4 Nisan 2024 Perşembe

Muslera'nın Galatasaray günlerinin bana göre en iyi 11'i


Muslera ile beklenen röportaj çok sonralarında gelmiş. Bir takımda çok uzun yıllar geçiren futbolcuların, birlikte oynadıkları en iyi 11'leri paylaşmalarını seviyorum. Galatasaray'ın Youtube hesabının Katıl üyeleri için bu röportaj gerçekleşmiş. Muslera, bu 11'i paylaşmışken de üzerine konuşalım. Nostalji fırsatını asla kaçırmam. Kadroya genel olarak bakınca, ilk 2 sezonu ağırlıklı gittiğini ve o günleri unutamadığını eklemek gerekiyor.

Son döneminden çok futbolcu yok çünkü. Hak eden isimler var yoksa. Forvete Icardi'yi yazabilirdi, o Drogba demiş. Bu tarz 11'leri kuranlar genelde Drogba'yı yazıyor. Bunu da bence performans olarak değil, futbolcunun isminin ağırlığı ve ona duydukları saygı üzerinden yapıyorlar. Gerçi Muslera'nın kadrosunda 3 tane 9 numara var. Drogba, Burak Yılmaz ve Elmander. Elmander'i çok sevdiğini biliyoruz. Burak Yılmaz'ı da bu kadroya alması doğal, bence de hake diyor.

Sneijder, Melo ve Selçuk İnan da Galatasaray'ın unutulmaz 3'lüsü. Torreira araya giremez, kusura bakmasın. 3 isim de, Muslera'nın Galatasaray'da oynadığı dönem için en iyisi. Başka bir alternatif düşünemezsiniz. Savunmaya gelince, oraya farklı alternatifler yazmak mümkün. Ujfalusi tamam da, yanına yazılabilecek daha farklı isimler var. Abdülkerim Bardakcı ilk aklıma gelen isim. Semih Kaya biraz da ilk sezonların hatırı ve Ujfalusi uyumu üzerinden.

Sağ bekte Eboue / Sabri Sarıoğlu arasında tercih yapamamş. Eboue tamam, bence Mariano veya Boey de daha doğru tercihler ama söylediğim gibi, bu kadro biraz da ilk sezonlar üzerinden. Sol bekte pek tercihi yok, Telles doğal olabilir. Nagatomo, Riera da diyebilirdi tabi. Kalede ise elbette kendisi olacak. Muslera'nın arkasındaki kaleciler sürekli değişmiş olsa da, sen hariç kimi yazardın diye sorulsa, yazılabilecek kimse yok.

Muslera
Boey Ujfalusi Abdülkerim Nagatomo
Torreira Melo Selçuk
K.Aktürkoğlu Icardi Sneijder

Muslera dönemi için böyle bir 4-3-3 kurdum. Sneijder, 4-3-3'ün sol kanadında, Mancini dönemi müthiş bir istatistik yakalamıştı. Kerem Aktürkoğlu da bu düzende sağda gayet oynar. Orta saha 3'lüm mükemmel, Melo da oyunun 2 yönünü gayet iyi oynar. Stoper tandemi, bekler de bence en iyisi. Kadroyu dengeli kurmaya çalıştım. Muslera gibi hatır gönül demeden, sevdiğim tüm forvet arkadaşlarımı aynı kadroda bulundurmadım.

16 yorum:

  1. senin yazdığın kadro üretkenlikte çok sıkıntı yaşar :) özellikle de sneijder kilitlerlerse bitti iş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prime Melo ve Selçuk İnan'la mı :) Bu 2'linin oynadığı 4-4-2 merkezi üretkenlik anlamında sorun mu yaşadı? Sneijder mi vardı o kadroda?

      Sil
    2. Stoperler bile üretir şu kadroda. Boey yerine Mariano tercihim olurdu sadece. Bu kadro pres oyunu oynamaz tempoya gerek yok. Teknik ortalar lazım Mariano derim buna da. Nagatomo çalışkanlığı da çok iş yapar kadronda. İnce düşünülmüş hatta Sneijder sola kayınca geriyi çok boşluyor arkasına en doğru isim konulmuş :)

      Sil
    3. Kurduğum 11 bence gayet iyi ve dengeli :)

      Sil
  2. Muslera
    Eboue, Sanchez, Apokerim, Köhn
    Melo, Torreira
    Feghouli, Sneijder, Bruma
    Baros
    ... ucl'de çift 6 ile rakipleri süpüren okan hoca'ya hediye ediyorum bu kadroyu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdeki prime hallerini düşünerek yazdım isimleri. Belki İcardi olabilirdi ama Milan Baros'un bu kadroya çok yakışacağını düşündüm.

      Sil
    2. Muslera dönemi Baros prime falan değildi :) Prime Icardi de herkesin önünde.

      Sil
    3. doğru da ben ilk senesindeki performansı ile yazdim baros'u.

      Sil
    4. İlk senesindeki performansı bu yazının konusu değil :)

      Sil
    5. abi o da doğru da ben biraz da keyfimden yazdım Baros'u. Bu kadroya cuk diye otururdu

      Sil
    6. Baros prime hali Icardinin harika bir rotasyonu olurdu.

      Sil
    7. Icardi'nin prime hali herkesin ötesinde.

      Sil
  3. (Emre)
    En iyi ikinci kaleci sana gøre kimdi diye sorsalardi keske Muslera'ya :) bunu cok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk der diye tahmin ediyorum. Adamcılık yapmamıştır. Yaparsa tehlike :) sanırım sen de onu sezdin 😁

      Sil
  4. Loric Cana'dan Allah razı olsun. Onun sayesinde Muslera gibi bir kaleciyi alabildik. Ligin yıllardır tartışmasız 1 numarası. Nazar değmesin. 2 sezon daha bizimle olması büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cana'nın varlığı gerçekten de bu transfere yol açtı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir