5 Nisan 2024 Cuma

Şu tablo üzerine nasıl yeni bir kanat transferini bugünden yapabileceksin ki?


Almanya sahnesinde performans arttıkça, futbolcunun sana yar olmama ihtimali artıyor. Can Uzun için yaz dönemi ihtimal varken, sezon içinde hayal dahi kuramaz olduk. Frankfurt sezonun bitmesini beklemedi ve 10 milyon avro karşılığında işi bitirdi. Eren Dinkci de son dönemde en büyük gündemlerimizden biriydi. Freiburg da sezon sonunu beklemeden, 5 milyon avro'luk çıkış maddesini kullandı ve transferi bitirdi.

5 milyon avro'luk çıkış maddesinin son tarihi 1 Nisan'mış diye duydum. Haliyle de bu transferi gerçekleştirmek isteyen bugüne kaldıysa geç kalmış oluyor. Futbolcu da çıkış gösterirken. Galatasaray niye hamle yapmadı dersek, kanat rotasyonu, özellikle yerli tarafında geniş. Kerem Aktürkoğlu veya Barış Alper Yılmaz transfer olmamışken, 5 milyon avro gibi bir rakama o rotasyon için transfer yapmak imkansız.

Bu 2'liden biri giderse de iyi alternatiflerden birini kaptırmış olduk. Gitmeleri kesin değil, hatta kalmaları daha güçlü ihtimal. Bunu bilmeden, 5 milyon avro'luk bir hamle yapmak doğru olmayabilirdi. Yaz dönemi de bu madde geçerli diye biliyordum ama öyle değilmiş. Bu tabloda da transfer için hamle yapılamadı. Müthiş performans gösterdi, çıkış içinde ve Türk Milli Takım'ı niye hamle yapmadı onu anlamadım. Almanya için de ihtimal doğuyor, Eren Dinkçi'ye Türk Milli Takım'ında ihtiyaç var.

Birileri gitmeden, bugünden transfer hamlesi yapabilmek güç. Zaha da Ziyech de senin futbolcun. Tete var, Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu 11'inde. Yunus Akgün dönecek, daha Zaniolo da bir yere gitmedi. Şu tablo üzerine nasıl yeni bir kanat transferini bugünden yapabileceksin ki? Satış lazım, sonrasında transfer bakacaksın. Kafalarda olası senaryolar olsa da, bunlar icraata dökülmeden hamle yapamazsın.

Oğuz Aydın var mesela. Alanyaspor'un yükselen değeri ve bu yaz mutlaka ciddi bir transfer yapacak. Her büyük takım da onun peşine düşecek. Eren Dinkci'nin ihtimal dışı kaldığı senaryoda, yerli alternatif için değerini daha da katlamış halde. Çok isterim Galatasaray'da görmek ama ayrılık görmeden hamle güç. Barış Alper Yılmaz giderse üzerinden düşündüğüm en önemli alternatif. Okan Hoca da onu yeni jokeri yapardı. O giderse üzülürüm ama satış yapmadan da yapacak bir şey yok.

8 yorum:

  1. Ne kötü bir kadro mühendisliği var karşımızda. Orta sahaya kimse alinmazken habire kanat alınmış.

    YanıtlaSil
  2. Muhtemelen kerem aktürkoglu transferi gerçekleşebilir yerinede en muhtemel aday alanya sporlu umut güneş olacak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğuz Aydın o, Umut Güneş Trabzonspor forması giyiyor.

      Sil
  3. Kanatlarda Yunus alternatif olabilir gelecek sezon. Kerem, Barış ve Yunus ile iyi bir rotasyon sağlarız. Bu arada Kerem'den ziyade Barış büyük bur transfer ile Avrupa'ya gidebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ün mutlaka takımda kalması gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu burada jübile yapacak. Onun gitmesi doğru olmaz. Bırakmak da doğru olmaz. Barış Alper tarafına gelince geçen seneden talipleri vardı Lazio falan istiyordu. Hücum hattında her bölgede oynayabiliyordu. Şimdi buna sahada her yeri ekledi neredeyse. İtalyan takımlarının muazzam kanat beki konumunda şu anda. Fizik gücünün yanında oyunu da öğrenmiş. Zaten tek eksiği buydu. Zayıf ayağını da geliştirmiş. Her maç üstüne koyuyor. İlk geldiği günden buyana hep üstüne koydu. Fizik olarak hep diriydi ama karar alma mekanizması rezil haldeydi. Geldiği nokta ortada. Özel çalıştığı bir hoca varmış onu çalıştıran özel hocayı alt yapının başına koordinatör olarak getirmek lazım.

      Sil
    3. Bana da öyle geliyor. Geleceği burada diye de düşünüyorum. Yine de Avrupa denemek isteyebilir ama bunun Galatasaray'a büyük bir kazancı olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir