27 Mayıs 2024 Pazartesi

Şampiyonluğun imza anı, Icardi omuzlarında yükselen Okan Buruk'tur


Şampiyonluğun "imza" anı nedir desek, Icardi'nin omuzlarında yükselen Okan Buruk'tur cevap. Icardi'yi nasıl bilirdik desek, saha dışı gündemi üzerinden konuşurduk. Galatasaray'a transfer olup, ilk haftalardaki bocalamasıyla da korkuya kapıldık. Okan Buruk ise Icardi'yi kazanıp, "ikonluğa" yürüdüğü bu yolu açtı. Gün sonunda da onun omzunda taraftarını selamlıyor. Bazısı da bu adamı, "onu niye kazanamadı" üzerinden eleştirme hadsizliğine bürünüyor.

Kazanılamayan futbolcu var da, hangisinin saha dışı sorunu var? Hangisi "teknik direktörü" için kötü konuşacak? İsmail Kartal'ın vazgeçmediği Tadic, o varsa ben yokum diyor. Okan Buruk'un şans vermediği Zaha'nın böyle bir şey diyeceğine ihtimal veren var mı? Yedek kalınca mutsuz olmak doğal olandır. Mesele sorun çıkarmamak, formayı almak için savaşmak. Konyaspor maçına gelirken, herkesin umudunu yitirdiği ortamda ateşi ilk yakan isimlerin başında Zaha geldi.

Transferde karavana attık da, limitlerle uğraştığımız atlanıyor. Bonservis veremediğin ortamda, futbolcunun etiketi ve maaşı artıyor maalesef. Ayrıca o gün bu hamleler yapılırken, hangimiz kötü dedik? Gün sonunda, Tete yerine Yunus Akgün kalsaydı demek kolay. Bunu o gün söylemek mesele. Yine de, Okan Hoca gün sonunda alabileceğini yine aldı. Ziyech işte, şampiyonluğun son virajında kaliteyi o tayin etmedi mi? Kimin umudu vardı, hangimiz bir şey bekliyordu?

Boey gitti, dev para kazandın ama bonservis harcamayacağım dedin ve gittin Auier'i aldın. Kaan Ayhan'la orayı geçtin. Sol bek sorun oldu, Barış Alper Yılmaz'la haftaları atlatıp, Köhn ile orayı doldurmaya çalıştın. Sakatlıklar yaşadın, Afrika Uluslar Kupası'na gidenler oldu. Beklenti duyduğun ama katkı alamadığın etiketlerin vardı. Yeri geldi, sol stoper Berkan Kutlu'ydu. Kaan Ayhan'ı 8 numara oynatarak Şampiyonlar Ligi'nde var oldun. Barış Alper Yılmaz gibi bir değeri yarattın.

Kimin bu imzalar? Bu adam başarılı değildir de nedir? Eleştiri tamam da, bazısı çok fazla saçmaladı. Okan Buruk olmadı diyelim, kim yerini dolduracak? Muazzam bir teknik direktörün var, hakkını ver ve anın tadını yaşa. Bu adamın geleceği Avrupa'nın dev takımları, o günü yaşayacağız. Hocayla gurur duyarken, Galatasaray adına kara kara düşüneceğiz. İsyan etti mi, kötü anlarda topu futbolcuya ya da yönetime attı mı? Elinde ne varsa onu kullandı, dönüştürdü, katkı aldı. Bunun adı "teknik direktörlük" işte. Gün sonu da rekorları kırdı ve bu rekorlara da bir daha ulaşabileceğini sanmıyorum..

8 yorum:

  1. Bu sene Icardi mi izledik. Geçen seneki Icardi olsa 40 golün üzerinde atardı belki de. Bu haliyle bile adam şampiyonluk maçını sırtladı. Beşiktaş maçında allahsız hakemlerin yüzünden sakatlık yaşadı oraya kadar da iyiydi aslında atmaca gibiydi o maçta. Öyle bir sezon kullanabilsek bu adamı neler neler yapar. Okan hoca da büyük işler yaptı ama sakat sakat her maç sahada olmak İçin can atan bir adam takım arkadaşı yuhalandı diye taraftara ayar veren adam. Bu adamı 40 sene arasan bulamaz getiremezsin bu topraklara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, vazgeçemeyeceğin, yerini dolduramayacağın bir isim..

      Sil
  2. Okan Hoca büyük işler yapıyor. İnşallah geçen sezonki transfer girdabı girmeyip 3-4 nokta atışı transfer ile Avrupa'da daha iyi yerlere gelecek bir takım oluştururuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer akıllıca hareket edilir, çünkü limit belası olmayacak.

      Sil
  3. Biz bu beyinsizlerden 10 kişi kupa aldık hala 10 kişi sizi yendik naraları atıyor bazı beyinsizler. 30 yaşındaki adam gözüm önünde Galatasaray forması sipariş verdi artık Galatasaray dedi. Bunlar hala konuşuyor bazılarında hakikatten beyin yok. Ali Koç beyni hepsindeki. Kürek şampiyonluğu var adamın kolay değil kürek işi he büyük rekabet.

    YanıtlaSil
  4. Gelelim bundan sonrasına bu kadro ligi bir şekilde yine domine eder artık şampiyonlar liginde başarı sart oldu ona göre transferler şart okan hoca En iyi yerli şuanda ligin üzerinde bir antrenör taktisyen bir kusuru var sadece genç oyunculara yeterince şans vermemesi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir