27 Nisan 2024 Cumartesi

Kerem Demirbay'ın da Galatasaray formasıyla normal golü yok


Adana Demirspor maçının ilk yarısı biterken, Kerem Demirbay ve Ziyech'i eleştiriyordum. Kerem Demirbay'ı bir süredir eleştiriyorum. Direnci biraz düştü gibi, orta sahanın bu kadar çabuk geçilmesinde, onun düşüşü etkenlerden biri. Okan Hoca, ondan vazgeçmiyor ve vazgeçmeyecektir de. Berkan Kutlu'yu merkeze alıp, orayı biraz daha sertleştirmeyi düşünüyordum. Çünkü iş çok fazla "koş koş" halini aldı. Kalitemizle bunu her seferinde aşıyoruz ama orada biraz daha dengeli kalabilmeye hayır demezdim.

Yine de üst seviye bir kaliteden bahsediyoruz. Kerem Demirbay'ın da Galatasaray formasıyla normal golü yok. Adana Demirspor'a attığı golde ters ayağıyla hem o çalımı, hem de dar açıdan müthiş bitiriciliğinin adı "kalitedir". Bu kalitenin de çok daha fazla ön plana çıkmasını bekliyorum. İlk yarıda direkten dönen şutu gol olsa aslında kafadan maçı çözecektik. O da ters ayağıyla müthiş bir şut. Kerem Demirbay'da da bu var. Sahada kalması da bu yüzden. Galatasaray'ın çilingirlerinden biri. Üst üste bindi tabi, onda da düşüş doğal.

Sezonun genelinde gösterdiği performansı asla eleştirmiyorum. İyi başladı, devamında kesildi, biraz manasız kenarda bekledi. Formayı aldıktan sonra ise üstüne koyarak devam etti. Torreira ile de iyi bir 2'li oluşturdu. Top hakimiyeti, tekniği değerli. Mücadelede var, savunmada ayakta. Biraz hız düşük, son dönemde de tempo doğal olarak sallandı. Yine de üst düzey kalite. Seni ipten alan, kilit açan futbolcularından biri de o. Vazgeçmesi kolay olmuyor. Merkezden de bu tarz bir katkı aranıyor. Az daha topa sahip olup, finali yapabilsek, Kerem Demirbay da işin savunma kısmında bu kadar kötü görünmeyecek. 

Çok hakkı verilmiyor da, transfer edilirken söylediğim gibi "ciddi bir kalite". Dolu bir kariyer. Leverkusen'e transfer süreci, Bundesliga'da gösterdiği istikrar. Bugün Leverkusen övülürken, Kerem Demirbay da geçen sezon o yapının iyi bir parçasıydı. Kalmış olsa, bugün de rotasyonlarında yeri vardı. O Galatasaray'ı tercih etti ve müthiş bir transferdi. Sanki 8 numara almadık gibi davranıldı ama büyük bir transferdi. Formanın da hakkını verdi. Kazanılacak bu şampiyonluğun hikayelerinden birini de o yazıyor.

6 yorum:

  1. Kerem D. 10 numarada düşünebilir seneye. Çok gol atar ve asist yapar. Müthiş bir sol ayağı var.Daha önce 10 numarada çok fazla maç oynadı.8 numarada sertlik konusunda sorun yaşıyor. Bence seneye 10 numarada Mertens, Kerem D. ve takımda kalırsa Ziyech oynayabilir. 10 numarada transferini gereksiz görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olur ama oraya hamle yapılır. 2. forvet özelliği arıyoruz çünkü o pozisyonda. Bence Mertens devam, önüne net bir hamle..

      Sil
    2. Ondan ziyade bize dinamik bir oyuncu lazım çok değil, aşırı çalışkan bir oyuncu ihtiyaç.

      Sil
    3. Kerem Demirbay çalışmıyor, çalışkan değil diyemezsin saha içinde. Dinamizm gerekli..

      Sil
  2. Dayı'nın ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu geç fark ettik. Ndombele Sergio ile filan boşuna uğraştık. Bu sezon Demirbay gelene kadar Kaan-Torreira ikilisi de gayet iyiydi ama Demirbay-Torreira iyi tamamlıyor birbirini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 için isim olarak iddialı çok futbolcu olunca, tercih yapayım derken zaman kaybedildi. Hoca da haklı, en iyisini bulmak için denedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir