21 Mayıs 2024 Salı

37 haftanın emeği, tek maçla silinemez


Kırıcı bir mağlubiyet olduğu kesin. Hatta en "kırıcı" Fenerbahçe mağlubiyetlerinin başında dahi olabilir. Yine de tek bir maçtır ve şampiyonluğu tayin etmemiştir. Kaybedebilirsin, futbolda bu var. En kötü ihtimalle 1 puanı almalıydın, 21. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan bir rakip ama futbol da "nasıl olsa kazanırız" düşüncesini affetmiyor. Özellikle de adı derbiyse. Bu maç şampiyonu tayin etmedi. Son maçta 1 puan alman durumunda yine şampiyon sensin. 37 haftanın emeği, tek maçla silinemez. 37 maçtır Okan Hoca el üzerindeyken, 1 maçla bitirilemez.

Fenerbahçe "sanal" dünyasında kendisini şampiyon ilan edebilir. Bunun gerçekliği yok. 2 tane şampiyon varmış, Fenerbahçe bunu kabul ettirmiş. Manchester City bu sezon şampiyon olurken, Arsenal'e 1 maç kaybetti, 1 maç da berabere bitti. Arsenal taraftarı "şampiyon" olduk mu diyor? Gerets ile şampiyon olurken, 2 derbiyi de Fenerbahçe kazandı. Hatta birini ezerek kazandı. Gün sonu Galatasaray şampiyondu.

Beşiktaş'a 1 golle şampiyonluğu verdiğimizde, son haftalarda müthiş bir geri dönüşe imza attık. Son haftalarda Beşiktaş'ı da yendik hatta. Gün sonunda 1 puanla şampiyonluk verildiğinde, geriye dönüş var diye Galatasaraylılar kendini şampiyon mu ilan etti? Bu örnekler artmaya devam eder. Derbiyi kazananı şampiyon ilan etmiyorlar, tüm sezonun geneline bakıyorlar. Bu bir maraton ve onu kazanan da Galatasaray olacak. Bu geminin kaptanı da Okan Buruk. Son derece başarılı bir sezona imza atmıştır.

Oynattığı oyun ile alakasız transferler gerçekleştiğini kabul etmek lazım. Çoğu da katkı vermedi. Katkı alabildiği futbolcuların yerleriyle oynadı, çareler üretti, bundan da katkı aldı. İsyan etmedi, kendi işine baktı. Herkesin kötü bir maç çıkarmaya hakkı vardır. Şu çıktı bir de, final oynayamıyormuşuz? Prag karşısında sol bekin bile yoktu. Kopenhag deplasmanı kolay değil ve o grupta sonuncu olmadın. Fenerbahçe'ye de kötü bir maç oynamış olabilirsin. Lig yarışında neyin finali zaten. Final olan Konyaspor deplasmanı. Orada kaybedersen konuşursun.

Konuşulacak şeyler vardır mutlaka. Eleştirilecek yanlar da. Bunların hepsi Konyaspor maçından sonra artık. Önce şampiyon olacağız ve bunu doyasıya kutlayacağız. Tüm sezonun emeğini, 1 maçla heba edemezsiniz. Şampiyonluk kutlamam diyen, geçmişte kendisiyle çelişendir. Hele ki yaşı benimle bir ya da büyük olanlar adına. Derbiler üzerinden tatmin olmak bizim işimiz değil, kupa kazanmak hedefimizdir. Bunu da başarmak üzereyiz.

19 yorum:

  1. Hoca değişikliği geç yaptı tamam da kazanan takım sahadaydı. Kimse kusura bakmasın eğer bu ruh hali devam ederse Denizli faciası yaşamak mümkün. Sahada Mertens dahil tüm takım beraberliğe oynadı. Kapanmayan takımlara hep üstünlük kurduk. Yani mağlubiyeti hocaya mal ettik de girecek olan adamlar da belli nihayetinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ruh hali devam etmez, şampiyon olacağız.

      Sil
  2. Hoca büyük maçlarda büyük hatalar yapıyor. Münih maçı değişiklikler geç gelmese içerdeki maç özellikle mağlup olmayacaktık. Kophenag maçı dışardaki yine rezil bir oyun vardı. Takımın çok net aldığı galibiyet 2 elin parmağını geçmiyor zaten. Bu sene özelinde konuşuyorum. Hocanın suçu değil. Hangi oyuncu transfer edildi sisteme göre? Rashia yerine kimi aldık mesela Zaniolo kalacak derken gitti. Ziyech iyi oyuncu ama sisteme olmuyor kardeşim kandırmayalım kendimizi. Forvet arkası belki kullanılır. Boey gitti Assignon dediler son gün afrika kupasında sakat Aurirer alındı. Sağ bek Kaan oldu. Barış Alper sol bek oldu. Bunlar hocanın üstesinden geldiği sadece bazı sorunlar. Berkan stoper oynadı arkadaşlar. Ötesi var mı bunun. Hocaya gelene kadar o kadar sorun var ki. Hocaya en son geliriz. Derme çatma bir kadro ile ilerliyoruz aylardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişiklikler geç geldi de, kenarda 1 tane enerjik orta sahan yok. Sorun oydu. Berkan Kutlu gitsin diye gözünün içine bakılmasa, o gün hamle şansın olurdu.

      Sil
  3. Okan Hoca çok başarılı. 1 maç ile değerlendirmemiz yanlış olur. Maalesef camia olarak maça hazırlanamadık.

    YanıtlaSil
  4. Konyasporu küme düşürerek şampiyon olmalıyız..1 puan tatmin etmeyecek.

    YanıtlaSil
  5. Ne ilk ezici derbi mağlubiyetimiz, ne de sonuncusu. Mert Hakan'ın oyununa geldik, olay bundan ibaret. Mac oncesi cikardigi olayla odağı kendi üstüne aldı, takim ve tribün futbola konsantre olamadı.

    Okan hoca yanlış müdahale etmiştir, ben normal karsılarım. Kendi koyduğu çıta o kadar yükseldi ki, en ufak sendelemede herkes kovulmasını istiyor. Ama basari yolunda da boyle üzüntülerin olması çok doğal. Şampiyon oluruz, birkaç aya unutulur gider bu mac.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada bırakacağız derbiyi işte, önümüze bakacağız. Tek maç kaldı, 1 puan yetiyor.

      Sil
  6. 2006'daki 20.45 şampiyonluğunda son haftalara doğru çok ağır bir 4-0'lık mağlubiyet almıştık ve aşırı kötüydü takım orada bile düşmemiş tekrar toparlanıp şampiyonluğu kovalamış ve şampiyon olmuştuk. Şimdiki her şey bitti kafasını anlamak imkansız. Sadece bir maç kaybettik olay bu. Bu kadar yıkılacak bir şey yok ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da aynısı olacak, toparlayacağız ve şampiyonluk gelecek.

      Sil
  7. şampiyonluğu kaybedeceğimizi düşünmüyorum ama fb çok ağır bi darbe vurdu bize. derbi kaybedilir ama oyun olarak bu kadar aciz duruma düşülmemeli. pazar gecesi florya'da şampiyonluk kutlayacaktık 3-4 arkadaşla beraber sözleşmiştik ama olmadı. önümüzdeki hafta şahsen kutlama, florya vs yapmayacağım. o hevesi hâlâ kalan arkadaşlarımız yerimize de doyasıya kutlasınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaraylılar kutlar bu şampiyonluğu, kutlamalıdır da. Çünkü Galatasaraylı olmak bunu gerektiriyor. Tek maçlar değil, kupaların takımıyız.

      Sil
  8. Hislerime göre Konya maçı kolay geçecek. En az 5 atarız. Devamını Konya maçından sonra yazayım. Şimdi anlatırsam anlamı olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mantık zaten fener maçını kaybetti. 10 kişiye yenildik. 1 dakika bile üstünlük kuramadık rakibe.

      Sil
    2. Konyaspor maçında sakin kalıp, istediğimizi alacağız. Ayaklar yere basacak.

      Sil
    3. Abi garantisini veremiyoruz işte bunun takım çok erken tatile çıkmış görüntü öyle.

      Sil
    4. Ben veriyorum garantisini..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir