğal olarak onunla devam edeceksin. Şu gün bir de kaleci aramayacaksın. Orayı doldurmak kolay değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir