24 Mayıs 2024 Cuma

Drogba & Barış Alper Yılmaz birlikte oynasalar nasıl olurdu?


Futbolarena hesabında, Drogba & Barış Alper Yılmaz birlikte oynasalar nasıl olurdu gibi bir soru vardı. Maksat nostalji olsun, hemen konuşalım. Drogba, çok büyük bir kariyer ve iyi ki Galatasaray forması giydi dediğimiz isimlerden. "Maç seçtiği" doğru da, seçtiği maçta da etkisi büyüktü. Schalke 04 ve Real Madrid maçları, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa, kazanılan şampiyonlukta sağladığı katkı. Ayağının tozuyla etki etti. 2. sezonunda da belli bölümler var ama sakatlık sonrası yok.

Galatasaray, elinde Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Elmander gibi forvetler olmasına rağmen Drogba'yı aldı. Takım çift forvet oynuyordu ve o da buna uyuyordu ama bir de üstüne Sneijder geldi. Herkesi birlikte kullanmak adına, 4-4-2 olan formasyon, 4-1-2-1-2'ye döndü. Bu formasyonla da başarı geldi. Drogba sonrası, Burak Yılmaz gölgede kalabilir diye düşünülürken, performans olarak daha da yükseldiğini gördük.

Elmander ya da Umut Bulut, ön alanda hareketli ve çalışkan forvetler. Drogba ise üst düzey fizik gücü ve oyun aklı. Tam anlamıyla pivot özelliği gösterdi ve Burak Yılmaz'ı yükseltti. Drogba, duvar oldu, rakip stoperleri gezdirdi, onları fizik gücüyle ezdi ve Burak Yılmaz'a alan açtı. Burak Yılmaz da o alana, en iyi özelliği olan "savunma arkası koşularıyla" sızdı ve gol kralı oldu. Drogba gelmese de gol kralı olurdu ama etkisinin yükseldiği kesin.

Barış Alper Yılmaz'ın da en verimli olacağı mevki 2. forvet. 4-2-3-1 oynadığımız için bunu göremiyoruz ama forvetin yanına yazabilsek başka bir şey izletir. Forvetlerinden biri Drogba gibi hareket edecek ve alan açacak. Alanı da Barış Alper Yılmaz dolduracak. Hareketliliği, ön alan presi ve fizik gücüyle birlikte etki edecek. Drogba & Barış Alper Yılmaz 2'lisi bu noktada müthiş olurdu. Icardi ile birlikte oynasa da olur bu arada.

Bizim kurgumuz bu değil tabi. Bu yüzden de Barış Alper Yılmaz'ı daha çok kanatlarda kullanıyoruz. Her 2 kanatta da etkisi büyük. Artık rakibin kapanması ya da alan bırakması fark etmiyor, orayı işliyor. O kadar çok mevkide oynayabiliyor ki, kariyeri hangisinde şekillenecek merak ediyorum. Serie A'nın 3'lü oynayan güçlü takımlarından birine gitse, harika bir kanat bek mesela. X lige gitse kanatta yürür, başka yerde forvette. 

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir