5 Nisan 2024 Cuma

Sol bek hali, sağ bek halinin çok daha önünde


Verilere bakınca, Hatayspor maçının Galatasaray adına en iyi ismi Barış Alper Yılmaz. En iyisiydi diyemem ama varlığını her şekilde olmazsa olmaz kılıyor. Ziyech ve Zaha'yı 11'de denemeliyiz denilen senaryoda, Barış Alper Yılmaz'ı sağ bekte kullanmalıydık. Her pozisyonu bir şekilde oynuyor da, oynayabildiği pozisyonlar arasında en son sıraya sağ beki yazarım. Sol bek hali, sağ bek halinin çok daha önünde.

Hatayspor'un ısrarla savunma arkasına adam kaçırmaya çalıştığı senaryoda maalesef bölgesini biraz boşalttı. Bek oynarken de açık gibi, onu geride bağlasanız durmaz. Tabi bu tabloda, Ziyech'in savunmaya pek yardım etmemesi ve merkezde delik deşik olmamız da etken. Barış Alper Yılmaz'ı sağ açığa kaydırıp, Kaan Ayhan sağ bek oynarken görüntü biraz daha dengelendi. Kanatlardan biri kim olur bilmiyorum da, diğer ismin Barış Alper Yılmaz olduğu kesin. Sağ veya sol kanat fark etmez.

Sağ bekte oynarken de, zorlayıp ve rakibini yıkarak, Icardi'ye al da at dediği bir pozisyon var. Orada maç 2-0'a gelse mutlaka başka şeyler konuşulur. Asistini yine bırakıyordu. Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanatta oynarken bu girişleri de en önemli hücum kozlarımızdan biri oldu. Mümkün değil durdurulamıyor, karşısında kim olursa olsun onu yıkamıyor. Ziyech ve Zaha gibi isimlerin etiket değeri yüksek de, bizim oyunumuzun ihtiyacı başka.

Köhn ile alakalı da bir ekleme yapmak isterim. Hatayspor karşısında savunma performansı müthişti. Neredeyse 2'li mücadele kaybetmedi. "Hücum" üzerinden ilerlediği futbol piyasasında, Galatasaray'a geldikten sonra oyununun değişip, daha dengeli bir hale geleceğini söylemiştim. Bu dönüşünü yaşamak zorunda ve o kalitesi var. Savunma kalitesini arttırıyor, diğer yandan hücum performansı iyi. O da özellikle ilk yarıda birçok kez rakip ceza sahası içine kenardan girdi ama topu bir türlü hücumcularla buluşturamadık.

Aurier'den katkı alabilirsek, sağ bekte o istenilen dengeli bek performansı alınır. Barış Alper Yılmaz da sağ açıkta, o kanadı süpürebiliriz. Kaan Ayhan'ı orta sahada kullanabileceğimizi düşünüyorum. Aurier'i de süreç içerisinde mutlaka deneyeceğiz. Köhn ise beklenen performansı veriyor ve daha iyi olacak. 7 hafta kaldı, şu ideal 11'i oturtalım. Hatayspor karşısında deneme imkanı olsa da, Alanyaspor maçından itibaren ideal kadroyu bulmalıyız.

10 yorum:

  1. Alanyaspor iyi takım. Zor maç olacak. Ziyech ve Zaha'yı kenara çekip Kerem ve Kaan/Aurier 11 olarak oynamakta yarar var. Bu arada Kerem D. fomsuz ve onun yerine de Berkan veya Ndombele monte edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan'ı orta sahada bekliyorum aslında.

      Sil
    2. Berkan varken Kaan çok mantıklı gelmiyor. Dayının üzerini çok çabuk çiziyoruz. Koş koş oyunda zaten Kerem Demirbay etkili olamaz. Kerem Aktürkoğlu ve Barışın prese destek olduğu tabloda Dayı sahada olmalı. O zaman şut için çok alan buluyor.

      Sil
    3. Kaan Ayhan da pas oyununda daha etkili. Top sendeyken kıymeti var.

      Sil
  2. Barış Alper, Keremin önünde görünüyor. Tabeladan çok oyun içi katkısında seviyesi çok yüksek.

    YanıtlaSil
  3. Benim gönlümde yatan tete barış alper önlü arkalı dönüsümlü oynamaları ama maalesef tete vasatı bile aşamadı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir